ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 88 10 717
0

Coffee Scrub για την κυτταρίτιδα: μύθος ή αλήθεια;

08/09/2020
από coffees.gr

Μια "σπιτική" αντιμετώπιση του πιο συνηθισμένου δερματικού προβλήματος.

Δεν είναι σπάνιο, τα προϊόντα ομορφιάς να κάνουν χρήση διάφορων φυτικών προϊόντων, με αμφιλεγόμενα πολλές φορές αποτελέσματα. Από τα φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή προϊόντων ομορφιάς, δε θα μπορούσε φυσικά να ξεφύγει ο καφές, ένα προϊόν ιδιαίτερα υγιεινό, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, του οποίου τα οφέλη κατά την συμβατική του κατανάλωση, είναι δεδομένα. Τι συμβαίνει όμως με τις «εναλλακτικές» χρήσης του καφέ, όπως για παράδειγμα στα καλλυντικά;

Ένα από τα πιο διαδομένα προϊόντα κοσμητικής που κάνει χρήση του καφέ είναι το body scrub για την κυτταρίτιδα, που βασίζεται σε αλεσμένους κόκκους καφέ.

 

Τι είναι η κυτταρίτιδα και πώς την αντιμετωπίζει ο καφές;

Με τον όρο κυτταρίτιδα εννοούμε τα μικρά λακκάκια στο δέρμα, που εμφανίζονται στην πλειοψηφία των γυναικών, αλλά και σε μικρό αριθμό ανδρών. Τα λακκάκια εμφανίζονται κυρίως σε περιοχές του σώματος με λιπώδη ιστό, όπως οι γοφοί και τα οπίσθια. Η κυτταρίτιδα αντιμετωπίζεται πραγματικά δύσκολα, και κυρίως η αντιμετώπιση έχει να κάνει με την βελτίωση της εικόνας του δέρματος – και υποτίθεται πως ο καφές μπορεί να βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσοι υποστηρίζουν την αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας με scrubs από καφέ, ισχυρίζονται πως ο καφές διαστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας την εμφάνιση των συμπτωμάτων της κυτταρίτιδας. Ακόμα, η φυσιολογική διαστολή του δερματικού ιστού λόγω της παρουσίας της καφεΐνης, μειώνει την έκταση της κυτταρίτιδας, όπως εξάλλου και η αποβολή του περιττού νερού, λόγω επίσης της παρουσίας της καφεΐνης.

Επίσης, είναι γεγονός πως τα scrubs που περιέχουν καφέ βοηθούν στην αποτελεσματική απολέπιση του δέρματος, απομακρύνοντας τις νεκρωμένες στιβάδες του δερματικού ιστού και κάνοντας το δέρμα να φαίνεται υγιές και λαμπερό. Η απολέπιση φυσικά δεν σχετίζεται άμεσα με την κυτταρίτιδα, όμως η βελτιωμένη δερματική υγεία συμβάλει στην καλύτερη εμφάνιση του δέρματος, άρα και στην μείωση, ως ένα βαθμό, της κυτταρίτιδας.  Ακόμα, το coffee scrub συνήθως εφαρμόζεται με μασάζ, το οποίο δρα βοηθητικά στην μείωση της κυτταρίτιδας από μόνο του.

Το μόνο που είναι σίγουρο, και στο οποίοι συμφωνούν και οι ειδικοί επιστήμονες, είναι πως τα αντιοξειδωτικά που περιέχει ο καφές βελτιώνουν την υγεία το δέρματος γενικότερα, ακόμα και αν δε βοηθούν άμεσα την κυτταρίτιδα.

 

Τι κινδύνους μπορεί να έχει ένα Coffee Scrub για την κυτταρίτιδα;

Αρχικά, είναι σημαντικό να τονίσουμε πως δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις για την εγκυρότητα του ισχυρισμού πως η καφεΐνη βοηθά στην εξάλειψη της κυτταρίτιδας, κάτι που από μόνο του αρκεί για να μας κάνει σκεπτικούς απέναντι στην μέθοδο.

Επίσης, αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε την κυτταρίτιδα, είναι απαραίτητο να μιλήσουμε εξαρχής με ειδικούς επιστήμονες (δερματολόγο και οικογενειακό γιατρό)   και να έχουμε στο μυαλό μας πως κανένα φάρμακο ή καλλυντικό δεν υποκαθιστά την άσκηση και τη σωστή διατροφή.

Τέλος, καλό είναι να γνωρίζουμε πως και τα μικρά ή μεγάλα οφέλη που παρουσιάζονται από την χρήση του Coffee Scrub είναι προσωρινά, και απαιτείται μακροχρόνια χρήση του προϊόντος και υπομονή για να υπάρχει καλύτερο και μονιμότερο αποτέλεσμα.

 

Σπιτικό Coffee Scrub για την κυτταρίτιδα και πως το χρησιμοποιούμε

Για να ετοιμάσουμε σπιτικό coffee scrub, θα χρειαστούμε μια κούπα αλεσμένο καφέ, 6 κουταλιές της σούπας έλαιο καρύδας, 3 κουταλιές της σούπας θαλασσινό αλάτι. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (πρώτα τα στερεά και μετά το υγρό) και αποθηκεύουμε σε κλειστό, αποστειρωμένο βάζο.

Εφαρμόζουμε σε καθαρό δέρμα, ιδανικά μετά το μπάνιο. Κάνουμε μασάζ στην περιοχή που μας ενδιαφέρει, με μια μαλακή βούρτσα ή με τα ακροδάχτυλά μας. Μετά από μερικούς κύκλους μασάζ, ξεπλένουμε με άφθονο νερό (ιδανικά, στο ντους, για να αποφύγουμε να λερώσουμε).


Ο καφές είναι ένα πραγματικά μαγικό προϊόν, με ανεξάντλητες δυνατότητες. Πως το έλεγε εκείνη η παλιά διαφήμηση; Μη τον πιείτε… λουστείτε!