FREE shipping for purchases over 59 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0

Minges Kaffee: 80 χρόνια στην αναζήτηση των καλύτερων καφέδων του κόσμου

07/07/2021
by coffees.gr

Η κουλτούρα του καφέ είναι ιδιαίτερα δυνατή στην Γερμανία, και ο μέσος Γερμανός καταναλώνει περίπου 7 κιλά καφέ τον χρόνο. Οι Γερμανοί αγαπούσαν ανέκαθεν τον καφέ φίλτρου, ο οποίος ήταν δημοφιλής σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όμως τις τελευταίες δεκαετίες η «επέλαση» του espresso έχει επηρεάσει και την γερμανική κουλτούρα του καφέ, ανεβαίνοντας συνεχώς όλο και πιο ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Δεν είναι λίγα τα espresso brands που έχουν ως πατρίδα τους τη Γερμανία κι έχουν καταφέρει  να απευθυνθούν όχι μόνο στο εγχώριο, μα και στο διεθνές κοινό. H Minges από το Bamberg της Γερμανίας έχει ιστορία δεκάδων χρόνων στον κόσμο του καφέ, και οι κόκκοι της αποτελούν εγγύηση για έναν ποιοτικό espresso, αφού έχει κερδίσει την εκτίμηση των καφελατρών, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Minges Kaffee: αυτό που μετρά είναι η ποιότητα

Η Minges ξεκίνησε σαν μια οικογενειακή επιχείρηση από τον Fritz Minges το 1932 στο Bamberg  της Γερμανίας  και μετρά ήδη περισσότερα από 80 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του καφέ. Από το 1996 και μέχρι σήμερα, στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Ulli Minges, ο εγγονός του ιδρυτή Fritz, διασφαλίζοντας ότι τα μυστικά της εταιρείας και το ξεχωριστό μεράκι για τον καφέ βρίσκονται σε καλά χέρια.

Οι οικένεια Minges δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των καλύτερων κόκκων καφέ από όλο τον κόσμο, έχοντας δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς από όλο τον πλανήτη. Οι κόκκοι καβουρδίζονται με παραδοσιακές τεχνικές, που συγκεντρώνουν την τεχνογνωσία ετών και συνδυάζουν τη γνώση της τέχνης του roasting με την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και τον πιο απολαυστικό espresso. Από το 2000, η εταιρεία μετακομίζει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Breitengussbach, μια πόλη κοντά στην κοιτίδα της εταιρείας, το Bamberg.

Έχοντας κατακτήσεις σημαντικές διακρίσεις και βραβεία γεύσης σε όλη την πορεία της, η Minges συνεχίζει να επεκτείνεται, τόσο στον τομέα της λιανικής πώλησης όσο και στον κλάδο HoReCa, όντας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα γερμανικά espresso brands, ενώ το ιστορικό καφεκοπτείο στο Bamberg είναι ακόμα επισκέψιμο, αποτελώντας πια μέρος της γερμανικής κουλτούρας του καφέ.

 

Minges Origins: Γνωρίστε την Μονοποικιλιακή Σειρά της Minges Kaffee

Oι ειδικοί της Minges υποστηρίζουν πως έχουν μια επιλογή «για κάθε γούστο» και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, όχι μόνο μέσα από τα blends τους, μα και από την εξαιρετικά ποιοτική σειρά μονοποικιλιακών καφέδων της. Έχοντας σφυρηλατήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς καφέ από την Ασία, την Αφρική και την Νότια Αμερική, η Minges είναι σε θέση να προσφέρει μοναδικές ποικιλίες καφέ συγκεκριμένων γεωγραφικών προελέυσεων, ιδανικές για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα μυστικά του καφέ.

Στην μονοποικιλιακή σειρά της Minges περιλαμβάνονται μοναδικοί καφέδες από τον Ινδία, όπως ο πικάντικος Moonsooned Malabar και ο ισορροπημένος India Parchment Peaberry, εξωτικές επιλογές όπως ο Tanzania Kilimanjaro με τον εξαιρετικά φρουτώδη χαρακτήρα και ο nutty Colombia Supremo, που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τους καφέδες της Λατινικής Αμερικής.

Για δύο εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς Arabica, τον Single Origin Peru και τον Single Origin Brasil, η Minges επιφύλαξε μια έκπληξη για τους λάτρεις του καφέ, καθώς τους διαθέτει σε ειδική, επαναχρησιμοποιούμενη ξύλινη  συσκευασία – βαρελάκι, που αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για κάθε κουζίνα ή γραφείο, ενώ είναι απόλυτα δηλωτική της ποιότητάς τους.

Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη: το πρόγραμμα Coffee For Care

Μέσω της αναζήτησης των καλύτερων κόκκων καφέ σε όλη την υφήλιο, οι άνθρωποι της Minges ήρθαν σε επαφή με κοινότητες που αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και προβλήματα, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, δημιουργήθηκε το project «Coffee For Care», μια ομπρέλα δράσεων που προσπαθεί να κάνει το μέλλον των παιδιών και τη ζωή των νέων ανθρώπων λίγο καλύτερη, τόσο στις καφεοπαραγωγούς χώρες, όσο και στην ίδια την Γερμανία.

Μέσω του Coffee For Care, η Minges έχει χτίσει παιδικούς και εφηβικούς ξενώνες στην Τανζανία, οι οποίοι διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση και καταπολεμούν τον αναλφαβητισμό, ενώ στην Ινδία συνεργάζεται με την οργάνωση Deenabandhu, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την διαβίωση και την εκπαίδευση παιδιών που βρίσκονται εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Παράλληλα η Minges έχει αναλάβει κοινωνική δράση και στην Γερμανία, χρηματοδοτώντας σχολεία και ξενώνες για παιδιά που έρχονται από οικογένειες με ιστορικό κακοποίησης ή καταχρήσεων, με σκοπό να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Ποτέ ένας καφές δεν ήταν τόσο γλύκος, όσο ένα φλιτζάνι espresso από την Minges, που δίνει την ευκαιρία σε μερικά παιδιά να χαμογελάσουν!

 

O espresso μπορεί να ήταν πάντα Ιταλική υπόθεση, όμως μια εταιρεία όπως η Minges μας δείχνει ότι αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η γνώση, το μεράκι και η εμπειρία – και φυσικά, ο καλός καφές.