Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Bazzara: Η «Ιταλική Κληρονομιά του Καφέ» από την Τεργέστη.

28/03/2024
από coffees.gr

Η «Ιταλική Κληρονομιά του Καφέ» από την Τεργέστη

Η Τεργέστη είναι μία από της σημαντικότερες πόλεις σε ό,τι αφορά την εξέλιξη του καφέ. Το λιμάνι της υποδέχθηκε τα πρώτα πλοία που μετέφεραν καφέ στην Ευρώπη από την Οθωμανική Αυτοκρατορία ήδη από τον 18ο αιώνα, ενώ αργότερα η πόλη έγινε το σημαντικότερο λιμάνι της Αυστρο – Ουγγρικής αυτοκρατορίας και ένα από τα σημαντικότερα κέντρα εμπορίας καφέ παγκοσμίως. Ο θρύλος λέει πως το χαρμάνι του καφέ εφευρέθηκε στα καβουρδιστήρια της Τεργέστης, ακριβώς λόγω της αφθονίας καφέ που υπήρχε εκεί από όλο τον κόσμο.

Μαγεμένος από αυτή την παράδοση, ένας ντόπιος, ο Dioniso Bazzara, αποφασίζει το 1966 να κάνει το μεγάλο βήμα, αναλαμβάνοντας τα ηνία σε μια τοπική επιχείρηση καβουρδίσματος καφέ και δίνοντάς της το όνομά του. Η Bazzara Caffe είναι γεγονός!

 

Bazzara Caffe: Προχωρώντας με σεβασμό στην Ιταλική Κληρονομιά

Αυτό που ξεκίνησε ως το όνειρο ενός ερασιτέχνη πριν από σχεδόν 60 χρόνια, σήμερα είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα Ιταλικά espresso blends, ανήκοντας πλέον στην τρίτη γενιά της οικογένειας Bazzara. Έχοντας παρουσία σε περισσότερες από 25 χώρες, και φυσικά σε ολόκληρη την Ιταλία, η Bazzara αντιμετωπίζει τον καφέ σαν ένα συναρπαστικό ταξίδι. Οι καλύτεροι κόκκοι Arabica και Robusta από τρεις ηπείρους, συγκεντρώνονται στην Τεργέστη, την «πρωτεύουσα του espresso», όπου και καβουρδίζονται με σεβασμό στην Ιταλική παράδοση και αναμειγνύονται για να δημιουργήσουν espresso blends προσαρμοσμένα στις ανάγκες κάθε αγοράς.

Το μότο της Bazzara Caffe είναι, απλά, η φράση «Ιταλική Κληρονομιά», που συνοψίζει τις αξίες και τον τρόπο λειτουργίας της εταιρίας για περισσότερο από μισό αιώνα. Αξιοποιώντας αυτήν ακριβώς την πλούσια παράδοση, χωρίς να κάνει ποτέ εκπτώσεις στην ποιότητα και το όραμά της, η Bazzara κατάφερε να συμπεριληφθεί στην λίστα του έγκυρου περιοδικού Forbes ως ένα από τα 100 καλύτερα Ιταλικά γαστρονομικά προϊόντα, ενώ το εμβληματικό της, 100% Arabica Blend «Dodici Gran Cru» κατέκτησε το «Luxury Food & Beverage Quality Award» στον σχετικό διαγωνισμό.

 

Τι είναι αυτό που κάνει την Bazzara Caffe να ξεχωρίζει;

Η Bazzara μετουσιώνει την Ιταλική παράδοση του espresso σε πολυτελή blends, προορισμένα για περιπετειώδεις και ανήσυχους ουρανίσκους. Οι κόκκοι επιλέγονται προσεκτικά από κάθε μεριά του πλανήτη και καβουρδίζονται στο χέρι, με διαφορετικούς χρόνους για κάθε ποικιλία – μια διαδικασία χρονοβόρα και απαιτητική, αλλά απαραίτητη για τo αποτέλεσμα που προσδοκούν οι άνθρωποι της εταιρείας. Έτσι, κάθε ποικιλία και προέλευση καφέ μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο το άρωμα και τη γεύση της, κάτι που γίνεται αντιληπτό με την πρώτη γουλιά ενός espresso Bazzara.

Η Bazzara Caffe είναι μια υπερσύγχρονη εταιρεία, με εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και ισχυρό brand identity, αφού το όνομά της και μόνο είναι συνώνυμο της ποιότητας και του gourmet Ιταλικού espresso -ταυτόχρονα όμως, είναι μια οικογενειακή επιχείρηση που λειτουργεί με το πάθος, το μεράκι και το όραμα του ερασιτέχνη Dioniso που την ίδρυσε πριν από εξήντα χρόνια. Αυτός ο συνδυασμός, το «χειροποίητο» πνεύμα και η προσήλωση στην παράδοση με το ταυτόχρονο βλέμμα στο σήμερα, είναι που κάνει εν τέλει την Bazzara να ξεχωρίζει.

 

Γνωρίστε τη σειρά Panarabica της Bazzara Caffe!

H πιο πρόσφατη gourmet σειρά χαρμανιών της Bazzara Caffe, η Panarabica, είναι ένα πραγματικό ταξίδι στις αισθήσεις, με την εταιρεία να μας καλεί να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και να εξερευνήσουμε μακρινές χώρες και πολιτισμούς. Τρία μοναδικά χαρμάνια συγκεντρώνουν τους εκλεκτότερους κόκκους καφέ από την Νότια και την Κεντρική Αμερική, την Ασία και την Αφρική, σε μια μοναδική χαρτογράφηση των αρωμάτων και των γεύσεων του καφέ.

Panamericana: Από την Κεντρική ως την Νότια Αμερική, έντεκα διαφορετικές προελεύσεις καφέ συνδυάζονται σε μια διαδρομή που δείχνουν την πιο αυθεντική έκφραση του Νέου Κόσμου. Αρώματα φρούτων, νότες από κακάο και εξωτικά αρώματα μπλέκονται με μοναδικό τρόπο σε ένα γλυκόπιοτο και αρωματικό χαρμάνι που δεν υπάρχει όμοιό του.

Panafricana: Μια βουτιά στο μυστηριακό παρελθόν του καφέ, με εννιά προελεύσεις Arabica που ξεκλειδώνουν τα μυστικά της αφρικανικής ηπείρου. Άγριο και περιπετειώδες, αλλά αρωματικό σαν παλιό κρασί και θερμό όπως η αφρικάνικη σαβάνα, αυτό το χαρμάνι αιχμαλωτίζει την ουσία του «λίκνου της ανθρωπότητας» και επαναπροσδιορίζει τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση. Ένα must για τους φίλους του αφρικανικού καφέ.

Panasiatica: Έξι προελεύσεις Arabica που μετατρέπουν τον αρχαίο «δρόμο των μπαχαρικών» σε δρόμο του καφέ. Εξωτικά αρώματα και ασυνήθιστες συγκινήσεις, που θα σας ταξιδέψουν από την ένταση του Νεπαλέζικου καφέ στα τροπικά φρούτα των Ινδονησιακών δασών και στις πιπεράτες νότες των Ινδικών παζαριών. Ένα χαρμάνι για όσους αγαπούν την περιπέτεια στο φλιτζάνι τους.

 

Αν θέλετε να γνωρίσετε την «Ιταλική Κληρονομιά του Καφέ», τότε πρέπει να γνωρίσετε την Bazzara!