Spedizione GRATUITA per acquisti superiori 59 €
ORDINI TELEFONICI 210 88 10 717
0

O Espresso Romano είναι η πιο ιδιαίτερη αυθεντική συνταγή για espresso

22/09/2019
da coffees.gr

Η Ιταλία είναι η πατρίδα του espresso, ωστόσο τα αυθεντικά Ιταλικά ροφήματα που βασίζονται στον espresso είναι πραγματικά λίγα, καθώς η λιτότητα είναι ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της Ιταλικής γαστρονομίας, κάτι που έχει περάσει και στην κουλτούρα του καφέ. cut

Syphon: μια παμπάλαια συσκευή καφέ με ιδιαίτερο design, που φέρνει στο μυαλό μεσαιωνικούς αλχημιστές.

19/09/2019
da coffees.gr

Μια… ρετροφουτουριστική συσκευή καφέ τραβάει τα βλέμματα όλων των καφελατρών: γνωρίστε το Syphon!

Λατινική Αμερική: η παντοτινή "κοιτίδα" του καφέ!

17/09/2019
da coffees.gr

Όταν γίνεται λόγος για καφέ, το μυαλό μας κατευθύνεται σχεδόν αμέσως στην Νότια Αμερική – και δικαίως, αφού η ήπειρος αυτή είναι υπεύθυνη για ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της παγκόσμιας παραγωγής καφέ.

Βιεννέζικος Καφές: μια απλή συνταγή που κρύβει πίσω της παράδοση αιώνων!

13/09/2019
da coffees.gr

Αν και ο καφές στην Ευρώπη είναι συνώνυμος της Ιταλίας, υπάρχουν κι άλλες ευρωπαϊκές πόλεις με μακραίωνη κι αξιοσημείωτη κουλτούρα καφέ.

«Αγνοημένος» και ταυτόχρονα δημοφιλής: η μαγεία του Ασιατικού καφέ

12/09/2019
da coffees.gr

Αν και έχει εξέχουσα θέση σε πολλά χαρμάνια espresso, ο ασιατικός καφές μοιάζει να μην έχει βρει τη θέση που του αξίζει στην καρδιά των καφελατρών.

Γνωρίστε το dripper, την πιο απλή και "έξυπνη" συσκευή για καφέ φίλτρου

09/09/2019
da coffees.gr

Η πιο απλή συσκευή καφέ που υπάρχει υπόσχεται τα πιο μυρωδάτα φλιτζάνια καφέ φίλτρου.

Maple Latte: καφές με γεύση αμερικάνικου breakfast

06/09/2019
da coffees.gr

Μια από τις πιο αγαπημένες γεύσεις του πρωινού τρυπώνει στον καφέ : γνωρίζουμε τον Maple Latte!

Ξεκλειδώνοντας τα μυστικά του αφρικανικού καφέ!

05/09/2019
da coffees.gr

Ο καφές μπορεί να διαδόθηκε σε όλο τον κόσμο από τους Άραβες και ο espresso να είναι μια Ιταλική εφεύρεση, όμως το φυτό του καφέ αναπτύχθηκε για πρώτη φορά στην Αιθιοπία. Το καφεόδεντρο είναι ενδημικό είδος της Αιθιοπίας και οι Αιθίοπες ήταν εξάλλου ο πρώτος λαός που χρησιμοποίησε τους κόκκους του καφέ, αν και αρκετά διαφορετικά από όσο γνωρίζουμε σήμερα. cut

Νάπολη, η "πρωτεύουσα" της Ιταλίας - και του espresso!

03/09/2019
da coffees.gr

Mια ιστορική Ιταλική πόλη, με ιδιαίτερο χρώμα, πλούσια γαστρονομική παράδοση και εξαιρετικό καφέ: γνωρίστε την Νάπολη! cut

Ποια είναι η ιδανική αναλογία Arabica / Robusta για τα χαρμάνια espresso;

29/08/2019
da coffees.gr

Αν και στις μέρες μας, φαίνεται να ζούμε μια «παντοδυναμία» του καφέ Arabica, ο οποίος γνωρίζει εξαιρετική δημοφηλία, η Ιταλική παράδοση του espresso είναι βασισμένη στην ανάμειξη του Arabica με κάποιο ποσοστό από την δεύτερη ποικιλία καφέ, τον Robusta.

