Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Frothy Black Russian, μια σύγχρονη παραλλαγή ενός κλασικού cocktail

26/09/2022
από coffees.gr

Μια ευφάνταστη συνταγή παντρεύει ένα κλασικό cocktail με ένα διαδικτυακό trend

To Black Russian, αν και δεν περιέχει καφέ, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή coffee cocktails σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με την παραδοσιακή του συνταγή, αποτελείται από βότκα και  λικέρ καφέ (συνήθως καλούα), σερβιρισμένα σε πάγο, σε ποτήρι old fashioned – για πραγματικά old school σερβίρισμα, είναι απαραίτητο κι ένα κερασάκι Maraschino! Δημιουργημένο το 1949 στο Hotel Metropol των Βρυξελλών από τον Gustave Tops, το Black Russian γνώρισε πολλές παραλλαγές στα χρόνια που ακολούθησαν, με γνωστότερο το White Russian, που δεν είναι παρά ένα Black Russian με την προσθήκη χτυπημένης κρέμας γάλακτος, που του δίνει πυκνότερη, απολαυστική υφή. Ωστόσο, υπάρχουν σε ολόκληρο τον κόσμο εκδοχές του «Ρώσσου» με αναψυκτικό κόλα,  λεμόνι, μαύρη μπύρα, σοκολάτα, μέχρι και με ανθρακούχο νερό. Γιατί όχι και μια εκδοχή με ακόμα εντονότερη γεύση καφέ;

H συνταγή που παρουσιάζουμε εμπνέεται από τον Dalgona, τον καφέ διαδικτυακό σταρ της καραντίνας του κορωνοϊού, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον των κοινωνικών δικτύων την άνοιξη του 2020. Η πλούσια κρέμα του Dalgona συνδιάζεται αρμονικά με το δυνατό αλκοόλ της βότκας και τα αρώματα του Καλούα, σε ένα ποτό με fun χαρακτήρα και εντυπωσιακό σερβίρισμα!

 

Tι χρειαζόμαστε για τον Frothy Black Russian;

  • Δυο κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
  • Δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 50 ml βόκτα
  • 20 ml λικέρ καφέ
  • 50 ml γάλα

Πως ετοιμάζουμε τον Frothy Black Russian;

  • Χτυπάμε τον καφε, τη ζάχαρη και το νερό σε μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια πυκνή, αφράτη κρέμα
  • Σε ένα χαμηλό ποτήρι, συνδυάζουμε τη βότκα, το λικέρ καφέ και αναδεύουμε
  • Προσθέτουμε πάγο
  • Προσθέτουμε γάλα
  • Ολοκληρώνουμε, βάζοντας από πάνω την κρέμα καφέ που έχουμε φτιάξει
  • Σερβίρουμε!

Συμβουλές για ακαταμάχητους Frothy Black Russians!

  • Χρησιμοποιούμε ό,τι λικέρ καφέ θέλουμε, αρκεί να έχει έντονη γεύση καφέ και να μην είναι υπερβολικά γλυκό.
  • Η κρέμα καφέ ακούγεται εύκολη δουλειά, αλλά θέλει αρκετό χτύπημα για να βγει όπως πρέπει. Αν το κάνουμε σωστά, θα καταλήξουμε με μια πηχτή κρέμα που θα εμπλουτίζει σιγά σιγά το ποτό μας με γεύση καφέ και θα αποζημιωθούμε για την κούραση!
  • Μπορούμε να προσθέσουμε κανονικό ή φυτικό γάλα, και φυσικά μπορούμε να προσθέσουμε και λιγότερο από 50ml (μια-δυο κουταλιές της σούπας ίσως είναι αρκετές)
  • Σφαιρικά παγάκια (όπως από αυτή εδώ την παγοθήκη) θα απογειώσουν την εμφάνιση του ποτού μας.
  • Καταναλώνουμε υπεύθυνα και αφήνουμε το τιμόνι στην άκρη: το γεγονός ό,τι έχει καφέ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι το cocktail μας είναι αλκοολούχο!
  • Ανεβάστε το αποτέλεσμα στο αγαπημένο σας κοινωνικό δίκτυο (προαιρετικό – αλλά προσθέτει πόντους στο fun της υπόθεσης)

 

Την επόμενη φορά που θα έρθουν φίλοι στο σπίτι, ξέρετε τι θα ετοιμάσετε – ένας Frothy Black Russian θα κερδίσει σίγουρα τις εντυπώσεις!