Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Αρωματικός & Comfort Masala Coffee, για το φθινόπωρο

06/10/2022
από coffees.gr

Παντρεύοντας τον δυνατό καφέ με τα μοναδικά αρώματα της Ινδικής κουζίνας.

Αν και όλες οι κουζίνες της Ασίας βασίζονται, λιγότερο ή περισσότερο, στα μπαχαρικά, αν υπάρχει που είναι σχεδόν συνώνυμη των αισθησιακών αρωμάτων, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η κουζίνα της Ινδίας! Τα «masala», τα μιξ μπαχαρικών, είναι πανταχού παρόντα, στα currys, στα ψητά κρέατα, στα ροφήματα… γιατί όχι και στον καφέ;

O Ινδικός Masala Coffee, εμπνέεται από το Masala Chai, μια χειμωνιάτική, χουχουλιάρικη και comfort συνταγή που παντρεύει δυνατό τσάι, ζεστό γάλα και έντονα, αρωματικά μπαχαρικά. Στον Masala Coffee, το τσάι αντικαθίσταται από καφέ, όμως ο θερμαντικός χαρακτήρας και η creamy απόλαυση παραμένουν ακριβώς ίδιες, όπως εξάλλου και τα σκανδαλιστικά αρώματα του Masala Mix!

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Ινδικό Masala Coffee;

  • 2 λωβούς κάρδαμο
  • Πέντε κόκκους πιπεριού
  • ½ στικ κανέλας
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ
  • 2 γαρύφαλλα
  • 2 αστεροειδή γλυκάνισοι
  • 1 κούπα γάλα
  • 2 διπλούς espresso
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 

Πως ετοιμάζουμε τον Ινδικό Masala Coffee;

  • Σε ένα κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τα μπαχαρικά.
  • Βράζουμε για 2 λεπτά και σουρώνουμε.
  • Σε δύο μεγάλες κούπες, προσθέτουμε το αρωματισμένο γάλα στον espresso, ανακατεύουμε καλα΄και σερβίρουμε ζεστό.

 

Συμβουλές για αρωματικούς Ινδικού Masala Coffees

  • Αν φτιάχνουμε τακτικά Masala Coffee, μπορούμε να καβουρδίσουμε τα μπαχαρικά μας, να τα αλέσουμε και να τα φυλάξουμε σε αεροστεγές βαζάκι. 1-2 κουταλιές του γλυκού στο γάλα μας κάθε φορά, θα μας δώσει το άρωμα που επιθυμούμε.
  • Παραδοσιακά, ο Masala Coffee παρασκευάζεται με καφέ φίλτρου, που οι Ινδοί αγαπούν ιδιαίτερα, ενώ υπάρχουν εκδοχές και με στιγμιαίο καφέ. Ο espresso δίνει μια πιο κρεμώδη αίσθηση που ταιριάζει υπέροχα.
  • Ένας μονοποικιλιακός καφές από την Ινδία, όπως ο Caffe Lab India Karnataka ή ο Rhodigium India Kaapi Royale προσθέτει πόντους αυθεντικότητας στη συνταγή.
  • Είναι ιδανικός για χειμώνα, καθώς είναι ιδιαίτερα θερμαντικός και comfort, όμως αν μας αρέσει ο συνδυασμός των αρωμάτων, μπορούμε να παρασκευάσουμε και κρύα εκδοχή, ιδανική για το καλοκαίρι.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμο mix μπαχαρικών Garam Masala, όμως φτιάχνοντας το δικό μας mix, μπορούμε να τονίσουμε τα αρώματα που επιθυμούμε.
  • Αν έχουμε «μπούκωμα» στη μύτη ή άλλα δυσάρεστα συμπτώματα του αναπνευστικού, ένα «τσίμπημα» παραπάνω στο πιπέρι έχει αποχρεμπτική δράση.

Με τις μέρες να έχουν αρχίσει να συννεφιάζουν για τα καλά και τη θερμοκρασία να πέφτει, ένας θερμαντικός, μυρωδάτος καφές από την Ινδία είναι η καλύτερη παρέα!