ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Caffé Cagliari : αυθεντικός Ιταλικός εσπρέσο με ιστορία από το 1909!

07/02/2024
από coffees.gr

Στην Ιταλία, ο καφές είναι συχνά υπόθεση… οικογενειακή! Γνωρίστε την οικογένεια Cagliari, που κρατά ζωντανή την παράδοση του αυθεντικού εσπρέσο από το 1909!

Η Ιταλία είναι χωρίς αμφιβολία μια από τις παγκόσμιες Μητροπόλεις του καφέ – και φυσικά, η πατρίδα του εσπρέσο. Οι Ιταλοί έχουν αναπτύξει μια ξεχωριστή κουλτούρα καφέ, που εκτείνεται από την επιλογή των σωστών κόκκων μέχρι το καβούρδισμα και την ανάμειξή τους. Δεν είναι σπάνιο να συναντά κανείς στην Ιταλία επιχειρήσεις που ανήκουν σε οικογένειες και συνεχίζουν στον κόσμο του εσπρέσο για ολόκληρες γενιές. Μια από αυτές τις οικογένειες είναι και η οικογένεια Cagliari!

 

Οι αρχές της Caffé Cagliari: η μετανάστευση στη Βραζιλία και η επιστροφή στη Modena

Η ιστορία του καφέ Cagliari ξεκινά το 1895, όταν ο ιδρυτής της εταιρείας, Ambrosio Cagliari, παίρνει το δρόμο της μετανάστευσης από την Ιταλία προς τη Βραζιλία, σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Ο Cagliari καταλήγει εργάτης σε φυτείες καφέ στη χώρα της Λατινικής Αμερικής, όμως το πάθος του, η εργατικότητά του και η μαγεία που του ασκεί ο καφές τον καθιστούν σε λίγα χρόνια master στο καβούρδισμα αλλά και στην ανάμειξη των κόκκων. Ο Ambrosio αποφασίζει να αλλάξει τη ζωή του ξανά και η επιστροφή στην πατρίδα του, τη Modena, είναι γεγονός.

Έχοντας γνωρίσει καλά τα μυστικά του καφέ, ο Ambrosio Cagliari ανοίγει το πρώτο καβουρδιστήριο του στο κέντρο της Modena το 1909. Η ποιότητα των χαρμανιών του είναι τέτοια, που μόλις δύο χρόνια αργότερα κερδίζει το χρυσό μετάλλιο ποιότητας στη Διεθνή Έκθεσης της Γένοβας. Είναι το πρώτο σημαντικό βήμα των καφέδων Cagliari προς την αναγνώριση, αλλά και ισχυρή παρακαταθήκη για την εταιρεία, που έχει ως στόχο να μην μειώσει ποτέ την ποιότητα των χαρμανιών της. Η Caffé Cagliari μεγαλώνει ραγδαία, μετακομίζει σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και το espresso bar της γίνεται στέκι διανοούμενων και συγγραφέων του Ιταλικού Μεσοπολέμου.

 

 

H Caffe Cagliari γίνεται συνώνυμο της ποιότητας: τρεις γενιές αυθεντικού ιταλικού εσπρέσο

Στα μεταπολεμικά χρόνια, η σκυτάλη περνά στους γιους του Ambrosio Cagliari που συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση, έχοντας γεννηθεί και μεγαλώσει μέσα στον καφέ και γνωρίζοντας τον όσο λίγοι. Το όνομα Cagliari γίνεται πια συνώνυμο του ποιοτικού espresso, η εταιρεία αναπτύσσεται και  μετακομίζει συνεχώς σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις, που ακολουθούν κατά πόδας τις τεχνολογικές εξελίξεις, παντρεύοντας τες με την Ιταλική παράδοση του καβουρδίσματος και του blending του καφέ. Η Caffé Cagliari πέρα από την δημοφιλία της στην Ιταλία μετρά παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και εκατοντάδες εκατομμύρια απολαυστικοί εσπρέσο σε όλο τον κόσμο περιέχουν το όραμα του Ambrosio Cagliari για ποιοτικό Ιταλικό εσπρέσο.

Σήμερα, η Caffé Cagliari συνεχίζει να βρίσκεται ανάμεσα στις κορυφαίες μάρκες του Ιταλικού εσπρέσο, αλλά δε σταματά εκεί: στις δραστηριότητές της συγκαταλέγεται μια σχολή εκπαίδευσης baristi, πολλές τεχνολογικές καινοτομίες που διασφαλίζουν την ποιότητα του καφέ της αλλά και ένα Μουσείο Μηχανών Espresso στη Modena, που ξεδιπλώνει την ιστορία του αγαπημένου μας Ιταλικού καφέ, ενώ είναι και δραστήριο μέλος του Ιταλικού Ινστιτούτου Εσπρέσο, που είναι ο θεματοφύλακας της παράδοσης του αυθεντικού εσπρέσο.

 

Γνωρίστε τα μοναδικά χαρμάνια της Cagliari Caffe!

Ο espresso της Caffé Cagliari διατίθεται σε επτά μοναδικά χαρμάνια, προορισμένα να ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό λάτρη του Ιταλικού εσπρέσο.  Aπό τους έντονες και αρωματικούς Crem Espresso και Gran Rossa, που εκφράζουν το πνεύμα του αυθεντικού Ιταλικού Espresso μέχρι τους γλυκόπιοτους Gran Caffe και Silver Bar, είναι σίγουρο πως οι λάτρες του espresso θα βρουν ένα blend που θα ταιριάζει στο προσωπικό τους γούστο. Οι πιο περιπετειώδεις coffee fans θα εκτιμήσουν τα χαρμάνια της σειράς Vittoria, που συγκεντρώνουν ποιοτικούς κόκκους από όλο τον κόσμο.

Εκτός από τις δημοφιλείς της ετικέτες, η Caffé Cagliari διαθέτει και premium χαρμάνια, όπως βιολογικό, 100% Arabica χαρμάνι Puro44, που διατίθεται σε κομψό αλουμινένιο βαρελάκι που κρατά τον καφέ πάντοτε φρέσκο.

Ένα φλυτζάνι εσπρέσο συχνά κρύβει περισσότερα από όσα φανερώνει: εκτός από τους μαγικούς κόκκους του καφέ, έχει μέσα του γνώση, μεράκι, πειραματισμό, και πολύ πολύ ιστορία. Ειδικά αν μιλάμε για ένα φλιτζάνι εσπρέσο Cagliari, αυτό ισχύει στο ακέραιο. Δοκιμάστε έναν εσπρέσο Cagliari και συνομιλήστε με την εκατονταετή ιστορία μιας δραστήριας οικογένειας – αλλά και ολόκληρου του Ιταλικού καφέ.