ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 88 10 717
0

Λαχταριστό Coffee Fudge, με μοναδική υφή

17/09/2020
από coffees.gr

Το διαχρονικότερο κέρασμα των Ηνωμένων Πολιτειών παίρνει γεύση από καφέ.

Το Fudge είναι ένα από τα πιο απλά γλυκά του κόσμου, ένα ζαχαρωτό με υπέροχη, κρεμώδη υφή, που συνήθως νοστιμίζεται από διάφορα υλικά, όπως αποξηραμένα φρούτα, σοκολάτα, ξηρούς καρπούς κλπ. Στην Ελλάδα είναι ίσως λίγο ασυνήθιστο, αλλά στην πατρίδα του, την Αμερική, αποτελεί μια διαχρονική λιχουδιά «της γιαγιάς».

Το Fudge το συναντάμε για πρώτη φορά στις ΗΠΑ τον 19ο αιώνα, με συνταγές που δημοσιεύονται σε οδηγούς μαγειρικής και περιοδικά. Έγινε γρήγορα δημοφιλές, γιατί φτιαχνόταν εύκολα στο σπίτι, και δεν απαιτούσε λευκή κρυσταλλική ζάχαρη, που ήταν ακόμα σχετικά ακριβή. Αρχικά ήταν το γλυκό της εργατικής τάξης, γρήγορα όμως διαδόθηκε στις τουριστικές περιοχές, αφού φτιαχνόταν εύκολα και εξίσου εύκολα κοβόταν σε ατομικές μερίδες, έτοιμες για πούλημα.

Σήμερα, το Fudge ίσως είναι λίγο παλιομοδίτικο, παραμένει ωστόσο νόστιμο και διαφορετικό, ενώ αποτελεί έναν «καμβά» πάνω στον οποίο μπορούμε να δημιουργήσουμε τις δικές μας γεύσεις, προσθέτοντας τα  υλικά της αρεσκείας μας. Το δικό μας Fudge έχει, όπως είναι φυσικό, γεύση και άρωμα καφέ και υπέροχη υφή.

 

Τι χρειαζόμαστε για το ένα ταψί λαχταριστό Coffee Fudge;

  • 400 gr γάλα εβαπορέ
  • 150 ml γάλα φρέσκο
  • 115 γραμμάρια βούτυρο
  • 450 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 3 μεγάλες κουταλιές τη σούπας στιγμιαίο καφέ
  • Μερικούς κόκκους καφέ

 

Πώς ετοιμάζουμε το Coffee Fudge;

  • Σε μεγάλο τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε τα γάλατα, το βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι η ζάχαρη να λιώσει εντελώς
  • Ανεβάζουμε την ένταση, και συνεχίζουμε το βράσιμο, ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε τον καφέ και ανακατεύουμε συνεχώς με το μίξερ για 10 περίπου λεπτά
  • Απλώνουμε το μείγμα σε μεμβράνη και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Το κόβουμε σε ίσια τετραγωνάκια και διακοσμούμε το καθένα από αυτά με ένα κόκκο καφέ.

 

Συμβουλές για λαχταριστό Coffee Fudge

  • Το Fudge είναι ένα απλό γλυκό, αλλά για να πετύχουμε τη σωστή υφή χρειάζεται μιας μορφή εμπειρία. Δεν απογοητευόμαστε αν οι πρώτες μας προσπάθειες δεν είναι απόλυτα καλές.
  • Δίνουμε μεγάλη προσοχή στη θερμοκρασία (μάξιμουμ 120 βαθμοί) και στο συνεχές ανακάτεμα, προκειμένου το γλυκό μας να μην κολλήσει, να μην καεί και να έχει τη σωστή υφή.
  • Προσθέτοντας ξηρούς καρπούς σε μικρά κομμάτια, θα δώσουμε μια ευχάριστη τραγανότητα.
  • Έχει σημασία να το αφήσουμε να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε, για να κοπεί ομοιόμορφα σε όμορφα σχηματισμένα κομμάτια
  • Το Fudge μας διατηρείται για αρκετές ημέρες σε θερμοκρασία δωματίου – αν μείνει, γιατί είναι τόσο λαχταριστό που εξαφανίζεται αμέσως!

 

Ο καφές είναι φτιαγμένος για να μοιράζεται, και σχεδόν πάντα θέλει και το συνοδευτικό, ένα μικρό, λαχταριστό κέρασμα που απογειώνει την απόλαυση. Αυτό το φθινόπωρο, το Coffee Fudge ίσως γίνει η νέα σας αγαπημένη συνταγή.

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