0
Το καλάθι είναι άδειο

Πως αλλάζει μια κούπα καφέ από χώρα σε χώρα ;

19/07/2018
από Admin Admin

Ο καφές είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο ρόφημα σε ολόκληρο τον κόσμο, με μόνο δημοφιλέστερο το… νερό. Καθώς καταναλώνεται από το 90% του ενήλικου πληθυσμού σε όλα τα πλάτη και τα μήκη του πλανήτη, ο καφές έχει γνωρίσει πολλές διαφορετικές παραλλαγές.

Κρύος Ελληνικός Καφές : Δροσιστικός και ιδανικός για το καλοκαίρι !

17/07/2018
από Admin Admin

Στην αρχή ήταν ο φραπές, μετά ο φρέντο εσπρέσο και ο φρέντο καπουτσίνο κι ύστερα άλλοι, διαφορετικοί παγωμένοι καφέδες, όπως ο Cold Brew. Μήπως ήρθε η ώρα και για τον παγωμένο ελληνικό καφέ;

Τέσσερις μοναδικοί, εξωτικοί καφέδες από τέσσερις διαφορετικές γωνιές του πλανήτη !

16/07/2018
από Admin Admin

Όσο κι αν αγαπά κανείς την γεύση του καφέ, υπάρχουν φορές που θέλει κάτι διαφορετικό. Τέσσερις αρωματικοί καφέδες από τέσσερις διαφορετικές γωνιές του κόσμου μας κάνουν να βλέπουμε τον καφέ με άλλο μάτι.

Πως πρέπει να αλέσω τους κόκκους μου, ανάλογα με τον καφέ που θέλω να ετοιμάσω ;

13/07/2018
από Admin Admin

Η παρασκευή του καφέ στο σπίτι μπορεί να είναι πολλές φορές ένας πονοκέφαλος για πολλούς εραστές του καφέ, αφού τα βήματα που πρέπει να εκτελεστούν σωστά, προκειμένου να απολαύσουμε έναν πετυχημένο καφέ, είναι πολλά – με το σωστό άλεσμα να παίζει καθοριστική σημασία.

Cold Brew : Απολαυστικός, δροσιστικός και πανεύκολος να τον φτιάξουμε στο σπίτι !

11/07/2018
από Admin Admin

Στην Ελλάδα, συνηθίζουμε να απολαμβάνουμε κρύους και παγωμένους καφέδες περισσότερο από τα υπόλοιπα μέρη του κόσμου. Μετά τον φραπέ και τον φρέντο, ένας νέος καφές, ο  Cold Brew, αρχίζει να απασχολεί τους λάτρεις του καφέ.

 

Kopi Luwak : η απίστευτη ιστορία του ακριβότερου καφέ του κόσμου.

10/07/2018
από Admin Admin

Η συνεχής αναζήτηση των λάτρεων του καφέ για ξεχωριστές, ιδιαίτερες γεύσεις, έχει το εξωτικό και μοναδικό «άγιο δισκοπότηρο» της : τον καφέ Kopi Luwak από την Ινδονησία, τον πιο ακριβό και ιδιαίτερο καφέ του κόσμου.

Πανέμορφη τέχνη από χυμένο καφέ !

04/07/2018
από Admin Admin

Χύθηκε καφές στο τραπεζομάντηλο ; Αντί να γκρινιάζετε, μπορείτε να δημιουργήσετε κάτι όμορφο, όπως μια σκηνή από την Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ένα περίτεχνο καράβι ή απλά ένα πορτραίτο. Αυτό τουλάχιστον κάνει η Ιταλίδα καλλιτέχνης, Giulia Bernardelli.

Βιετναμέζικος καφές : εντυπωσιάστε τους φίλους σας με τον ιδιαίτερο cà phê sữa đá !

02/07/2018
από Admin Admin

Η διάδοση των διαφορετικών τύπων καφέ στη χώρα μας είναι, χωρίς αμφιβολία,  εντονότερη από ποτέ. Τα τελευταία χρόνια, όλο και πιο περίεργοι, εξωτικοί καφέδες έχουν κάνει την εμφάνισή τους και στην Ελλάδα. Ένα από αυτά τα ροφήματα είναι και ο γλυκός, αρωματικός βιετναμέζικος καφές, ή  cà phê sữa đá, όπως είναι γνωστός στην πατρίδα του. 

 

15 + 1 πράγματα που ίσως να μην γνωρίζεις για τον ελληνικό καφέ !

29/06/2018
από Admin Admin

Μέχρι τα μεταπολεμικά χρόνια, ήταν ο πρώτος σε κατανάλωση καφές στην Ελλάδα, πριν επισκιαστεί από τον φραπέ και σήμερα από την επέλαση του καπουτσίνο και του εσπρέσο. Ο ελληνικός καφές, συνδυασμένος για πολλούς με αναμνήσεις παλαιότερων χρόνων, παραμένει ακόμα δημοφιλής, ακόμα και ανάμεσα στις νεότερες ηλικίες.

Affogato : ο πανεύκολος ιταλικός καφές - επιδόρπιο !

27/06/2018
από Admin Admin

Γνωστή για την απλότητα που την χαρακτηρίζει, η Ιταλική κουζίνα έχει φυσικά επηρεάσει και την κουλτούρα του καφέ. Οι Ιταλοί δε συμπαθούν τις πολύπλοκες προσθήκες που επισκιάζουν τη γεύση του καφέ και οι περισσότεροι τύποι εσπρέσο με τα ευφάνταστα ονόματα, όπως ο «διορθωμένος» (corretto) ή o «περιορισμένος» (ristretto), τείνουν να κρατάνε την απόλαυση του καφέ στα βασικά, ακολουθώντας τη πρωταρχική φιλοσοφία της Ιταλικής κουζίνας. Ανάλογα απλός είναι και ένας αγαπημένος ιταλικός καφές – επιδόρπιο, ο «πνιγμένος» (affogato).