Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Iced Romantic Latte, για πραγματικά ιδιαίτερες στιγμές

19/05/2021
από coffees.gr

Καφές, ροδοπέταλα και κάρδαμο στο ρόφημα των ερωτευμένων!

Γνωρίζουμε καλά πως ο καφές μπορεί να ταιριάξει με τα πιο ετερόκλητα υλικά, δίνοντας υπέροχα ζεστά και παγωμένα ροφήματα, καθώς και ότι είναι κατάλληλος για σχεδόν κάθε περίσταση... ακόμα και τις ρομαντικότερες!

Από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, από της Ηνωμένες Πολιτείες, μας έρχεται μια συνταγή που φιλοδοξεί να γίνει το αγαπημένο ρόφημα των ερωτευμένων. Συνδυάζοντας αρωματικό Arabica, γάλα, κάρδαμο και ροδοπέταλα, έχει υπέροχο άρωμα με μια ιδέα Ανατολής, απαλό υπόλευκο χρώμα και υπέροχη, αναζωογωνητική γεύση. Είναι το ιδανικό ρόφημα για ένα πρωινό επετείου, γενεθλίων, γιορτής, για ένα ρομαντικό απόγευμα και για οποιαδήποτε περίσταση που κάποιος ή κάποια θέλει να περιποιηθεί το έτερόν του ήμισυ και να δώσει ακόμα πιο ρομαντικό χαρακτήρα σε μια ξεχωριστή ημέρα. Και το κυριότερο, είναι εξαιρετικά εύκολος στην κατασκευή του.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Iced Romantic Coffee;

  • 10 σπόρους κάρδαμο
  • 2 κουταλιές της σούπας ροδοπέταλα
  • 1 ½ κούπα πλήρες γάλα
  • Μια κουταλιά ροδόνερο
  • Καστανή Ζάχαρη (κατά βούληση)
  • 40 γραμμάρια αλεσμένο καφέ
  • 400 ml νερό
  • Πάγο (περίπου 150 γραμμάρια)

Πως ετοιμάζουμε τον Iced Romantic Coffee;

  • Ζεσταίνουμε το γάλα, τους σπόρους του κάρδαμου, τα ροδοπέταλα και τη ζάχαρη.
  • Περιμένουμε σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πάρει βράση.
  • Αποσύρουμε, το αφήνουμε για 1 ώρα και σουρώνουμε. Προσθέτουμε το ροδόνερο και κρυώνουμε το γάλα στο ψυγείο.
  • Εκχυλίζουμε τον καφέ,βάζοντας πάγο στην καράφα.
  • Προσθέτουμε το γάλα και σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια.

Συμβουλές για ακαταμάχητους Iced Romantic Coffees

  • H ζάχαρη είναι προαιρετική: μερικοί υποστηρίζουν πως «καπελώνει» τα αρώματα των μπαχαρικών, άλλοι πως τα αναδεικνύει. Σε κάθε περίπτωση, δοκιμάζουμε και πράττουμε κατά βούληση.
  • Δεν πρέπει να βράσουμε το γάλα σε υψηλή θερμοκρασία, γιατί υπάρχει κίνδυνος τα μπαχαρικά μας να πικρίσουν και να βγάλουν άσχημη γεύση.
  • Όσο περισσότερο αφήσουμε τα μπαχαρικά μας στο γάλα, τόσο εντονότερη θα είναι η γεύση τους. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε, όταν φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα που μας ικανοποιεί γευστικά.
  • Το ροδόνερο τονίζει τη γεύση και δίνει ένα παραδοσιακό, ανατολίτικο άγγιμα, που ταιριάζει εξαιρετικά με το κάρδαμο. Αν μας φαίνεται πολύ έντονο, μπορούμε να το παραλείψουμε.
  • Χρησιμοποιούμε έναν αρωματικό, 100% Arabica καφέ, με πλούσια αρώματα, που θα αναδειχθούν και θα κοντραριστούνε ευχάριστα με τα υπόλοιπα υλικά. Επιλογές όπως ο Epos Zeus, ο O’Ccaffe Crema E Aroma ή ο Hausbrandt Gourmet Columbus είναι ιδανικές.
  • Ακόμα, μπορούμε να επιλέξουμε έναν Arabica καφέ με πικάντικο χαρακτήρα, όπως ο New York Monorigini India Monsooned, που θα τονίσει το άρωμα ανατολής.
  • Σερβίρουμε σε μικρά, διάφανα, παγωμένα ποτήρια, ενδεχομένως συνοδεύοντας με ένα ελαφρύ, ντελικάτο γλυκάκι ή ακόμα κι ένα λουκούμι.
  • Φυσικά, παραλείποντας τον πάγο, η παρασκευή μας μπορεί να γίνει και ζεστή.
  • Εκχυλίζουμε σε Pour Over καφετιέρα, προκειμένου να πάρουμε το maximum των αρωμάτων του καφέ μας.

Μια απλή συνταγή καφέ μπορεί να κάνει μια ιδιαίτερη στιγμή ακόμη πιο ξεχωριστή... αυτός είναι ο Iced Romantic Latte!