Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Ελαφύ κι εύκολο Cloud Bread με άρωμα καφέ

15/06/2023
από coffees.gr

Ένα κομψό και φωτογενές TikTok trend με γεύση καφέ.

Οι τάσεις στη γαστρονομία καθορίζονται από πολλούς και διαφορετικούς παράγοντες. Στην εποχή μας, τα social media, και ιδιαίτερα οι πλατφόρμες του TikTok και του Instagram είναι χωρίς αμφιβολία τα κυριότερα φυτώρια γαστρονομικών trends

To Cloud Bread είναι ένα είδος μαλακής μαρέγκας, που θυμίζει ψωμάκι, και φτιάχνεται με ασπράδια αυγών και corn flour. Καθώς δεν περιέχει υδατάνθρακες, αρχικά χρησιμοποιούνταν στη δίαιτα Keto σαν υποκατάστατο του ψωμιού, όμως καθώς είναι απλό στην παρασκευή του κι αρκετά φωτογενές, έγινε γρήγορα ένα από τα trends του TikTok, της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης. Ήταν, όπως είναι φυσικό, να εμφανιστούν οι δεκάδες παραλλαγές του «συννεφόψωμου», αρωματισμένες και χρωματισμένες με ό,τι φανταστεί κανείς.

Όπως είναι φυσικό, εμείς επιλέξαμε την caffeinated παραλλαγή, που είναι το ίδιο εύκολη και απλή με την αρχική συνταγή. Οπωσδήποτε, δε θα είναι το πιο γευστικό και νόστιμο επιδόρπιο που έχετε δοκιμάσει ποτέ, όπως δεν παύε να είναι μια εύκολη, απλή συνταγή με λίγες θερμίδες, που μπορεί να χρησιμοποιεί και σαν δομικό συστατικό ενός πληρέστερου επιδορπίου.

 

Tι χρειαζόμαστε για το Coffe Cloud Bread;

  • 3 ασπράδια αυγού
  • 2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας corn flour
  • 2 κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ

 

Πως ετοιμάζουμε το Coffee Cloud Bread;

  • Χτυπάμε πολύ καλά με μίξερ τα ασπράδια και τη ζάχαρη, προσθέτοντας σταδιακά το corn flour
  • Τοποθετούμε το μείγμα σε αντικολλητική λαδόκολλα
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20-25 λεπτά

 

Συμβουλές για αφράτα Coffee Cloud Breads

  • Χωρίζουμε προσεκτικά τα ασπράδια από τον κρόκο, είτε με τη βοήθεια ειδικού εργαλείου, είτε με τα χέρια μας.
  • Πρέπει να χτυπήσουμε καλά τα αυγά, ώστε οι φυσαλίδες αέρα που θα σχηματιστούν να κάνουν το «ψωμί» μας αφράτο.
  • Δεν παραψήνουμε το cloud bread μας, γιατί θα καταλήξουμε με τραγανούς μπεζέδες – κάτι που είναι πολύ νόστιμο, αλλά διαφορετικό από αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε
  • Αν παρόλα αυτά το παραψήσουμε, μπορούμε να το σερβίρουμε σαν επιδόρπιο, αφού το σπάσουμε σε μεγάλα κομμάτια και το συνοδεύσουμε με λίγο γιαούρτι, τυρί κρέμα και κακάο.
  • Mπορούμε να του απλώσουμε ό,τι μας ανοίγει την όρεξη, όπως φυστικοβούτυρο, πραλίνα, ταχίνι κλπ όπως θα κάναμε και σε ένα κανονικό ψωμί.
  • Δεν έχει ιδιαίτερα πολλές θερμίδες, καθώς είναι φτωχό σε ζάχαρη και υδατάνθρακες, οπότε ταιριάζει σε αρκετές δίαιτες.
  • Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει δυνατό στιγμιαίο καφέ. Για μια πιο kid friendly εκδοχή, αντικαθιστούμε τον καφέ με κακάο.
  • Ετοιμάζοντας πολλά «συννεφόψωμα» και χρησιμοποιοώντας τα όπως το παντεσπάνι, μπορούμε να φτιάξουμε ένα πολύ αφράτο κέικ, το οποίο θα πρέπει να σερβιριστεί αμέσως, για να μη χάσουν τα ψωμάκια μας την υφή τους.

 

Aκόμα κι αν δεν γίνει η αγαπημένη σας συνταγή, το Coffee Cloud Bread σίγουρα μπορεί να σας βοηθήσει να ετοιμάσετε εντυπωσιακά επιδόρπια ή σνακ με χαμηλές θερμίδες!