Sale icons are gone, prices remain low as usual! Complied with FEK 35935/2023.
FREE shipping for purchases over 69 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0

Cold Brew & Μαύρη Μπύρα σε έναν Back In Black

23/08/2022
by coffees.gr

Παντρεύοντας τα τελευταία trends με την παράδοση του Irish Coffee.

Ο Cold Brew ήταν σίγουρα η τάση των τελευταίων χρόνων στον χώρο του καφέ, και πλέον αποτελεί συστατικό για ευφάνταστες μίξεις, που γίνονται γρήγορα μόδες. Αρκετοί λάτρεις του καφέ θα έχουν παρατηρήσει το trend του παντρέματος της μαύρης μπύρας με τον καφέ, είτε κατά την εκχύλιση είτε κατά το σερβίρισμα. Μια αμερικάνικη συνταγή παντρεύει αυτή τη γαστρονομική μόδα με μια πιο παραδοσιακή συνταγή, καταλήγοντας σε ένα νόστιμο και απολαυτικό αποτέλεσμα: το Back in Black.

Το Back in Black είναι μια έμπνευση του Krissy Harris, του bartender του νεοϋρκέζικου μπαρ The Wren. Ο δημιουργός του εμπνεύστηκε από τον παραδοσιακό Irish Coffee, προσαρμόζοντάς τον στις σημερινές τάσεις και δίνοντας του έναν πιο σκοτεινό χαρακτήρα. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά γευστικό cocktail, δυνατό και τονωτικό, που θα σας ενθουσιάσει από την πρώτη γουλιά.

Τι χρειαζόμαστε για ένα Back In Black;

  • 45 ml καφέ Cold Brew
  • 30 ml Ουίσκι
  • 15 ml σιρόπι καμένης ζάχαρης
  • Μαύρη Μπύρα

 

Πώς ετοιμάζουμε τον Back In Black;

  • Για το σιρόπι, βάζουμε 400 γραμμάρια καστανή ζάχαρη σε κατσαρολάκι, μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να «καπνίζει». Προσθέτουμε το νερό, ανακατεύουμε απαλά, και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σουρώνουμε πριν χρησιμοποιήσουμε.
  • Σε ένα shaker με πάγο, χτυπάμε το ουίσκι, τον καφέ και το σιρόπι.
  • Σουρώνουμε σε ψιλό ποτήρι με παγάκια
  • Συμπληρώνουμε με μαύρη μπύρα

 

Συμβουλές για πεντανόστιμα, εθιστικά Back in Black

  • Προσοχή στην παρασκευή του σιροπιού, καθώς όταν βάλουμε το νερό, μπορεί να πεταχτεί καυτή ζάχαρη, κάτι ιδιαίτερα επικίνδυνο.
  • Σουρώνουμε το σιρόπι για να αποφύγουμε τα μεγάλα συμπαγή κομμάτια καμμένης ζάχαρης.
  • Το σιρόπι διατηρείται σε κλεισμένο δοχείο στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες
  • Η συνταγή υποστηρίζει πως το Ιρλανδέζικο ουίσκι ταιριάζει καλύτερα, όπως και η Ιρλανδέζικη μπύρα Guinness, όμως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ότι ουίσκι θέλουμε και μια μαύρη μπύρα που μας αρέσει.
  • H μαύρη μπύρα έχει μια ξεχωριστή πικράδα, οπότε ίσως είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε για τον Cold Brew μας έναν αρωματικό arabica, που θα προσφέρει περισσότερα αρώματα στο cocktail μας
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο, εμφυαλωμένο Cold Brew, όμως μπορούμε να τον ετοιμάσουμε εύκολα με αυτήν εδώ τη συνταγή.
  • Απολαμβάνουμε υπεύθυνα: το Back in Black έχει καφέ, αλλά έχει κι αλκοόλ. Πίνουμε με μέτρο και δεν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι μετά την κατανάλωσή του, για να μπορούμε να λέμε «στην υγειά μας».

 

 

Τα δροσερά απογεύματα που μας περιμένουν, ξέρουμε με τι θα τα συνοδέψουμε… με ένα Back in Black!