0
Το καλάθι είναι άδειο

Δώστε μια διαφορετική νότα στο πρωινό σας, με το βούτυρο καφέ!

21/03/2019
από Admin Admin

Ο καφές είναι το απαραίτητο συστατικό κάθε καλού πρωινού – εξίσου αγαπημένο και απαραίτητο στο πρωινό είναι και το βούτυρο. Άραγε, υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν; 

Πως επιδρά ο καφές στην παραγωγικότητά μας;

20/03/2019
από Admin Admin

Ο καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια, που εκτός από τις ώρες τις διασκέδασης και της χαλάρωσης, συχνά καταναλώνεται και στους χώρους εργασίας. Πώς επηρεάζει την παραγωγικότητά μας μια κούπα καφέ; 

Γυάλινη καφετιέρα Pour Over: Κομψότητα, εργονομία και ο γευστικότερος καφές φίλτρου που ήπιατε ποτέ!

18/03/2019
από Admin Admin

Τον τελευταίο καιρό, σε περιοδικά, διαφημίσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση της μια ιδιαίτερα κομψή, γυάλινη καφετιέρα, που φημίζεται για τον ιδιαίτερα αρωματικό της καφέ: πρόκειται για τις καφετιέρες που χρησιμοποιούνται στην εκχύλιση Pour Over!  

Από ποια στάδια περνά ο καφές μέχρι να καταλήξει στο φλυτζάνι μας;

15/03/2019
από Admin Admin

Συχνά, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι εσπρέσο ή μια ζεστή κούπα καφέ, αγνοούμε την διαδικασία που έχει προηγηθεί, χωρίς καν να μπορούμε να φανταστούμε τα στάδια από τα οποία περνά ο κόκκος του καφέ μέχρι να καταλήξει στην κούπα μας. 

Salty Iced Coffee, ένα νέο trend στους παγωμένους καφέδες

14/03/2019
από Admin Admin

Ο καφές επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις γαστρονομικές εξελίξεις, ενώ συχνά τις επηρεάζει με την σειρά του. Από της Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται ένας καφές που συνδυάζει το γλυκόπικρο του καφέ με το αλμυρό του αλατιού!

Fika : ο ακρογωνιαίος λίθος της Σουηδικής κουλτούρας του καφέ

13/03/2019
από Admin Admin

Οι διάφορες κουλτούρες του καφέ που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, κρύβουν πίσω τους ενδιαφέρουσες ιστορίες: από την Σκανδιναβία μας έρχεται το υποχρεωτικό coffee break, το οποίο έχει τις ρίζες του στην… παρανομία!

Πώς επηρεάζει το νερό την ποιότητα του καφέ μας;

07/03/2019
από Admin Admin

Έχουμε καθαρίσει τη μηχανή μας, έχουμε προμηθευτεί το καλύτερο χαρμάνι, το έχουμε αλέσει σωστά, έχουμε μια σχετική εμπειρία στην εκχύλιση… κι όμως, ξεχνάμε έναν πολύ βασικό παράγοντα για την επιτυχία του καφέ μας!

Κρεμώδης, παγωμένος και με γεύση παιδικής ηλικίας : γνωρίστε τον Iced Nutella Latte!

05/03/2019
από Admin Admin

Είναι γεγονός ότι οι πραγματικοί λάτρεις του καφέ δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα ροφήματα με υπερβολική σοκολάτα, σαντιγί ή άλλες προσθήκες πέραν του καφέ – όμως, για τον παγωμένο Latte με Nutella όλοι θα κάνουν μια εξαίρεση!

Αλήθειες και ψέμματα για το blending : Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τα χαρμάνια του καφέ;

04/03/2019
από Admin Admin

Ένα από τα θέματα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους καφελάτρες, είναι φυσικά η ανάμειξη, δηλαδή το blending. Τι έχουν να μας προσφέρουν τα χαρμάνια καφέ και που εντοπίζονται οι αδυναμίες τους;

Ποιο ήταν το πρώτο χαρμάνι καφέ που δημιουργήθηκε ποτέ;

28/02/2019
από Admin Admin

Αν και αρκετοί λάτρεις του καφέ αναζητούν τις ιδιαίτερες γεύσεις των μονοποικιλιακών καφέδων, δεν είναι λίγοι όσοι δηλώνουν πίστη στα blends, δηλαδή στα χαρμάνια καφέ. Η ανάμειξη ποικιλιών είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και σχεδόν και ο ίδιος ο καφές.