Στη δεκαετία του ’30, το espresso bar New York στην Pistoia της Ιταλίας, άρχισε να πειραματίζεται με τον καφέ, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό χαρμάνι για τους εκλεκτούς πελάτες του. Η επιτυχία του χαρμανιού ήταν τέτοια, που σε λίγο έγινε η βασική δραστηριότητα της New York, της εταιρείας που είναι υπεύθυνη για μερικά από τα πιο αξιόλογα χαρμάνια espresso που θα δοκιμάσετε ποτέ. Λίγοι έχουν την επιδεξιότητα να χειριστούν μοναδικούς καφέδες, όπως ο Jamaica Blue Mountain, τόσο επιτυχημένα όσο οι blenders της New York!
O espresso New York διατίθεται σε κόκκους, σε συσκευασία ενός κιλού.