Πανεύκολο "ψευτοπαγωτό" καφέ, με τρία μόλις υλικά!

27/08/2019
da coffees.gr

Δύο μεγάλα «προβλήματα» του καλοκαιριού λύνονται στη στιγμή με ένα πανεύκολο γλυκό που θυμίζει παγωτό. 

Με ποιους τρόπους επηρεάζει τον καφέ η κλιματική αλλαγή;

26/08/2019
da coffees.gr

Όλο και περισσότερες φωνές κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για την κλιματική αλλαγή και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Μπορούν αυτές οι αλλαγές να επηρεάσουν το αγαπημένο μας ρόφημα;

Με τον όρο «κλιματική αλλαγή» εννοούμε την μεταβολή του παγκόσμιου κλίματος η οποία προέρχεται από ανθρωπογενείς δραστηριότητες, κυρίως εκπομπές αερίων. Η κλιματική αλλαγή γίνεται πρώτα αντιληπτή ως αύξηση της μέσης παγκόσμιας θερμοκρασίας, με παράλληλη εμφάνιση έντονων και ακραίων καιρικών φαινομένων, όπως πυρκαγιές, έντονες καταστρεπτικές καταιγίδες και περιόδους ξηρασίας.

Σχεδόν όλοι όσοι αγαπάμε τον καφέ, τείνουμε να ξεχνάμε ότι είναι ένα φυσικό προϊόν, το οποίο μάλιστα χρειάζεται ειδικές συνθήκες καλλιέργειας και ιδιαίτερα επίπονη, κοπιαστική εργασία, προκειμένου να καταλήξει στο φλιτζάνι μας. Όπως είναι φυσικό, η καλλιέργεια του καφέ απαιτεί συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες, όπως υγρασία, επίπεδο βροχόπτωσης και θερμοκρασία, προκειμένου να είναι αποδοτική, ενώ το φυτό έχει να αντιμετωπίσει ένα μεγάλο εύρος κινδύνων, όπως έντομα, ασθένειες και μύκητες, που απειλούν όχι μόνο την απόδοσή του, αλλά και την ίδια του την ύπαρξη.

Σε αυτό το πλαίσιο, είναι φανερό ότι οι δυσοίωνες προβλέψεις των ειδικών για τα δεινά που φέρνει η κλιματική αλλαγή θα επηρεάσουν, με πολλούς τρόπους, την καλλιέργεια του καφέ. Η πρώτη επίδραση θα είναι η αύξηση της τιμής του καφέ, λόγω της μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής, ενώ λόγω των νέων συνθηκών, υπάρχει περίπτωση η ποιότητα, το άρωμα και η γεύση του καφέ να αρχίσουν να πέφτουν κατακόρυφα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Οι ποιοι απαισιόδοξοι επιστήμονες φτάνουν να μιλούν μέχρι και για πλήρη αφανισμό του καφέ Arabica μέχρι το 2080, αν δεν υπάρξουν μέτρα ανάσχεσης της κλιματικής αλλαγής.

 

Με ποιους τρόπους επηρεάζει τον καφέ η κλιματική αλλαγή;

 

Ο καφές καλλιεργείται σε τροπικά κλίματα, που επηρεάζονται ιδιαίτερα από την κλιματική αλλαγή

Ο καφές μπορεί να καλλιεργείται σε τρεις διαφορετικές ηπείρους, δηλαδή στην Αφρική, την Ασία και την Νότια Αμερική, όμως όλα τα εδάφη στα οποία ευδοκιμεί έχουν κάτι κοινό: βρίσκονται ανάμεσα στους τροπικούς του Καρκίνου και του Αιγόκερου, σε μια περιοχή που ονομάζεται «ζώνη του καφέ». Τα τροπικά εδάφη είναι ιδιαίτερα ευάλωτα στις περιβαλλοντικές καταστροφές και τις κλιματολογικές συνθήκες και θα είναι τα πρώτα που θα νιώσουν έντονα τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής – αυτό φυσικά, θα επηρεάσει ιδιαίτερα  την καλλιέργεια του καφέ.

