ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Caffe Cavaliere: πάθος για τον αυθεντικό espresso

10/11/2020
από coffees.gr

Ένα ταξίδι στον αυθεντικό Ιταλικό espresso.

H Caffe Cavaliere ξεκίνησε την πορεία της το 1980 στο Modugno, μια μικρή βιομηχανική πόλη του Ιταλικού Νότου, στην περιοχή του Μπάρι. Σκοπός της Cavaliere ήταν να υπηρετήσει πιστά στο δημοφιλέστερο ίσως Ιταλικό ρόφημα: τον αυθεντικό καφέ espresso.

Στο πέρασμα του χρόνου, κάποια πράγματα άλλαξαν, κάποια άλλα όμως έμειναν τα ίδια. Η Cavaliere συνεχίζει να είναι μια οικογενειακή, παραδοσιακή επιχείρηση, που ακολουθεί τις επιταγές του πραγματικού espresso. Από την άλλη πλευρά όμως, οι εγκαταστάσεις της πλέον στεγάζονται σε ένα υπερσύγχρονο εργοστάσιο, με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και έμπειρο προσωπικό, ενώ η δημοφιλία της, τόσο στους οικιακούς καταναλωτές όσο και στον κλάδο της εστίασης, είναι πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Κάθε εταιρία έχει τα μικρά της «μυστικά», τα στοιχεία που διαμορφώνουν την ταυότητά της και την κάνουν ξεχωριστή. Ας γνωρίσουμε την Caffe Cavaliere λίγο καλύτερα, ξεδιπλώνοντας τα δικά της μικρά μυστικά.

 

Επιλέγοντας προσεκτικά την πρώτη ύλη

Το μυστικό της Cavaliere ξεκινά από την προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης, δηλαδή των κόκκων του καφέ. Στα σαράντα χρόνια στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία, οι άνθρωποί της έχουν δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς από χώρες της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικής και της Νοτιοανατολικής Ασίας, εξασφαλίζοντας τους καλύτερους κόκκους καφέ, είτε πρόκειται για αρωματικό Arabica είτε για στιβαρό Robusta.

Στην επιλογή των παραγωγών των οποίων οι κόκκοι θα συμπεριληφθούν σε ένα χαρμάνι Cavaliere, όλα παίζουν ρόλο: το υψόμετρο της φάρμας, το ποσοστό των βροχοπτώσεων, η σύσταση του εδάφους, η θερμοκρασία. Όλα αυτά τα στοιχεία προικίζουν τους κόκκους με μοναδική γεύση, για να καταλήξουμε στην μοναδική εμπειρία espresso που προσφέρει η Caffe Cavaliere.

Παράλληλα, η Cavaliere, χτίζοντας προσωπική σχέση με τους παραγωγούς, εξασφαλίζει για αυτούς δίκαιες αμοιβές για το προϊόν τους, το οποίο καταλήγει σε μερικά από τα καλύτερα αυθεντικά espresso blends της αγοράς.

Σαράντα χρόνια εμπειρία στην ανάμειξη και το καβούρδισμα χαρμανιών espresso

Το τρίπτυχο της επιτυχίας, σύμφωνα με τους ειδικούς της Cavaliere, συνοψίζεται στις λέξεις «Επαγγελματισμός, Μεράκι, Ενθουσιασμός». Όλες οι διαδικασίες του καβουρδίσματος των κόκκων, αλλά και της ανάμειξης των χαρμανιών γίνονται από εξειδικευμένους roasters και blenders, που κατέχουν τα μυστικά του αυθεντικού Ιταλικού espresso και πάντα αναζητούν τον καλύτερο δυνατό, όχι μόνο για τους χιλιάδες πελάτες της εταιρείας, μα πάνω από όλα για τους ίδιους.

Το εργοστάσιο της Cavaliere στο Modugno είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα και καλύτερα καβουρδιστήρια της Ευρώπης. Ο τελευταίας τεχνολογίας εξοπλισμός χρησιμοποιείται για παραδοσιακές μεθόδους καβουρδίσματος, που στόχο έχουν να ξεδιπλώσουν οι κόκκοι το ιδιαίτερο τους άρωμα στο μέγιστο. Κάθε ποικιλία καφέ καβουρδίζεται ξεχωριστά, σύμφωνα με το γευστικό και αρωματικό της προφίλ πριν την ανάμειξη, ώστε τα αρώματα κάθε ποικιλίας και κάθε ξεχωριστού terroir να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Οι blenders της Cavaliere αναμειγνύουν τους καβουρδισμένους κόκκους με μαεστρία, δημιουργώντας χαρμάνια για όλα τα γούστα, από 100% Arabica blends που ξεχειλίζουν άρωμα και γεύση, μέχρι στιβαρά χαρμάνια στα οποία πλειοψηφεί ο δυνατός Robusta, πάντα με κύριο μέλημα το πλούσιο άρωμα και την ακαταμάχητη γεύση του αληθινού Ιταλικού espresso.  

 

Με το βλέμμα προς το μέλλον

Παρόλη την προσκόλληση της επιχείρησης στην παράδοση, η Cavaliere δε σταματά να εξελίσσεται και να προσαρμόζεται στο πνεύμα των καιρών, εισάγοντας καινοτομίες στον αυθεντικό Ιταλικό espresso. Εδώ και περίπου μια δεκαετία, η Cavaliere λάνσαρε χαρμάνια espresso με κόκκους από φάρμες πιστοποιημένης βιολογικής γεωργίας, ενώ πειραματίζεται και με την διάθεση ροφημάτων πράσινου καφέ, αποδεικνύοντας πως μια εταιρεία μπορεί να παραμένει θεματοφύλακας μιας πλούσιας παράδοσης, ακούγοντας ταυτόχρονα το κοινό της και μένοντας ανοιχτή στις νέες τάσεις.

Γνωρίστε τα χαρμάνια της Caffe Cavaliere!

Οι λάτρεις του αρωματικού Arabica θα εκτιμήσουν τον Gran Caffe, ένα από τα πιο value-for-money χαρμάνια που μπορεί να συναντήσει κανείς με σύσταση 100% Arabica, ενώ με την ευκαιρία των τεσσαρακοστών γενεθλίων της, η Cavaliere κυκλοφόρησε το limited edition χαρμάνι Anniversario, επίσης αποτελούμενο αποκλειστικά από Arabica κόκκους ανώτερης ποιότητας.

Όσοι προτιμούν τα ισορροπημένα φλιτζάνια, θα στραφούν σίγουρα σε δύο από το πιο εμπορικά blends της εταιρείας: ο Extra Bar Mild και ο Miscela Cavaliere ξέρουν να ακροβατούν ανάμεσα στις αρετές του Arabica και του Robusta, συνδυάζοντάς τα καλύτερα  στοιχεία των δύο ποικιλιών.

Τέλος, οι αμετανόητοι εραστές της δύναμης θα χαρούν να μάθουν ότι υπάρχουν blends όπως ο Gran Crema και  ο Speciale, στα οποία η ένταση, η στιβαρότητα και η πλούσια κρέμα του Robusta έχουν το πάνω χέρι, για μια εμπειρία espresso διαφορετική από τις άλλες.

Aν επιθυμείτε ένα ταξίδι στα μυστικά του αυθεντικού Ιταλικού espresso, αφήστε τα blends της Cavaliere να σας ξεναγήσουν!