Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Gima Caffe, το "άρωμα της Ρώμης"

05/12/2023
από coffees.gr

Ένα espresso brand από την πρωτεύουσα της Ιταλίας με ιστορία 40 ετών.

Τι σας έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε τη Ρώμη; Η δόξα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, η φινέτσα στην καθημερινότητα, οι μακαρονάδες carbonara και amatriciana… όμως, όσοι έχουν επισκεφτεί την Αιώνια Πόλη, ξέρουν ότι το όνομά της είναι συνώνυμο με τον καλό, ποιοτικό espresso.

Οι Ρωμαίοι είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί σε ό,τι αφορά τον καφέ τους, και δεν είναι λίγα τα espresso brands της Ρώμης που διαγωνίζονται για μια θέση στην καρδιά τους. Σε μια πόλη με ιστορικά roasteries με παρουσία δεκαετιών, ένα brand ξεχωρίζει, με το «άρωμα της Ρώμης», όπως λέει το ίδιο: η Gima Caffe!

 

Ποια είναι η Gima Caffe;

Η ιστορία της Gima Caffe ξεκινά στην Ρώμη την δεκαετία του ’80. Επιλέγοντας τους καλύτερους κόκκους καφέ από ολόκληρο τον κόσμο, οι blenders και οι roasters της Gima Caffe επιδιώκουν μια νέα ματιά στον espresso. Βασισμένοι πάντα στην παράδοση (εξάλλου, η Ρώμη είναι μια πόλη που φημίζεται για την κουλτούρα espresso της) δημιουργούν ποιοτικά χαρμάνια, που μένουν αξέχαστα από την πρώτη γουλιά.

Καβουρδίζοντας κάθε ποικιλία ξεχωριστά και αποκτώντας τεχνογνωσία ετών, η Gima Caffe μπορεί να περηφανεύεται πως έχει κάνει το όραμα της πραγματικότητα, προσφέροντας παραδοσιακά espresso blends, στο πνεύμα της κουλτούρας καφέ της Αιώνιας Πόλης, μια σύγχρονη και περισσότερο πολυτελή ματιά – δεν είναι τυχαίο, που τα χαρμάνια της Gima Caffe ονοματίζονται από πολύτιμους λίθους!

Σήμερα, μετά από μια πορεία 40 ετών στον χώρο του espresso, το μικρό roastery του 1980 έχει δώσει τη θέση του σε state-of-the-art εγκαταστάσεις 2500 τετραγωνικών μέτρων, όμως το μεράκι και το πάθος για τον αληθινό espresso παραμένει ίδιο.

 

Ποιο είναι το μυστικό της Gima Caffe;

Πέρα από την επιλογή των καλύτερων κόκκων Arabica και Robusta από κάθε γωνιά του πλανήτη, η εταιρεία επενδύει συνεχώς στην πρόοδο και την συνεχή βελτίωση των διαδικασιών καβουρδίσματος, συσκευασίας και ανάμειξης. Αυτή η πολιτική έχει επιτρέψει στην εταιρεία να βρίσκεται στην αιχμή της αγοράς, προσφέροντας blends που εντυπωσιάζουν όχι μόνο με την γεύση και το άρωμά τους, μα και με τη σταθερότητά τους στην πορεία των ετών.

Απόδειξη όλων αυτών είναι το Master Espresso Training School, μια πρωτοβουλία που στοχεύει στην εκπαίδευση διαφόρων επαγγελματιών από τον χώρο του espresso, δημιουργώντας έναν πυρήνα ανθρώπων με υψηλό επίπεδο γνώσεων, αφοσίωση στην παράδοση και βλέμμα που κοιτά το μέλλον του αυθεντικού Ιταλικού καφέ.

 

Γνωρίστε τα πολύτιμα blends της Gima Caffe!

Diamante: Το «αδαμάντινο» χαρμάνι της Gima Caffe είναι ένα ντελικάτο και πολυτελές blend, αποτελούμενο αποκλειστικά από εκλεκτούς κόκκους Arabica. Χαρακτηρίζεται από πλούσια γεύση με νότες σοκολάτας γάλακτος και υπόνοιες κόκκινων φρούτων, ισορροπία οξύτητας και ευγενών ανθικών αρωμάτων και φυσική γλυκύτητα που ξαφνιάζει ευχάριστα.

Perla Nera: To "μαύρο μαργαριτάρι" της Gima Caffe είναι χαρμάνι με εκλεκτούς κόκκους από έξι διαφορετικές προελεύσεις, στους οποίους κυριαρχεί ο Arabica, σπάνιο και πολύτιμο όπως μαρτυρά και το όνομά του. Το αποτέλεσμα είναι ένα ισορροπημένο blend με ικανοποιητικό σώμα, βελούδινη υφή και πλούσια γεύση στην οποία κυριαρχούν οι σοκολατένιες νότες, αλλά και τα μπαχαρικά όπως η κανέλα και ο γλυκάνισος

Rubino: O Arabica από την Νότια Αμερική κα ο ασιατικός Robusta παντρεύονται σε ένα χαρμάνι σπάνιο κι εξωτικό, σαν πολύτιμο ρουμπίνι. Γλυκόπιοτος και με απολαυστική επίγευση, έχει πλούσια, βαθιά γεύση που ξεχειλίζει από νότες ξηρών καρπών, σοκολάτας και μελιού.

Ambra: Ένα "κεχριμπαρένιο" χαρμάνι που βασίζεται στην παράδοση του Ιταλικού espresso και στην δεξιοτεχνική ανάμειξη Arabica και Robusta. Ένα blend με έντονο χαρακτήρα και δυνατό σώμα, στο οποίο κυριαρχούν οι νότες καπνού, καραμέλας και ψημένου ψωμιού, με μερικές νύξεις μαύρης σοκολάτας να ακολουθούν στην παρατεταμένη επίγευση.

 

Aν οι «διακοπές στη Ρώμη» φαίνονται άπιαστο όνειρο, με μια γουλιά Gima Caffe μπορούμε να φέρουμε τη κομψότητα, τα αρώματα και τις γεύσεις της Αιώνιας Πόλης λίγο πιο κοντά!