ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 88 10 717
0

Καφεδόψωμο για τα πρωινά της καραντίνας

20/11/2020
από coffees.gr

Ακόμα και ο αποκλεισμός θέλει την καλοπέρασή του.

Τις ημέρες της προηγούμενης καραντίνας, παρατηρήθηκε έλλειψη… μαγιάς στα σούπερμαρκετ. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι, προσπαθώντας να γεμίσουν δημιουργικά τις ώρες της ανίας τους, καταπιάστηκαν με την μαγειρική και ειδικά με το ψήσιμο κάθε είδους ψωμιών και κέικ. Το Banana Bread, ένα απλό σπιτικό αμερικάνικο επιδόρπιο, ήταν ένας από τους αναμφισβήτητους διαδικτυακούς σταρ του προηγούμενου lockdown.

Η τάση αυτή αναμένεται να παρατηρηθεί ξανά στο δεύτερο κύμα του κορωνοϊού – και σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερο τα ψησίματα μας να έχουν άρωμα καφέ. Για αυτό, παρουσιάζουμε μια πρωτότυπη συνταγή για… καφεδόψωμο.

Η γεύση του δεν είναι συναρπαστική ούτε ιντριγκαδόρικη, όμως είναι εξαιρετική για πρωινό, ή για συνοδεία στον απογευματινό καφέ. Ακόμα, καθώς είναι πολύ εύκολο και δεν απαιτεί παράξενα υλικά ή ειδικές τεχνικές, είναι ιδανικό για αρχάριους που θέλουν να ξεκινήσουν την πορεία τους στο ψήσιμο ψωμιού με απλές συνταγές που πετυχαίνουν εύκολα.

Καλά ψησίματα – και η καραντίνα θέλει καλοπέραση.

 

Τι χρειαζόμαστε για το καφεδόψωμο;

  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ¼ κούπα λιωμένο βούτυρο
  • 1 κούπα πολύ δυνατό καφέ

 

Πως ετοιμάζουμε το καφεδόψωμο;

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς
  • Ετοιμάζουμε τον καφέ.
  • Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα «στεγνά» συστατικά
  • Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε βούτυρο και καφέ.
  • Προσθέτουμε τα «υγρά» στα «στερεά» και ανακατεύουμε
  • Τοποθετούμε σε φόρμα για κέικ, βουτυρωμένη
  • Ψήνουμε για 40-45 λεπτά
  • Αφήνουμε να σταθεί λίγο και μετά κόβουμε σε φέτες.

 

Συμβουλές για νόστιμο καφεδόψωμο

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε. Ο στιγμιαίος καφές θα δώσει πιο έντονη γεύση, ενώ ο espresso θα το κάνει πιο αρωματικό.
  • Ετοιμάζουμε τον καφέ χρησιμοποιώντας τον διπλάσιο καφέ από ό,τι σε μια κούπα την οποία θα πίναμε.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το μισό αλεύρι μας με αλεύρι ολικής άλεσης, για μια πιο υγιεινή εναλλακτική.
  • Βλέπουμε αν είναι έτοιμο κάνοντας το «τεστ της οδοντογλυφίδας»: η οδοντογλυφίδα που θα βουτήξουμε στο κέντρο του πρέπει να μείνει καθαρή.
  • Δεν είναι κατάλληλο στα παιδιά, λόγω της καφεϊνης που περιέχει.
  • Η γεύση του δεν είναι εντυπωσιακή, ωστόσο είναι εξαιρετικό για πρωινό, καθώς ο καφές προσθέτει ενέργεια και η γεύση του θα απογειωθεί με ένα σοκολατένιο spread.
  • Διατηρείται σκεπασμένο για 3-4 ημέρες, χωρίς κανένα πρόβλημα.

 

Ας κάνουμε τα πρωινά του αποκλεισμού λίγο πιο γλυκά – απλώνοντας τη μαρμελάδα, το φυστικοβούτυρο ή την μερέντα μας σε μια φέτα λαχταριστού καφεδόψωμου.