Ο καφές απαιτεί συγκεκριμένη θερμοκρασία για να αναπτυχθεί και να καρπίσει

Το καφεόδεντρο είναι ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο φυτό, το οποίο απαιτεί συγκεκριμένο θερμοκρασιακό εύρος προκειμένου να αναπτυχθεί και να δώσει τους καρπούς του, από τους οποίους εξάγονται στη συνέχεια οι κόκκοι του καφέ. Ιδανικά, ο καφές αναπτύσσεται σε θερμοκρασίας από 18 ως 21 βαθμούς κελσίου, και δεν αντέχει τις ιδιαίτερες διακυμάνσεις. Η κλιματική αλλαγή θα επιφέρει αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, επομένως και αύξηση της θερμοκρασίας στη ζώνη καλλιέργειας του καφέ, κάτι που θα έχιε αρνητικό αντίκτυπο στην καλλιέργειά του.

Ο καφές απαιτεί υψηλό επίπεδο βροχοπτώσεων

Τα καφεόδεντρα χρειάζονται για να αναπτυχθούν υψηλό υψόμετρο, σταθερή θερμοκρασία και υψηλό επίπεδο βροχοπτώσεων. Μια από τις πρώτες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής θα αφορά την μείωση των βροχοπτώσεων και την αύξηση των περιόδων ξηρασίας. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, αρχικά η σοδειά του καφέ θα μειωθεί σε ποσότητα και θα αρχίσει να υστερεί σε ποιότητα. Αν όμως η συγκεκριμένη κατάσταση γίνει μη αναστρέψιμη, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ακόμη χειρότερα, καταλήγοντας μέχρι και στον αφανισμό των δέντρων του καφέ.

Η κλιματική αλλαγή ευνοεί τα παράσιτα των δέντρων του καφέ

Το καφεόδεντρο είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε μύκητες, ασθένειες των φυτών και έντομα. Ιδιαίτερα ο καφές Arabica, που αντιπροσωπεύει σχεδόν το 65- 70% της παγκόσμιας παραγωγής καφέ, επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε αυτούς τους παράγοντες. Η αύξηση της θερμοκρασίας και η μείωση των βροχοπτώσεων εξασθενεί ακόμα περισσότερο τις άμυνες των φυτών, ενδυναμώνοντας ταυτόχρονα τα έντομα και της ασθένειες. Αν ένα τέτοιο σενάριο ακούγεται τραβηγμένο, αρκεί να αναλογιστούμε πως στα τέλη του 19ου αιώνα μια επιδημία μύκητα, η διαβόητη «σκουριά του καφέ», κατέστρεψε την παραγωγή του καφέ από ολόκληρες χώρες και κόντεψε να  αφανίσει ολοκληρωτικά τον καφέ Arabica.

 

Οι προβλέψεις είναι, χωρίς αμφιβολία, εξαιρετικά δυσοίωνες – είναι κατανοητό πως η κλιματική αλλαγή είναι μια διαδικασία που επηρεάζει συνολικά τη ζωή του ανθρώπου και την ποιότητα της, ακουμπώντας μέχρι και τα πιο απλά, καθημερινά πράγματα, όπως τον καφέ. Είναι στο χέρι μας να την σταματήσουμε – πριν να είναι πολύ αργά.

Απλά και εύκολα σπιτικά τρουφάκια με άρωμα καφέ!

23/08/2019
da coffees.gr

Γιατί να μη δώσουμε άρωμα καφέ στο πιο απλό σπιτικό γλυκό που υπάρχει;

Τα τρουφάκια, οι μικρές μπαλίτσες που αποτελούνται συνήθως από σοκολάτα και από ένα πλήθος άλλων υλικών, όπως ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, ινδοκάρυδο κλπ, είναι δίχως αμφιβολία ένα από τα δημοφιλέστερα «κεράσματα» που υπάρχουν. Δεν υπάρχει ζαχαροπλαστείο που να μην τα προσφέρει, ενώ υπάρχουν ζαχαροπλάστες που ειδικεύονται στα τρουφάκια, χρησιμοποιώντας εξαιρετικές πρώτες ύλες αλλά και εξεζητημένες τεχνικές.

