0
Το καλάθι είναι άδειο

Λίγη μαγεία στο φλιτζάνι μας : η πανάρχαια συνήθεια της καφεμαντείας

20/09/2018
από Admin Admin

Ο ελληνικός καφές, εκτός από διαχρονικά αγαπημένος, είναι και.. μαγικός. Μαγικός όχι μόνο στη γεύση, αλλά και λόγω της ικανότητάς του να προλέγει το μέλλον.

Ταξίδι στην Ταϊλάνδη με τον Kafe Boran !

19/09/2018
από Admin Admin

O καφές συναντάνται σε ολόκληρο τον πλανήτη, με αρκετές διαφορές από χώρα σε χώρα. Μερικές από τις πιο ασυνήθιστες παραλλαγές του απαντώνται στην Ασία και πιο συγκεκριμένα, στην Ταϊλάνδη ! 

Γνωρίζοντας την νέα τάση του παλαιωμένου καφέ

17/09/2018
από Admin Admin

Συνήθως, όταν πρόκειται για τον καφέ, γνωρίζουμε πως όσο πιο φρέσκος είναι, τόσο το καλύτερο. Τα τελευταία χρόνια, η μόδα του «παλαιωμένου» καφέ έρχεται να ταράξει αυτή την πεποίθηση !

5 + 1 καθημερινά «κόλπα» που μπορούμε να κάνουμε με χρησιμοποιημένο καφέ

13/09/2018
από Admin Admin

O καφές είναι ένα ρόφημα σχεδόν μαγικό, αφού πέρα από νόστιμος και απολαυστικός, έχει επίσης πολλά οφέλη για την υγεία μας. Καθόλου παράξενο, λοιπόν, που βρίσκονται ενδιαφέρουσες και πρωτότυπες χρήσεις ακόμα και για τα υπολείμματα του αλεσμένου καφέ!

Όταν ο καφές συναντά το κακάο : η απολαυστική μόκα !

12/09/2018
από Admin Admin

Aν αναζητούμε ένα ρόφημα, κατάλληλο τόσο για χειμωνιάτικα πρωινά όσο και δροσερά φθινοπωρινά απογεύματα, που να συνδυάζει τον καφέ με τη σοκολάτα, το βρήκαμε : είναι η μόκα !

Οκτώ γνωστοί μύθοι για τον καφέ

11/09/2018
από Admin Admin

Ο καφές αποτελεί μια αγαπημένη συνήθεια για τους περισσότερους από μας. Πόσο ακριβείς όμως είναι οι πληροφορίες που γνωρίζουμε για το αγαπημένο μας ρόφημα;

Πως να πιεις καφέ σαν Ιταλός : Οι Δέκα Εντολές

07/09/2018
από Admin Admin

Η Ιταλία σίγουρα κρατά τα σκήπτρα σε ό,τι αφορά την κουλτούρα του καφέ – είναι άλλωστε η γενέτειρα του εσπρέσο! Πως πίνουν όμως τον καφέ τους οι Ιταλοί ; Πώς μπορεί κάποιος να απολαύσει τον καφέ του σαν ντόπιος ;

Caffe de Olla : ένας αρωματικός καφές από το μακρινό Μεξικό, κατάλληλος για τα φθινοπωρινά απογεύματα

04/09/2018
από Admin Admin

Όσο απομακρύνεται το καλοκαίρι, τόσο θα αναζητούμε ιδιαίτερους, ζεστούς καφέδες, που να ταιριάζουν με την φθινοπωρινή μας διάθεση : ο Caffe de Olla από το μακρινό Μεξικό φαίνεται ιδανική επιλογή !

Τι είναι και από τι εξαρτάται η οξύτητα του καφέ ;

03/09/2018
από Admin Admin

Συχνά, διαβάζοντας τις γευστικές περιγραφές εκλεκτών χαρμανιών καφέ, οι λάτρεις του καφέ θα σταθούν σε ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό : την οξύτητα !

Πράσινος καφές : μια νέα διατροφική τάση στον χώρο του καφέ

31/08/2018
από Admin Admin

Τον τελευταίο καιρό, μια άλλη κατηγορία καφέ μονοπωλεί το ενδιαφέρον όχι τόσο των καφελατρών, όσο των φανατικών της υγιεινής διατροφής : ο πράσινος καφές !