Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Iced Mexican Coffee με καυτερή πιπεριά για τις ζεστές ημέρες

27/07/2022
από coffees.gr

Mια συνταγή που αναβιώνει την παράδοση των Αζτέκων φέρνοντας την στο σήμερα.

Tα τελευταία χρόνια έχει εδραιωθεί για τα καλά μια γαστρονομική τάση που βουτά στο παρελθόν της σοκολάτας, στα χρόνια της ανακάλυψης των σπόρων του κακάου από τους Αζτέκους: ο συνδυασμός της με την καυτερή πιπεριά! Πραγματικά, προτού η σοκολάτα έρθει από τον Νέο Κόσμο στην Ευρώπη και γνωρίσει τη ζάχαρη και το γάλα, το κακάο ήταν ένα πικρό και δυναμωτικό ποτό, που πινόταν με γενναίες ποσότητες καυτερής πιπεριάς στην περιοχή του σημερινού Μεξικού.

Αυτό το γαστρονομικό trend έχει κερδίσει τους ουρανίσκους των καλοφαγάδων, αφού ο συνδυασμός πικρού-γλυκού-καυτερού είναι πραγματικά συναρπαστικός. Φυσικά, δεν άργησε η ώρα που είδαμε και Mexican Coffees με τσίλι και κακάο – και να που τώρα, είμαστε έτοιμοι να ανακαλύψουμε την παγωμένη εκδοχή αυτού του πειράματος.

«Καυτερή πιπεριά μέσα στη ζέστη;» θα αναρωτηθούν αρκετοί, ωστόσο μια ματιά στο χάρτη επιβεβαιώνει το αντίθετο: όσο πιο ζεστό είναι το κλίμα, τόσο πιο έντονη είναι η χρήση των μπαχαρικών και τόσο πιο καυτερά τα πιάτα, αφού η κατανάλωση πικάντικων φαγητών δροσίζει αρκετά, μετά το αρχικό «κάψιμο». Για τις πραγματικά ζεστές ημέρες λοιπόν, σκέφτεστε κάτι πιο αποτελεσματικό από ένα παγωμένο καφέ, που καίει ευχάριστα σε κάθε γουλιά;

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Iced Mexican Coffee;

  • 6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • ¼ του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ½ κούπα νερό
  • 2 κούπες παγωμένο καφέ
  • Πάγο
  • Γάλα (κανονικό ή φυτικό)

 

Πως ετοιμάζουμε τον Iced Mexican Coffee;

  • Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το κακάο
  • Σε μπρίκι, ανακατεύουμε το νερό με το μιξ των μπαχαρικών και το αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αποσύρουμε και κρυώνουμε.
  • Χτυπάμε σε σέικερ το σιρόπι που φτιάξαμε με τον κρύο καφε
  • Σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια με πάγο και γάλα κατά βούληση.

 

Συμβουλές για λαχταριστούς Iced Mexican Coffees

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε, με διαφορετικό γευστικό αποτέλεσμα. Με παγωμένο καφέ φίλτρου θα πετύχουμε έντονη γεύση καφέ, με Cold Brew θα έχουμε ένα πιο ανάλαφρο και καλοκαιρινό αποτέλεσμα ενώ με espresso θα έχουμε πιο κρεμώδη και απολαυστική υφή.
  • Για extra αυθεντικότητα, επιλέγουμε ένα χαρμάνι πλούσιο σε Μεξικάνικο καφέ ή έναν μονοποικιλιακό καφέ από το Μεξικό. O Caffè Lab Messico Muxbal και ο Passalacqua Mekico είναι ιδανικές επιλογές.
  • Οι ποσότητες της συνταγής επαρκούν για τέσσερα ποτήρια καφέ.
  • Aν το αποτέλεσμα σας φαίνεται πολύ γλυκό μπορείτε να μειώσετε την ποσότητα της ζάχαρης, αν και ο συνδυασμός καφέ-κακάο-πιπεριού δεν επιτρέπει να την αφαιρέσετε εντελώς
  • Μπορείτε να σερβίρετε με κανονικό ή Light γάλα, ή ακόμα και με κάποιο φυτικό υποκατάστατο, όπως γάλα αμυγδάλου ή σόγιας, που ταιριάζουν εξαιρετικά.
  • Αν δεν είστε μεγάλοι fans των καυτερών, παραλείψτε εντελώς το πιπέρι καγιέν και χρησιμοποιείστε το τσίλι με μέτρο. Μην το παραλείψετε όμως, είναι αυτό που δίνει χαρακτήρα στο ρόφημά μας! 

 

Δε φοβόμαστε τον καύσωνα – με έναν Iced Mexican Coffee και καλή παρέα, είμαστε καλυμμένοι!