ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Mokasol: 50 Χρόνια αυθεντικός Ιταλικός Espresso

14/09/2023
από coffees.gr

Ποιοτικός espresso, από ένα roastery που διατηρεί αναλλοίωτο το πνεύμα του μέχρι σήμερα.

Η ιστορία της Mokasol ξεκινά το 1950 σε μια μικρή πόλη της Ιταλίας, σε μια εποχή που το να προσφέρεις στο κοινό ένα καλό χαρμάνι espresso απαιτούσε δεξιοτεχνία και εμπειρία, καθώς όλες οι εργασίες γίνονταν χειροκίνητη. Σήμερα, πάνω από πενήντα χρόνια μετά και με την τρίτη γενιά της ίδιας οικογένειας στο τιμόνι της εταιρίας, οι συνθήκες έχουν αλλάξει, τα μηχανήματα είναι τελευταίας τεχνολογίας και τα πρότυπα τυποποίησης και συσκευασίας είναι αυστηρά και εγγυώνται την ποιότητα του espresso που φτάνει στον φλιτζάνι. Αυτό όμως που δεν άλλαξε, είναι το «χειροποίητο» πνεύμα της Mokasol, καθώς ο ανθρώπινος παράγοντας ήταν και παραμένει σημαντικός. Από την διαλογή των πρώτων υλών, μέχρι το καβούρδισμα, το blending και την συσκευασία, πραγματικοί λάτρεις και γνώστες του καφέ με πλούσια εμπειρία αναλαμβάνουν την επίβλεψη κάθε εργασίας.

Αυτό που επίσης δεν έχει αλλάξει, είναι το όραμα και οι αξίες της εταιρίας: η Mokasol συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικά blends, με ξεκάθαρα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, πιστά στην παράδοση του Ιταλικού espresso και καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα αναγκών, από το σπίτι ως τον τομέα της εστίασης.

 

Από την εταιρική υπευθυνότητα στις σημαντικές βραβεύσεις

Προσαρμοσμένη στις συνθήκες της εποχής και ευθυγραμμισμένη με το παγκόσμιο τοπίο της αγοράς, η Mokasol έχει αποκτήσει μια σειρά πιστοποιήσεων που εγγυώνται όχι μόνο την ποιότητα των προϊόντων της, αλλά και την εταιρική υπευθυνότητα που την διακρίνει. Οι βιολογικοί της καφέδες είναι πιστοποιημένα σύμφωνα με αυστηρά πρότυπα, ενώ τα χαρακτηριστικά σήματα UTZ Certified και RainForest Alliance Certification εγγυώνται ότι ο καφές έχει παραχθεί με τρόπο βιώσιμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Τέλος, η πιστοποίηση Treedom Friend δηλώνει πως η Mokasol συμμετέχει στην παγκόσμια προσπάθεια για την ουσιαστική μείωση των εκπομπών C02.

Πέρα από αυτό, δεν είναι λίγοι οι καφέδες της Mokasol που φέρουν ένα ακόμα πολυτιμότερο σήμα, αυτό της βράβευσης σε σημαντικούς διαγωνισμούς γευσιγνωσίας. Έτσι, o Mokasol Arabica έχει αποσπάσει χρυσό μετάλλιο γεύσης στον διαγωνισμό International Coffee Tasting το 2019, ενώ ο Mokasol Gran Bar έχει κατακτήσει το ίδιο μετάλλιο στον διαγωνισμό του 2018 αλλά και το Χρυσό Μετάλλιο Εξαιρετικής Γεύσεις στα Mediterranean Taste Awards του Λονδίνου το 2022.

 

Γνωρίζοντας τα Espresso Blends της Μοkasol

Έχοντας ως αποστολή τη διάθεση στην αγορά ποιοτικών blends που να ακολουθούν τις επιταγές της Ιταλικής παράδοσης, πηγαίνοντας ωστόσο τη γεύση και το άρωμα ένα βήμα παραπέρα. Έτσι, οι blenders της εταιρίας επιμελούνται μια σειρά από χαρμάνια που καλύπτουν κάθε γούστο, από τον 100% Arabica με την μαύρη συσκευασία, ως τους πιο εμπορικούς Intenso και Gran Bar, που είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς στον κλάδο HoReCa.   

H Mokasol δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στους βιολογικούς καφέδες, κι έτσι διαθέτει μια μεγάλη γκάμα βιολογικών espresso blends, που κυμαίνονται από 100% Arabica ως 100% Robusta, με κόκκους από χώρες όπως η Ινδία, το Κογκό, το Μεξικό και το Περού.

 

Eξερευνώντας τους καφέδες του κόσμου με την Mokasol

Πέρα από τα παραδοσιακά της Espresso Blends, και εκμεταλλευόμενοι τις σταθερές σχέσεις εμπιστοσύνης που έχει οικοδομήσει με παραγωγούς σε ολόκληρο τον κόσμο, η Mokasol διατηρεί μια σειρά Singe Origin Καφέδων, που επιτρέπει στους φανατικούς του espresso να εξερευνούν τις ξεχωριστές προελεύσεις του καφέ με τον καλύτερο τρόπο.

Η μονοποικιλιακή σειρά της Mokasol περιλαμβάνει τόσο Arabica όσο και Robusta κόκκους από όλο τον κόσμο, από παραγωγούς εγνωσμένης ποιότητας, με τους οποίους η εταιρεία συνεργάζεται επί σειρά ετών. Η σειρά περιλαμβάνει εκλεκτούς Arabica καφέδες από χώρες όπως η Γουατεμάλα, η Ονδούρα και η Νικαράγουα, αλλά και ποιοτικούς Robusta από την Ινδονησία, το Καμερούν και το Βιετνάμ, μεταξύ άλλων.

 

Aν σας έχει λείψει ο καλός, αυθεντικός Ιταλικός καφές και η προσήλωση στην ποιότητα είναι για εσάς αδιαπραγμάτευτη, τότε τα blends της Mokasol θα γίνουν τα νέα αγαπημένα σας χαρμάνια!