ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Mokaflor: από την Φλωρεντία στα φλιτζάνια όλου του πλανήτη

06/10/2021
από coffees.gr

Ο αυθεντικός Ιταλικός espresso βρίσκει την καλύτερη του έκφραση στα blends της Mokaflor.

Στον κόσμο του καφέ, η διάρκεια στο χρόνο έχει ξεχωριστή σημασία – και η Mokaflor από την καρδιά της Τοσκάνης, τη Φλωρεντία, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει τα πενήντα της χρόνια στο χώρο του ποιοτικού espresso. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα μοναδικά espresso blends της Mokaflor έρχονται στην Ελλάδα από το Coffees.gr και σας καλούμε να γνωρίσετε μιαπραγματική ήρεμη δύναμη στον κόσμο του espresso, μια εταιρέια που δεν επενδύει παρά στην ποιότητα και την γεύση.

 

Mokaflor: από το κέντρο της Φλωρεντίας στα φλιτζάνια όλου του πλανήτη

H Mokaflor ξεκίνησε το 1950 από τον Vasco Bernini σε ένα μικρό δρομάκι στο κέντρο της Φλωρεντίας, ακριβώς πίσω από την Piazza Della Signoria. Σε μια εποχή που τα περισσότερα καφεκοπτεία εστιάζουν σε χαρμάνια που να έχουν καλή κρέμα, ο Bernini παθιάζεται με τις γεύσεις και τα αρώματα: πιστεύει πως οι πελάτες του θα εκτιμήσουν τη γευστική πολυπλοκότητα, παράλληλα με την παραδοσιακή Ιταλική κρέμα. Έτσι, όχι μόνο ξεκινά να αναζητά διαφορετικές ποικιλίες καφέ, αλλά παράλληλα αναζητά το σωστό προφίλ καβουρδίσματος για κάθε μια από αυτές.

Στα χρόνια που ακολουθούν, η Mokaflor επεκτείνεται συνεχώς, μέχρι που τη δεκαετία του ’70 ξεφεύγει από τα όρια της Τοσκάνης και κατακτά όλη την Ιταλία. Το 1987, στο τιμόνι κάθονται πια ο Andrea και ο Renzo, οι γιοι του Vasco, ο οποίος πεθαίνει το 1987. Η Mokaflor αρχίζει να κατακτά όλη την Ευρώπη αλλά και τον κόσμο. Η εταιρεία επενδύει όχι μόνο σε υλικοτεχνικό εξοπλισμό, μα και στην θυγατρική εταιρεία Caffelab, που εξερευνά μονοποικιλιακούς καφέδες από όλο τον πλανήτη, αλλά και στην Espresso Academy, ένα εργαστήρι για roasters, blenders, barista αλλά και απλούς λάτρεις του αυθεντικού Ιταλικού espresso.

Σήμερα, με τα ηνία να έχει πλέον η τρίτη γενιά Bernini, η Mokaflor έχει παρουσία σε περισσότερες από 40 χώρες και γιόρτασε τα πεντηκοστά της γενέθλια με μεγάλη επιτυχία.

 

Προσοχή και Φροντίδα από τον κόκκο μέχρι το φλιτζάνι

Ένα χαρμάνι αυθεντικού Ιταλικού  espresso είναι δουλειά για δυνατούς λύτες, όμως η Mokaflor έχει αξιοπρόσεκτες επιδόσεις, απλά εφαρμόζοντας τις ίδιες αξίες εδώ και μισό αιώνα: προσεκτική επιλογή των πρώτων υλών, ξεχωριστή σημασία στο καβούρδισμα, μοίρασμα της γνώσης.

Τα χαρμάνια της Mokaflor αποτελούνται από κόκκους που έρχονται από χώρες της Κεντρικής Αμερικής, όπως το Μεξικό και η Ονδούρα, από αφρικανικές χώρες όπως η Αιθιοπία και η Ακτή του Ελεφαντοστού, από φυτείες στην Ινδία και στην Ινδονησία, αλλά και από χώρες με μακρά παράδοση στον καφέ, όπως η Βραζιλία και η Κολομβία. Η Mokaflor υποστηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στις χώρες παραγωγής και επιλέγει πολύ προσεκτικά τους παραγωγούς με τους οποίους θα συνεργαστεί, με γνώμονα όχι μόνο την ποιότητα των κόκκων αλλά και τις αρχές της βιώσιμης γεωργίας.

To καβούρδισμα του καφέ έχει γίνει επιστήμη για τους ειδικούς roasters της Mokaflor: αξιοποιώντας τεχνογνωσία ετών και επιστρατεύοντας παραδοσιακές τεχνικές, εφευρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους καβουρδίσματος, ενώ κάθε ποικιλία καφέ καβουρδίζεται ξεχωριστά, προκειμένου να δώσει τη γεύση της και το άρωμά της στο μέγιστο.

Η Espresso Academy αναλαμβάνει να διαμοιράσει αυτή την γνώση στην κοινότητα, διοργανώνοντας σεμινάρια, βραδιές γευσιγνωσίας και γνωριμίας με τον Ιταλικό espresso κι άλλες δραστηριότητες, που απευθύνονται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ερασιτέχνες.

 

Γνωρίστε τα χαρμάνια της Mokaflor!

Όλο το μεράκι και η εμπειρία της Mokaflor στον αυθεντικό Ιταλικό espresso κρύβονται στα πέντε μοναδικά της blends, που καλύπτουν κάθε γούστο και θα ενθουσιάσουν κάθε λάτρη του καφέ, όποιο και να είναι το γευστικό του αισθητήριο.

Mokaflor Nero: 100% Arabica χαρμάνι, με κόκκους από την Ονδούρα, την Βραζιλία και την Αιθιοπία. Κυριαρχούν οι νότες κάκου, βανίλιας και καπνού

Mokaflor Oro: 80% Arabica χαρμάνι, με κόκκους από τέσσερις  χώρες. Χαρακτηρίζεται από πλούσια κρέμα και νότες κακάου και μπισκότου.

Mokaflor Rossa: 60% Arabica χαρμάνι, που συνδυάζει κόκκους από Βραζιλία, Αιθιοπία και Ασία. Έχει έντονο σώμα, σοκολατένιες και ξυλώδεις νότες και έντονο άρωμα.

Mokaflor Blu: 50% Arabica χαρμάνι, με κόκκους από την Βραζιλία και την Ασία. Οι νότες πικρής σοκολάτας και ξύλου κυριαρχούν, ενώ ταιριάζει εξαιρετικά με γάλα.

Mokaflor Organic: 100% Arabica χαρμάνι, με κόκκους καφέ αποκλειστικά βιολογικής καλλιέργειας και νότες βανίλιας και καπνού.

 

 

 

Στον κόσμο του espresso, η ποιότητα έρχεται όταν η καινοτομία συναντά την παράδοση – και η Mokaflor από την καρδιά της Τοσκάνης το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο!