Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Italcaffe: Μισός Αιώνας Espresso από τη Βόρεια Ιταλία

13/11/2023
από coffees.gr

Μια οικογενειακή επιχείρηση θεματοφύλακας της παράδοσης του espresso στον Βορρά.

Ο κόσμος του espresso είναι πραγματικά ανεξάντλητος. Κι όσο κι αν αγαπάμε να αναζητούμε εξεζητημένες προελεύσεις, ιδιαίτερες μεθόδους επεξεργασίας και tricks που βελτιώνουν τις εκχυλίσεις μας, ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μας είναι πάντα κολλημένο στον παραδοσιακό, Ιταλικό espresso, στη γεύση και το άρωμα που κουβαλά μέσα του όλη την κουλτούρα που λατρεύουμε στον αγαπημένο μας καφέ.

Αυτή την κουλτούρα της αυθεντικότητας πρεσβεύει η Italcaffe από την Βόρεια Ιταλία – ας την γνωρίσουμε καλύτερα.

 

Σύντομη Ιστορία της Italcaffe

Η ιστορία της Italcaffe ξεκινάει το 1969 στην Spezia, μια παραλιακή πόλη της Βόρειας Ιταλίας, όταν ο Ennio Poli αποφασίζει να μετατρέψει το παντοπωλείο που διατηρεί σε καφεκοπτείο. Έχοντας εμπειρία ως έμπορος, αρχίζει να αναζητά τις καλύτερες ποικιλίες καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να συνθέσει το τέλειο χαρμάνι espresso.

Τα χρόνια περνούν και ο Ennio, έχοντας πάντα πρόσβαση σε ποιοτική πρώτη ύλη, ξεδιπλώνει τα μυστικά του καβουρδίσματος και της ανάμειξης, όπως αυτά εκφράζονται μέσα από την Ιταλική παράδοση του espresso, κι έτσι η Italcaffe μεγαλώνει. Στις αρχές της δεκαετίας του ’70, αρχίζει να ξεπερνά τα όρια του μικρού μαγαζιού στην Spezia, και μέσα σε 10 χρόνια, έχει γίνει ένα αναγνωρίσιμο brand, με δική του οπτική ταυτότητα, δικό του φανατικό κοινό και το λογότυπό του, το οποίο διατηρεί άλλωστε μέχρι και σήμερα.

Κοιτώντας προς το σήμερα, η Italcaffe εξελίσσεται, αναπτύσσεται και μεγαλώνει, κρατώντας πάντα τα χαρακτηριστικά που την έκαναν μοναδική, όπως την προσήλωση στην παράδοση του αυθεντικού Ιταλικού espresso, με το βλέμμα βέβαια στραμμένο στο σήμερα.

 

Tι κάνει την Italcaffe να ξεχωρίζει;

Όντας ένα οικογενειακό espresso brand, η Italcaffe έχει κατορθώσει να ακολουθεί το ίδιο όραμα που είχε ο ιδρυτής της πριν μισό αιώνα. Έχοντας σχέσεις με παραγωγούς καφέ που κρατάνε χρόνια, αλλά ταυτόχρονα και ανήσυχο πνεύμα, οι blenders της εταιρίας προμηθεύονται καφέ από την Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αφρική, με γνώμονα τις ανάγκες κάθε χαρμανιού σε άρωμα, γεύση κι ένταση – αυτό που μένει πάντα αδιαπραγμάτευτο είναι η ποιότητα.

Το καβούρδισμα γίνεται στις εγκαταστάσεις τη εταιρείας, και είναι ένας συνδυασμός εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας και ανθρώπινης εμπειρίας που μετρά πολλά χρόνια. Οι roasters της Italcaffe γνωρίζουν πως να βγάλουν ό,τι καλύτερο κρύβει μέσα του κάθε πράσινος κόκκος καφέ, απ’ όπου κι αν έρχεται. Ύστερα, οι blenders αναλαμβάνουν να δημιουργήσουν τα χαρμάνια espresso – κάποια παραδοσιακά, με παρουσία ετών και πιστούς λάτρεις, και κάποια νέα, προσαρμοσμένα στις απαιτήσεις της εποχής. Όλες οι διαδικασίες φυσικά τυποποιούνται και ελέγχονται μέσω ISO προτύπων, για τη διασφάλιση της ποιότητας κάθε στιγμή.

Ακόμα, οι άνθρωποι της Italcaffe είναι ιδιαίτερα περήφανοι για τον τόπο καταγωγής τους. Η περιοχή της Spezia στη Βόρεια Ιταλία είναι μια από τις ομορφότερες όλης της χώρας, με την ομώνυμη πόλη, το σύμπλεγμα των χωριών του Cinque Terre, τη Lunigiana και τον Κόλπο των Ποιητών να κερδίζουν το ενδιαφέρον επισκεπτών από όλη την Ιταλία αλλά και όλο τον κόσμο. Η περιοχή του Ιταλικού Βορρά έχει αναπτύξει τη δική τους κουλτούρα καφέ, η οποία είναι διακριτή από τις γεύσεις και τα αρώματα του Νότου ή της Κεντρικής Ιταλίας, και αυτή ακριβώς την κουλτούρα καφέ φιλοδοξεί να εκφράσει η Italcaffe.

 

Γνωρίστε τα χαρμάνια της Italcaffe!

Tα δυνατά: Για όσους αγαπούν την ένταση και τη δύναμη στο φλιτζάνι τους και αναζητούν ένα blend που είναι ιδανικό για το πρωινό ξύπνημα, οι blenders της Italcaffe προτείνουν δύο χαρμάνια, στα οποία πλειοψηφεί ο πικάντικος, δυνατός Robusta. Τόσο ο Aroma Espresso όσο και ο Aroma Bar θα κερδίζουν τους φίλους του δυνατού καφέ!

Τα ισορροπημένα: Όσοι ψάχνουν ένα παραδοσιακό χαρμάνι, που να συνδυάζει το άρωμα και την πολυπλοκότητα του Arabica με την στιβαρότητα και το δυνατό σώμα του Robusta, έχουν μεγάλη γκάμα επιλογών στην Italcaffe! Prestige, Gusto e Aroma και Dolce Crema είναι τρία χαρμάνια που ενώ διαφέρουν μεταξύ τους, απευθείνονται σε όσους ψάχνουν έναν ισορροπημένο καφέ.

Τα αρωματικά: Φυσικά, οι λάτρεις του Arabica δε θα μπορούσαν να μη  βρουν blends που θα αγαπήσουν στον κατάλογο της Italcaffe! To «βαρύ πυροβολικό» της εταιρίας, ο 100% Arabica, ξεχειλίζει από άρωμα και γεύση, ενώ ο Royal είναι ένα πραγματικά «βασιλικό» χαρμάνι, που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του είδους.

  

Αν η Βόρεια Ιταλία σας πέφτει μακριά, με μια γουλιά espresso Italcaffe τα γραφικά, πολύχρωμα σπιτάκια του Cinque Terre θα εμφανιστούν το φλιτζάνι σας.