Τα σπιτικά τρουφάκια είναι ίσως ένα από τα πιο απλά κι εύκολα γλυκά που υπάρχουν, ταυτόχρονα όμως και ένα από τα πιο αγαπημένα. Για τους πιο πολλούς, τα τρουφάκια αποτέλεσαν ίσως το πρώτο τους βήμα στη ζαχαροπλαστική, καθώς δεν απαιτούν ιδιαίτερη τεχνική ούτε εξειδικευμένα υλικά, ενώ ταυτόχρονα δίνουν εξαιρετικό αποτέλεσμα που με μερικές έξυπνες πινελιές στο σερβίρισμα, μπορεί να γίνει ένα «κέρασμα» που θα κλέψει την παράσταση και θα εντυπωσιάσει.

Σε αυτή την συνταγή, παντρεύουμε αυτό το απλό και αγαπημένο γλυκό με το πάθος μας για τον καφέ! Τα τρουφάκια που παρουσιάζουμε έχουν έντονο άρωμα καφέ, που κοντράρει ευχάριστα την πλούσια, σοκολατένια γεύση και την μοναδική υφή που έχουν τα τρουφάκια. Για μεγαλύτερη ευκολία, χρησιμοποιούμε στιγμιαίο καφέ που διαλύεται απευθείας στη ζεστή κρέμα γάλακτος, ενώ ενισχύουμε το άρωμα με λίγο λικέρ καφέ.

 

Τι χρειαζόμαστε για τα Τρουφάκια καφέ;

 • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
 • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
 • 250gr μαύρη σοκολάτα, σε κομμάτια
 • 250gr σοκολάτα γάλακτος, σε κομμάτια
 • 1 κουταλιά της σούπας λικέρ καφέ
 • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
 • 1 κούπα άγλυκο κακάο

 

Πώς ετοιμάζουμε τα τρουφάκια καφέ;

 • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε τον στιγμιαίο καφέ
 • Μετά από δύο τρία λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τις σοκολάτες και ανακατεύουμε ώσπου να λιώσουν.
 • Προσθέτουμε το λικέρ και τη βανίλια και ανακατεύουμε
 • Μεταφέρουμε στο ψυγείο, ώσπου το μείγμα να σφίξει (3-4 ώρες)
 • Με ένα μικρό κουτάλι παγωτού ή δυο κουταλάκια πλάθουμε μικρές μπάλες, της οποίας κυλάμε στο κακάο.
 • Τα τρουφάκια μας είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

 

Συμβουλές για πιο νόστιμα τρουφάκια καφέ

 • Αν δεν μας αρέσει η γεύση του αλκοόλ στα γλυκά, το λικέρ καφέ μπορεί να παραληφθεί, ωστόσο η προσθήκη του βελτιώνει σημαντικά την υφή και κάνει τα τρουφάκια να «σφίγγουν» πιο εύκολα.
 • Εκτός από κακάο, μπορούμε να τυλίξουμε τα τρουφάκια μας σε τρούφα, τριμμένο καρύδι ή ακόμα και αλεσμένο καφέ σε σκόνη.
 • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε espresso αντί για στιγμιαίο καφέ: θα αντικαταστήσουμε τον στιγμιαίο καφέ με έναν διπλό espresso, κατά προτίμηση δυνατό, και θα αυξήσουμε ελαφρώς τη σοκολάτα που χρησιμοποιούμε, για να βελτιώσουμε την υφή.
 • Για πρωτότυπο σερβίρισμα, μπορούμε να πλάσουμε τα τρουφάκια (με τα χέρια ή με κάποιο ειδικό καλούπι) σε σχήμα κόκκου καφέ!
 • Ακόμα, μπορούμε να σερβίρουμε τα τρουφάκια τοποθετώντας έναν ολόκληρο κόκκο καφέ στην κορυφή του καθενός.
 • Τα τρουφάκια καφέ δεν είναι κατάλληλα για παιδιά, γιατί περιέχουν στιγμιαίο καφέ, άρα περιέχουν καφεΐνη. Είναι καλύτερο να ετοιμάσουμε απλά τρουφάκια σοκολάτα για τα παιδιά του σπιτιού, ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι.

