Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Πέντε τρόποι με τους οποίους ο καφές βελτιώνει το σεξ

12/02/2024
από coffees.gr

Δύο από τα πιο όμορφα πράγματα του κόσμου, τελικά συνδέονται! 

Είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πράγματα στον κόσμο, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας μας, και είναι σαφώς καλύτερο με... παρέα. Μιλάμε, φυσικά, για τον καφέ. Η για το σεξ; Ή, μήπως, και για τα δύο;

Όσο και αν φαίνονται ασύνδετα με την πρώτη ματιά, υπάρχουν μελέτες που συνδέουν τον καφέ με την ερωτική μας ζωή, καθώς οι επιστήμονες υποστηρίζουν πως η κατανάλωση καφέ μπορεί να βελτιώση τόσο τη λίμπιντο όσο και τις ερωτικές μας επιδόσεις. Πριν αρχίσουμε να κατεβάζουμε τους espresso τον ένα μετά τον άλλο, ας δούμε αναλυτικά πως ένα καλό φλιτζάνι μπορεί να καταλήξει σε ένα καλό κρεβάτι.

 

Πέντε τρόποι με τους οποίους ο καφές βελτιώνει το σεξ

 

O καφές τονώνει τη γυνακεία Libido: Μια μελέτη που διενεργήθηκε το 2010 στο Πανεπιστήμιο του Τέξας, έδειξε ότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις πως η καφεϊνη τονώνει αποτελεσματικά τη γυναικεία libido. Σύμφωνα με τη μελέτη, οι γνωστές επιδράσεις της καφεϊνης, όπως η αύξηση των καρδιακών παλμών και της αρτηριακής πίεσης περιλαμβάνονται στους παράγοντες που καθιστούν τη γυναικεία σεξουαλική διέγερση ευκολότερη.  Φυσικά, ο καφές δε δημιουργεί σεξουαλική επιθυμία – αλλά αν αυτή υπάρχει, κάνει τα πράγματα λίγο πιο εύκολα.

O καφές μπορεί να έχει αφροδισιακή δράση σε όσους δεν πίνουν συχνά: Η κατανάλωση της καφεϊνης έχει πολλά άμεσα αποτελέσματα για τον οργανισμό, όπως αύξηση της πίεσης, των καρδιακών παλμών, έκκριση ενός πλήθους ορμονών, αύξηση της συγκέντρωσης κλπ. Όσο περισσότερο καφέ πίνουμε, τόσο περισσότερη ανοχή αναπτύσουμε στην καφεϊνη και τόσο πιο ήπια γίνονται αυτά τα συμπτώματα. Αν όμως δεν είμαστε συστηματικοί καφεπότες, όλα αυτά τα παραπάνω κάνουν τον καφέ να λειτουργεί σαν αφροδισιακό, και ιδιαίτερα στις γυναίκες, σύμφωνα με τους επιστήμονες.

Ο καφές βοηθά στην αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας: Η στυτική δυσλειτουργία είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί εκατομμύρια άντρες σε όλο τον κόσμο. Οι επιστήμονες σημειώνουν πως η κατανάλωση καφέ μειώνει τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας, αφενός αυξάνοντας τη ροή του αίματος και αφετέρου αυξάνοντας τα επίπεδα της τεστοστερόνης στο αίμα. Φυσικά, ο καφές δεν αποτελεί λύση, και η στυτική δυσλειτουργία (η οποία μπορεί να έχει ψυχογενή ή οργανικά αίτια) πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα με συμβουλές ειδικών.

O καφές αυξάνει την αντοχή και τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης: Ο καφές αυξάνει την αντοχή, και δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που συστήνουν την κατανάλωση καφέ πριν το γυμναστήριο. Με πολλά ζευγάρια να αντιμετωπίζουν στο κρεβάτι προβλήματα που σχετίζονται με τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης, είναι σχεδόν βέβαιο πως ένα καφεδάκι πριν μπορεί να βοηθήσει. Αν μη τι άλλο, το σεξ μπορεί να γίνει μια εξαιρετικά κουραστική, για το σώμα, διαδιακασία, και ένα ήπιο διεγερτικό όπως η καφεϊνή μπορεί να βοηθήσει.

Ο καφές μειώνει το στρες: Σε αντίθεση με τα κοινά πιστεύω, η κατανάλωση καφέ μειώνει τα επίπεδα του στρες, ειδικά σε περιπτώσεις χρόνιου άγχους, ενώ μειώνει σχετικά και τα αρνητικά συναίσθηματα (κατάθλιψης και δυσθυμίας). Με το στρες να αποτελεί τροχοπέδη για την ερωτική ζωή πολλών ανθρώπων στους σύγχρονους ρυθμούς ζωής, μερικά καφεδάκια ίσως μας κάνουν να χαλαρώσουμε και να το απολαύσουμε περισσότερο.

 

Ένα ποτό πριν, κι ένα τσιγάρο μετά λέγανε οι παλιότεροι – εμείς κόβουμε εντελώς το τσιγάρο, που μόνο κακό κάνει, και πίνουμε, πριν, ένα καφεδάκι.