Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Aztec Chocolate για τα κρύα του χειμώνα, με σοκολάτα και τσίλι

15/01/2021
από coffees.gr

Το ιδανικότερο ρόφημα για μια παγωμένη μέρα.

Η σοκολάτα έκανε την εμφάνισή της στην Κεντρική Αμερική, σχεδόν 2000 χρόνια προ Χριστού. Αν και σήμερα είναι ίσως το πιο διαδεδομένο γλύκισμα στον κόσμο, το αρχικό της όνομα προέρχεται από μια λέξη της αρχαίας γλώσσας των Αζτέκων, που σημαίνει (περίπου) «πικρό νερό».

Λαοί της Προκολομβιανής Αμερικής, όπως η Μάγιας και οι Αζτέκοι, απολάμβαναν τακτικά ζεστή σοκολάτα – μόνο που λόγω της φυσικής πικράδας του φρέσκου κακάου, χρησιμοποιούσαν πολλά μπαχαρικά, μεταξύ των οποίων και καυτερές πιπεριές τσίλι, που έγιναν έτσι ο πιο κλασικός «σύντροφος» της σοκολάτας.

Σήμερα, η σοκολάτα που έχουμε διαθέσιμη είναι φυσικά γλυκιά και ευκολόπιοτη, όμως μια πιπερίτσα τσίλι παραμένει ένα ιδανικό (αν και ασυνήθιστο) γευστικό πάντρεμα. Ειδικά τις μέρες με πολύ κρύο, δεν υπάρχει πιο θερμαντικό και comfort ρόφημα, από μια κούπα ζεστή σοκολάτα που αρωματίζεται με μπαχαρικά και καυτερές πιπεριές… από τη σοκολάτα των Αζτέκων!

 

Τι χρειαζόμαστε για την Aztec Chocolate;

  • Στιγμιαίο ρόφημα σοκολάτας
  • Γάλα
  • Κανέλα
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 1 κόκκινη πιπεριά (χωρίς τα σπόρια)
  • Καστανή ζάχαρη ή μέλι
  • 1 σφηνάκι μπράντυ ή κονιάκ (προαιρετικά)

 

Πως ετοιμάζουμε την Aztec Chocolate;

  • Σε ένα κατσαρολάκι, τοποθετούμε το γάλα και την κόκκινη πιπεριά
  • Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά, χωρίς να κάψει το γάλα
  • Αφαιρούμε την πιπεριά και την πετάμε
  • Διαλύουμε τη ζάχαρη ή το μέλι στο ζεστό γάλα
  • Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα σύμφωνα με τη οδηγίες του κατασκευαστή
  • Προσθέτουμε την κανέλα και το αλάτι
  • Σερβίρουμε, προσθέτοντας και το σφηνάκι μπράντυ, αν το επιθυμούμε

 

Συμβουλές για λαχταριστή Aztec Chocolate;

  • Οι ποσότητες των μπαχαρικών και της ζάχαρης μπορούν να αλλάξουν κατά βούληση, ανάλογα με το πόσο γλυκό ή πικάντικο θέλουμε το ρόφημά μας.
  • Επιλέγουμε μια σοκολάτα με πηχτή υφή, όπως την Monbana Tresor ή την Boston, που θα μας δώσουν παχύρρευστες, απολαυστικές κούπες
  • Προσοχή στις πιπεριές που θα χρησιμοποιήσουμε! Δεν είναι όλες οι πιπεριές το ίδιο καυτερές, ούτε έχουν την ίδια γεύση. Καυτερές πιπεριές με μεσογειακό / ανατολίτικο χαρακτήρα (όπως οι πιπεριές κέρατο ή οι ινδικές πράσινες πιπερίτσες) δεν ταιριάζουν γευστικά με τη σοκολάτα. Αν έχουμε τη δυνατότητα, χρησιμοποιούμε λατινοαμερικάνικες πιπεριές, όπως serrano ή chipotle.
  • Aν δε θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκια πιπεριά, μπορούμε για ευκολία (αλλά χωρίς εκπτώσεις στη γεύση) να χρησιμοποιήσουμε λίγες σταγόνες από το Εκχύλισμα Κόκκινης Πιπεριάς Spice Drops της Holy Lama!
  • Προσοχή στο καθάρισμα της πιπεριάς: συνίσταται η χρήση γαντιών
  • Επιλέγουμε μια σοκολάτα χωρίς πρόσθετες γεύσεις, ώστε να αφήσουμε τα μπαχαρικά και την καυτερή πιπεριά να δώσουν το χαρακτήρα που θέλουμε
  • Για έξτρα πυκνή υφή, προσθέτουμε λίγη κουβερτούρα στο ζεστό γάλα κι ανακατεύουμε, αρκεί να μην το παρακάνουμε.
  • Σερβίρουμε το ρόφημά μας ζεστό, σε χορταστική πήλινη / κεραμική κούπα, ιδανικά με ένα μπισκότο ή ένα κρουασάν για συνοδευτικό.

 

Δε φοβόμαστε το κρύο! Με την σοκολάτα των Αζτέκων, παραμένουμε ζεστοί, με το πιο απολαυστικό ρόφημα που υπάρχει.