Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

5 + 1 Προελεύσεις Καφέ που όλοι αναζητούν αυτή τη στιγμή

19/01/2023
από coffees.gr

Από την Αφρική ως την Λατινική Αμερική και τον Ειρηνικό, πέντε προελεύσεις καφέ που ξεχωρίζουν το 2023.

Η αγορά του καφέ δεν είναι ποτέ κάτι στατικό. Σε μια κοινωνία με τέτοια εύκολη διάχυση της πληροφορίας, τόσο το κοινό όσο και οι επαγγελματίες του κλάδου ουσιαστικά συνδιαμορφώνουν τις τάσεις που κυριαρχούν στον καφέ και μετασχηματίζουν συνεχώς τις προτιμήσεις και τις συνήθειες μας. Από αυτό το συνεχές «παιχνίδι» δε θα μπορούσαν να λείπουν και οι διάφορες προελεύσεις του καφέ.

Οι εποχές που κανείς δεν νοιαζόταν για την προέλευση του καφέ που κατέληγε στο φλιτζάνι του, οι εποχές του «αποικιοκρατικού» marketing με σομπρέρος, παπαγάλους και Ιθαγενείς, και οι μέρες που το σύνολο του καφέ βαφτιζόταν «βραζιλιάνικος» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Το σημερινό κοινό του καφέ όχι μόνο είναι ενημερωμένο και απαιτητικό, μα έχει και ξεκάθαρα δομημένες προτιμήσεις ως προς τη χώρα προέλευσης του καφέ που αγαπά. Ας γνωρίσουμε έξι χώρες προέλευσης που θεωρούνται ως το απόλυτo hot τη στιγμή που μιλάμε!

 

5 + 1 Προελεύσεις Καφέ που όλοι αναζητούν αυτή τη στιγμή

 

Τανζανία: Ο Arabica που καλλιεργείται στις πλαγιές των βουνών Μερού και Κιλιμαντζάρο φημίζονται για τον φρουτώδη χαρακτήρα τους, το ισορροπημένο τους σώμα και την έντονη τους οξύτητα. Χάρη στο πολύπλοκο αρωματικό τους προφίλ και στην πλούσια γεύση τους, συγκαταλέγονται ανάμεσα τους πιο περιζήτητους κόκκους παγκοσμίως.

Πρόταση αγοράς: Paradiso Tanzania Kilimanjaro

 

Χαβάη: Το ότι ο καφές από τα ηφαίστεια Mauna Loa και Hualalai της Χαβάης συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πιο σπάνιους και ακριβούς του κόσμου δεν είναι κάτι καινούριο, όπως η ντελικάτη γεύση του, η απουσία πικράδας και ο αρωματικός του χαρακτήρας έχουν στρέψει ξανά το ενδιαφέρον στον μοναδικό Kona Coffee, όπως είναι το εμπορικό του όνομα.

Πρόταση αγοράς: Caffe Lab Kona Hawaii

 

Νικαράγουα: Η κεντροαμερικάνικη χώρα είναι μια νέα σχετικά είσοδος στους δυνατούς «παίκτες» της αγοράς του καφέ, με specialty καφέδες να ακούγονται όλο και περισσότερο και να κατακτούν ολοένα και υψηλότερες βαθμολογίες στους σχετικούς διαγωνισμούς. Η γεύση είναι πλούσια, με σοκολατένιες νότες και φρουτώδεις υπόνοιες και ο χαρακτήρας των κόκκων «αντέχει» και πιο σκούρα καβουρδίσματα.

Πρόταση Αγοράς: Pararadiso Nicaragua Santa Maria Des Lourdes, New York Monorigini Nicaragua

 

Iνδονησία: Η νησωτική χώρα του Ειρηνικού ήταν ανέκαθεν μια δύναμη πρώτου μεγέθους στον χώρο του καφέ, τόσο στην μαζική καλλιέργεια όσο και στην παραγωγή specialty καφέδων. Το ενδιαφέρον των φανατικών στρέφεται στην ποικιλία Mandheling από τη Σουμάτρα, με τη βοτανική, γήινη αίσθηση, αλλά και στον καφέ Toraja από το Sulawesi, που κρατά τον χαρακτήρα του παμπάλαιου Ινδονησιακού Arabica, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα βρει κανείς κι άλλους αξιόλογους καφέδες από τη συγκεκριμένη χώρα.

Πρόταση αγοράς: Paradiso Indonesia Sulawesi Kallosi 

 

Γουατεμάλα: H Γουατεμάλα είναι μια χώρα που αναγνωρίζει (και αγαπά) κάθε λάτρης του espresso. Στη χώρα καλλιεργείται, εκτός από Arabica Typica, Catuai, Caturra και Bourbon, με αποτέλεσμα ένα πολυποίκιλο γευστικό αποτέλεσμα. To ενδιαφέρον εσχάτως συγκεντρώνουν οι κόκκοι που χαρακτηρίζονται ως Guatemala Antigua, καλλιεργημένοι σε υψηλό υψόμετρο και με πλούσια, βελούδινη γεύση.

Πρόταση αγοράς: Paradiso Guatemala Antigua

 

Κένυα: Ο καφές της αφρικανικής χώρας έχει φανατικούς φίλους αλλά και φανατικούς εχθρούς, κάτι που φανερώνει τον μοναδικό του χαρακτήρα. Ο καφές που μονοπωλεί την specialty σκηνή δεν είναι άλλος από τον ΑΑ, μια πιστοποίηση που δίνεται μόνο στους καλύτερους και μεγαλύτερους σε μέγεθος κόκκους που παράγονται στην Κένυα. Η εντυπωσιακή οξύτητα και οι νότες φρούτων και εσπεριδοειδών δικαιολογούν την αφοσίωση πολλών καφελατρών στον κενυάτικο καφέ.

Πρόταση αγοράς: Caffe Lab Kenya AA, Paradiso Kenya Gatchatha

 

Φυσικά, ο καφές δεν εξαντλείται εδώ! Mε 50 καφεοπαραγωγούς χώρες, ο καθένας μας μπορεί να βρει τον καφέ που πραγματικά ονειρεύεται, αρκεί να έχει όρεξη να ψάχνει.