Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Ελαφρύ, εύκολο και νόστιμο Cheesecake espresso, ιδανικό για το κλείσιμο κάθε δείπνου!

28/03/2019
από coffees.gr

Είναι εύκολο, ελαφρύ και το αγαπούν όλοι – ήρθε λοιπόν η ώρα να συνδυαστεί και με τον αγαπημένο μας καφέ. Τι λέτε για ένα Cheesecake Espresso;

Το Cheesecake, αν και εισήχθη σχετικά πρόσφατα στα ελληνικά ήθη, κατέκτησε γρήγορα την αγάπη του κοινού, ακόμα και όσων δεν ενθουσιάζονται εύκολα με τα γλυκά. Ελαφρύ, όχι ιδιαίτερα λιπαρό, με βάση που προσφέρεται για πολλούς γευστικούς πειραματισμούς, το cheesecake είναι ένα γλυκό – μπαλαντέρ, κατάλληλο για κάθε περίσταση, και επιπλέον, ιδιαίτερα εύκολο στην παρασκευή του. Δυστυχώς, δεν είναι λίγα τα ζαχαροπλαστεία που πωλούν γλυκά τα οποία μόνο κατ’ όνομα είναι cheesecake, καθώς η κρέμα τους δεν αποτελείται από τυρί, με αποτέλεσμα που είναι βαρύ, άνοστο, λιγωτικό και πολύ περισσότερο λιπαρό.  Όμως, το Cheesecake φτιάχνεται εξίσου εύκολα και σπίτι!

Το Cheesecake Espresso ειδικότερα, πατά στην κλασική, εύκολη συνταγή του cheesecake, δανείζεται τη γεύση του από τον καφέ, που κοντράρεται ευχάριστα με την γεύση της κρέμας τυριού και όντας ελαφρύ και γλυκόπικρο λόγω του εσπρέσο, αποτελεί το ιδανικότερο κλείσιμο για ένα δείπνο – αντικαθιστώντας ενδεχομένως το τιραμισού, το οποίο πολλοί μπορεί να αποφεύγουν λόγω των ωμών αυγών ή των περισσότερων θερμίδων που έχει.

Φυσικά, η εκδοχή που παρουσιάζουμε είναι η απλή, «φρέσκια» εκδοχή του Cheesecake, που διατηρείται στο ψυγείο και είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα. Cheesecake espresso μπορεί να γίνει φυσικά και ως παραλλαγή του κλασικού, ψημένου, αμερικάνικου Cheesecake – όπως η παρασκευή είναι ελαφρώς δυσκολότερη και η γεύση λίγο πιο ιδιαίτερη, αν και πάντα ενδιαφέρουσα!

 

 

Τι χρειαζόμαστε για το Cheesecake Espresso;

  • 300ml κρέμα γάλακτος
  • 465 gr τυρί κρέμα
  • 200 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κουταλάκια του γλυκού σκόνη ζελατίνης διαλυμένη σε 80ml καυτού νερού
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο εσπρέσο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 gr μπισκότα digestive
  • 100 gr βούτυρο λυωμένο

 

Πως ετοιμάζουμε το Cheesecake Espresso;

  • Ετοιμάζουμε τη βάση: θρυμματίζουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Βάζουμε το μείγμα μπισκότων – βουτύρου στο σκεύος που θα φτιάξουμε το cheesecake, στρώνουμε και πατάμε πολύ καλά. Αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
  • Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ, μέχρι να αφρατέψει καλά
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με το σιρόπι σφενδάμου
  • Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χτυπημένη κρέμα στο μείγμα του τυριού
  • Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα, ρίχνουμε αργά την διαλυμένη στο νερό ζελατίνη.
  • Προσθέτουμε τις δύο κουταλιές εσπρέσο και ανακατεύουμε καλά
  • Με απαλές κινήσεις, προσθέτουμε την κρέμα στη βάση του μπισκότου
  • Πασπαλίζουμε με αλεσμένο εσπρέσο ανακατεμένο με λίγο κακάο, κοσκινιστά
  • Διακοσμούμε, αν θέλουμε, με ολόκληρους κόκκους καφέ

 

Συμβουλές για ένα πετυχημένο Cheesecake Espresso

  • Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται στην ζελατίνη: Το νερό πρέπει να είναι καυτό, προκειμένου η ζελατίνη να διαλυθεί εντελώς. Αν το συγκεκριμένο βήμα δεν γίνει σωστά, όχι μόνο η κρέμα δε θα έχει τη σωστή υφή, αλλά υπάρχει πιθανότητα να βρούμε κομμάτια ζελατίνας μέσα στο γλυκό.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε – ακόμα και καφέ που μας έχει ξεμείνει αρκετό καιρό και δεν θέλουμε να τον χρησιμοποιήσουμε για ρόφημα
  • Το σιρόπι σφενδάμου προσθέτει ιδιαίτερη γεύση, όμως μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με σιρόπι γλυκόζης ή ακόμα και με ζάχαρη, αν θέλουμε να τονίσουμε τη γεύση του καφέ.
  • Επιλέγουμε μπισκότα digestive, καθώς λόγω της σχετικά ουδέτερης γεύσης τους, αφήνουν την γεύση του εσπρέσο να ξεδιπλωθεί. Μπορούμε ωστόσο, να χρησιμοποιήσουμε και μπισκότα σοκολάτας, με εξίσου ωραίο αποτέλεσμα.
  • Το εκχύλισμα βανίλιας συνηθίζεται ιδιαίτερα στην παρασκευή γλυκών στην Αμερική, αλλά αν δε μας αρέσει, μπορεί να παραληφθεί εντελώς χωρίς πρόβλημα.
  • Το cheesecake διατηρείται στο ψυγείο, ιδανικά σκεπασμένο, για τρεις – τέσσερις ημέρες.

 

Αν επιθυμείτε ένα δροσιστικό, ελαφρύ γλυκό για να συνοδέψετε τον απογευματινό σας καφέ ή ένα επιδόρπιο που θα κλείσει με τον καλύτερο τρόπο ένα όμορφο δείπνο, το Cheesecake Espresso μοιάζει να φτιάχτηκε για εσάς! Σε λιγότερο από μία ώρα, θα έχετε στο ψυγείο το πιο λαχταριστό καφε – επιδόρπιο που έχετε φανταστεί.

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας ΕΔΩ