 

Tην επόμενη φορά που θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι, για ονομαστική γιορτή, γενέθλια ή απλά για μια φιλική μάζωξη, μπορείτε να κλέψετε την παράσταση με μικρά, λαχταριστά και γεμάτα γεύση τρουφάκια καφέ!

 

Τι ακριβώς είναι τα ESE Pods;

21/08/2019
da coffees.gr

Μια μικρή χάρτινη ταμπλέτα προσφέρει ποιοτικό espresso σε χιλιάδες καταναλωτές σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια. 

Έξι τρόποι να απολαμβάνουμε ποιοτικό καφέ στο camping

19/08/2019
da coffees.gr

Μπορεί να συνδυαστεί η κατασκήνωση με τον νόστιμο και ποιοτικό καφέ; 

Ένα απλό επιδόρπιο με άρωμα Λατινικής Αμερικής: Μους Αβοκάντο με Σοκολάτα και Καφέ!

16/08/2019
da coffees.gr

Αν και το αβοκάντο φέρνει στο μυαλό tex-mex βραδιές με nachos ή πληθωρικά brunch, μπορεί να μεταμορφθωθεί σε πανάλαφρο, vegetarian γλυκό με απίστευτη ευκολία.

Καφές από κουτσουλιές εξωτικών πτηνών: γνωρίστε τον Jacu Coffee

14/08/2019
da coffees.gr

Στην παγκόσμια αγορά του καφέ δεν σπανίζουν τα ιδιαίτερα κι εξωτικά προϊόντα: ένα από αυτά είναι και  o Jacu Coffee!Ένας ακριβός, σπάνιος αλλά και αμφιλεγόμενος καφές, που πάτησε πάνω σε αντίστοιχα «πειράματα» από την άλλη πλευρά του πλανήτη και δημιούργησε ένα εξαιρετικά πολυτελές και delicatessen προϊόν από το πουθενά.

 

Πώς και πού ξεκίνησε ο Jacu Coffee;

Πριν μερικά χρόνια, οι βιολογικές φάρμες καφέ που συνόρευαν με το περιβαλλοντικό πάρκο Pedra Azul, στους πρόποδες του ομώνυμου βουνού, βρέθηκαν αντιμέτωπες με ένα αναπάντεχο πρόβλημα: την εισβολή των πτηνών Jacu, τα οποία έτρωγαν τα νόστιμα κεράσια του καφέ. Καθώς επρόκειτο για φάρμες ελεγχόμενης βιολογικής καλλιέργειας, τα φρούτα του καφέ ήταν αράντιστα και χωρίς χημικά, ενώ το γεγονός ότι τα Jacu είναι προστατευόμενο είδος στην Βραζιλία, μείωσε ακόμα περισσότερα τα περιθώρια άμυνας των αγροτών. Τη λύση στο πρόβλημα έδωσε ένας από τους αγρότες, ο Henrique Sloper, ο οποίος είχε πρόσφατα ταξιδέψει στην Ινδονησία.

Τα πουλιά Jacu αποτελούν προστατευόμενο είδος στην Βραζιλία. Ανήκουν στην ίδια οικογένεια πτηνών με τους φασιανούς και η επιβίωσή τους απειλήθηκε έντονα από την καταστροφή των Βραζιλιάνικων δασών: όταν την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, η Βραζιλία αποψίλωσε δασώσεις εκτάσεις σχεδόν στο μέγεθος της Ελλάδας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να εντάξει τα Jacu στα προστατευόμενα είδη, κατασκευάζοντας ειδικά πάρκα για την ασφαλή αναπαραγωγή τους. Εντρυφώντας στον Ινδονησιακό καφέ και ανταλλάσσοντας απόψεις με ντόπιους παραγωγούς, ο Sloper έμαθε πολλά για τον περιβόητο Kopi Luwak, τον καφέ που συλλέγεται από τα περιττώματα της μοσχογαλής. Μετά από λίγο ψάξιμο και σε συνεργασία με τους υπόλοιπους αγρότες, γεννήθηκε ο Jacu Coffee!

