Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

New York Espresso, από την Τοσκάνη με αγάπη

03/11/2023
από coffees.gr

Ένα από τα καλύτερα και διαχρονικότερα espresso brands της αγοράς.

Υπάρχουν στην αγορά, τόσο την ελληνική όσο και τη διεθνή, εκατοντάδες espresso brands, τόσο από την Ιταλία, την κοιτίδα του espresso, όσο και από διάφορες άλλες χώρες. Ωστόσο, μερικά μοιραία ξεχωρίζουν: για την γεύση τους, για τη σταθερή τους ποιότητα, το άρωμα τους, την προσήλωση στην παράδοση και τη ματιά στο σήμερα και το αύριο.

Μια τέτοια εταιρεία είναι και η New York, από την Τοσκάνη – κι αξίζει να τη γνωρίσουμε καλύτερα.

 

Η αρχή: Ο κύριος Ούγκο αναζητά το ιδανικό χαρμάνι espresso

H ιστορία της New York ξεκινά στις αρχές της δεκαετίας του ’30, όταν ο Ούγκο Ινσέρπι, ιδιοκτήτης του ομώνυμου μπαρ στην Πιστόια της Τοσκάνης, αποφασίζει να αγοράσει μια μηχανή καβουρδίσματος καφέ, προκειμένου να μπορεί να προσφέρει στους πελάτες του τον espresso που επιθυμεί, καθώς κανένα από τα χαρμάνια που βρίσκει στην αγορά δεν τον ικανοποιούν. Η πελατεία του, κυρίως τουρίστες που επισκέπτονταν την πόλη για τις ιαματικές της πηγές, έχουν, άλλωστε λεπτό γούστο και απαιτήσεις.

Το αποτέλεσμα; Πολύ γρήγορα, ο Ούγκο καταλήγει, μετά από δοκιμές, σε ένα εξαιρετικό χαρμάνι που σπάει τα όρια της Πιστόια. Τις Κυριακές, πλήθη κόσμου από τη γειτονική Φλωρεντία δημιουργούν ουρές έξω από το New York, για να δοκιμάσουν τον εκπληκτικό espresso του «Κυρ – Ούγκο», και να τον προμηθευτούν και για το σπίτι. Ο Ινσέρπι τυποποιεί το χαρμάνι και σχεδιάζει το ιστορικό λογότυπο της New York: μια εξωτική καλλονή, που κρατά ένα καλάθι με κόκκους καφέ. Η αρχή για την New York έχει γίνει!

 

Η New York μεγαλώνει και ξεπερνά τα όρια της Τοσκάνης

Στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, η επιχείρηση περνά στα χέρια του γαμπρού του Ούγκο Ινσέρπι, του Όσκαρ Ονόρι. Η New York μεγαλώνει κι αναπτύσσεται, μπορεί πλέον να παράγει και να συσκευάζει καφέ σε μεγαλύτερη κλίμακα και σύντομα αρχίζει να προμηθεύει με καφέ τα περισσότερα espresso bars ολόκληρης της Τοσκάνης. Καινούρια χαρμάνια δημιουργούνται, όπως το «Primero», και η εταιρεία δίνει όπως πάντα βάση, εκτός από την ποιότητα των χαρμανιών, στη μοναδική αισθητική που συνοδεύει τις συσκευασίες τους και την οπτική της ταυτότητα.

Σήμερα, η εταιρεία παραμένει ακόμα οικογενειακή επιχείρηση, με πολλές από τις εργασίες της να γίνονται με ανθρώπινο χέρι, σε συνδυασμό βέβαια με σύγχρονο εξοπλισμό και διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας τελευταίας τεχνολογίας. Η παρουσία της New York δεν περιορίζεται στην Ιταλία, αλλά είναι αισθητή σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες , στην Βόρεια Αμερική και φυσικά στην Ιαπωνία.

Στην Ελλάδα, εδώ και μερικά χρόνια, την αποκλειστική αντιπροσώπευση της New York και την διανομή των προϊόντων της έχει αναλάβει η Coffees.gr, επισφραγίζοντας μια συνεργασία αμοιβαίας εμπιστοσύνης που κρατά χρόνια.

 

 

Τι είναι αυτό που κάνει τον καφέ της New York να ξεχωρίζει;

Όλα ξεκινούν από την προσεκτική επιλογή της πρώτης ύλης! Με παρουσία σχεδόν 100 ετών στον χώρο του καφέ, η New York έχει κατορθώσει να προμηθεύεται τους καλύτερους κόκκους Arabica και Robusta από όλο τον πλανήτη (μια ματιά στη σειρά Monorigini με τους μονοποικιλιακούς της καφέδες αποδεικνύει την αλήθεια του ισχυρισμού). Στα δύο εμβληματικά της χαρμάνια, το Extra και το XXXX, ανάμεσα στους άλλους καφέδες, τον χαρακτήρα διαμορφώνει και ο Jamaica Blue Mountain, ένας από τους πλέον πολυτελείς και σπάνιους καφέδες του κόσμου.

Όλες οι διαδικασίες γίνονται πλέον με state of the art εξοπλισμό, για την διασφάλιση της ποιότητας και για την αύξηση της παραγωγής, όμως αυτό που παραμένει αναλλοίωτο είναι το μεράκι για τον καλό espresso, το ανθρώπινο άγγιγμα και η τεχνογνωσία της οικογενειακής επιχείρησης. O espresso της New York είναι η παράδοση του espresso εκφρασμένη στη σύγχρονη εποχή, όπως δείχνει εξάλλου και η προσήλωση της εταιρίας στην αυθεντική της, vintage αισθητική που δεν παλιώνει ποτέ.

Σε έναν διαγωνισμό γεύσης, στον οποίο συμμετείχαν roasteries από όλη την Ευρώπη, το espresso blend της New York περιεγράφηκε ως εξής «Ντελικάτη κρέμα στο χρώμα του φουντουκιού, με μεγάλη διάρκεια. Άρωμα με ευδιάκριτες νότες σοκολάτας και κακάου. Ισορροπημένη αίσθηση με αγγίγματα κάρδαμου και καρυδιού. Ένας απλά τέλειος καφές.» Το σχετικό βραβείο μάλιστα, επικυρώθηκε από γερμανικό δικαστήριο!

 

Πέντε χαρμάνια της New York που πρέπει να προσέξετε

New York Extra: Το εμβληματικότερο χαρμάνι της εταιρείας, από 100% κόκκους Arabica, μεταξύ των οποίων και ένα ποσοστό του θρυλικού Jamaica Blue Mountain. Σοκολατένια αίσθηση κι ανθικές νότες, σε ένα από τα καλύτερα blends που κυκλοφορούν

Miscele Rari: Η νέα σειρά της New York είναι αφιερωμένη στα «σπάνια» blends, που πατούν στην παράδοση του Ιταλικού espresso και έχουν μέσα τους κόκκους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Sapore, Gusto Soave και Aroma Completo θα ικανοποιήσουν κάθε γούστο και προτίμηση.

Exta Tuscany: 100% Arabica Blend, βασισμένο σε παλιές συνταγές του roastery – μια επιλογή για όσους θέλουν να γευτούν την μοναδική, ανεξίτηλη γεύση της New York.

 

 

Εσείς, έχετε δοκιμάσει έναν από τους καλύτερους Ιταλικούς espresso, με ιστορία 100 σχεδόν ετών;