 

Τι είναι ο Jacu Coffee;

Τα άγρια Jacu είναι φυτοφάγα και τρέφονται, ανάμεσα στα άλλα, και με τα κεράσια του δέντρου του καφέ. Τα πουλιά διαλέγουν συνήθως τα πιο ώριμα και ποιοτικά κεράσια, όμως καθώς ο κόκκος του καφέ δε μπορεί να διασπαστεί στο στομάχι του πτηνού, αποβάλλεται με τα περιττώματά του. Λόγω της διαδρομής του στο πεπτικό σύστημα του πτηνού, ο κόκκους του καφέ αποκτά μια γήινη γεύση ξηρών καρπών, που συχνά έχει επίγευση που θυμίζει γλυκάνισο. Ωστόσο, το μπουκέτο αρωμάτων του Jacu Coffee είναι συχνά απρόβλεπτο, αφού εξαρτάται και από τη διατροφή του πτηνού: τα άγρια φρούτα που καταναλώνει το Jacu επιδρούν στα αρώματα του καφέ, οπότε είναι συχνό να εντοπίζονται έντονες νότε βερίκοκου, μούρων ή ακόμα και μανιταριών.

Πώς παράγεται και σε τι επίπεδα φτάνει η τιμή του Jacu Coffee;

Τα Jacu εμφανίζονται στις φυτείες καφέ συνήθως κοντά στην εποχή της συγκομιδής, όταν τα κεράσια του καφέ είναι πλέον ώριμα. Με το πρώτο φως της μέρας, οι εργάτες μαζεύουν με προσοχή της κουτσουλιές και απομονώνουν τους αχώνευτους κόκκους καφέ, οι οποίοι καθαρίζονται σχολαστικά και στη συνέχεια επεξεργάζονται με την υγρή μέθοδο, που αναδεικνύει περισσότερο τα ιδιαίτερα αρώματά τους. Η δυσκολία στην επεξεργασία του αλλά και η περιορισμένη ποσότητα του παράγεται κάθε χρόνο, έχει σαν αποτέλεσμα ο καφές Jacu να μοσχοπουλιέται σε εξαιρετικά υψηλές τιμές, που μπορεί να αγγίξουν και τα 1000 δολάρια του κιλό – αν και είναι ακόμα πιο δύσκολο να τον συναντήσει κανείς εκτός Βραζιλίας.

 

Δεν είναι φυσικά λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι ο Jacu Coffee δεν είναι παρά ένα εμπορικό κόλπο, που πατά πάνω στα επιτυχημένα πειράματα του Kopi Luwak και του Black Ivory Coffee. Ωστόσο, αν κάποτε σας δοθεί η ευκαιρία – ενδεχομένως σε ένα ταξίδι στην Βραζιλία - δοκιμάστε τον. Ακόμα και αν ο βραζιλιάνικος κουτσουλοκαφές δεν σας ενθουσιάσει, ξέρετε πως θα έχετε δοκιμάσει κάτι που λήγει συμπατριώτες σας είχαν την ευκαιρία να γευτούν.

H επιστροφή του Robusta;

12/08/2019
da coffees.gr

Είναι, όπως γνωρίζουμε, το «κακό παιδί» της οικογένειας του καφέ. Κι όμως, ο παρεξηγημένος Robusta ίσως έχει αρχίσει να έρχεται ξανά στο προσκήνιο.

Λαχταριστά Brownies από χρησιμοποιημένο καφέ!

09/08/2019
da coffees.gr

Yπάρχουν πολλοί τρόποι να αξιοποιήσουμε τους χρησιμοποιημένους κόκκους καφέ – αλλά ο πιο νόστιμος είναι να φτιάξουμε Espresso Brownies!

Πώς επιδρά ο καφές στον ανθρώπινο οργανισμό;

08/08/2019
da coffees.gr

Έξι περίεργες, συνηθισμένες και ασυνήθιστες, επιδράσεις του καφέ στον ανθρώπινο οργανισμό. cut

Σελίδα 8 από 18
  indietro avanti   9 - 18