Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Pistaccio Latte, για τα πιο εντυπωσιακά κεράσματα

05/01/2022
από coffees.gr

Φέρνουμε τα μεγάλα αμερικάνικα καφέ στην κούπα μας με την πιο γευστική συνταγή.

Αν και αρκετοί λάτρεις του καφέ δε συμπαθούν τα extravagant ροφήματα των μεγάλων αλυσίδων καφέ, κυρίως λόγου του ανθυγεινού τους χαρακτήρα, είναι γεγονός ότι πολλά από αυτά είναι εντυπωσιακά, νόστιμα και όσο και αν δεν είναι κατάλληλα για καθημερινή κατανάλωση, αποτελούν «ένοχες απολαύσεις» που δικαιούμαστε μια φορά στο τόσο. Αν, μάλιστα, ετοιμάσουμε τις σπιτικές εκδοχές τους, μετριάζοντας τους τόνους σιροπιών, ζάχαρης και σαντιγίς που έχουν συνήθως αυτά τα ροφήματα, τότε το αποτέλεσμα ίσως είναι ακόμα καλύτερο.

Ένα τέτοιο ρόφημα είναι και ο Pistaccio Latte, ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ κατά τους χειμερινούς μήνες. Με εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και μοναδική, ξηροκαρπάτη γεύση, ο φυστικο-καφές είναι ένα από τα μεγαλύτερα hits της χειμερινής σεζόν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Στην δική μας, σπιτική εκδοχή, έχουμε αφήσει στην άκρη το τεχνητό σιρόπι κι έχουμε χρησιμοποιήσει πάστα φιστικιού από αληθινά φυστίκια αιγίνης, ενισχύοντας το χρώμα με λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής.

 

Τι χρειαζόμαστε για έναν Pistachio Latte;

  • 90 ml espresso
  • 300 ml γάλα
  • 30 γραμμάρια πάστα φυστικού Αιγίνης
  • 2-3 σταγόνες
  • Ζάχαρη, κατά βούληση
  • Σαντιγί και τριμμένο φυστίκι, για το γαρνίσιμα

 

Πως ετοιμάζουμε τον Pistachio Latte;

  • Ετοιμάζουμε τον espresso
  • Ζεσταίνουμε το γάλα, και χτυπάε το μισό σε αφρόγαλα
  • Διαλύουμε καλά την πάστα φυστικού στο μισό ζεστό γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και το χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Ανακατεύουμε με τον espresso
  • Ενσωματώνουμε το αφρόγαλα
  • Σερβίρουμε με σαντιγί και τριμμένο φιστίκι

 

Συμβουλές για εντυπωσιακούς Pistachio Latte!

  • Σερβίρουμε σε γύαλινο ποτήρι, γιατί το ρόφημά μας έχει ένα όμορφο, κρεμώδες πράσινο χρώμα που δεν πρέπει να κρυφτεί
  • Το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής τονίζει το χρώμα του ροφήματος και υπόσχεται εντυπωσιακά σερβιρίσματα, αλλά μπορεί και να παραληφθεί χωρίς διαφορά στη γεύση.
  • Βρίσκουμε εύκολα έτοιμη πάστα φυστικιού Αιγίνης στο εμπόριο. Διαλέγουμε μια πάστα με λεία υφή, χωρίς κομματάκια ξηρών καρπών και ελέγχουμε αν και πόση ζάχαρη περιέχει, προκειμένου να ξέρουμε πόση ζάχαρη θα προσθέσουμε.
  • Αν δεν βρούμε πάστα φυστικιού, μπορούμε να αλέσουμε καλά σε έναν επεξεργαστή τροφίμων φιστίκια Aιγήνης (ανάλατα) με λίγο βούτυρο.
  • 90 ml αντιστοιχούν σε 3 espresso περίπου.
  • Επιλέγουμε ένα χαρμάνι με μεσαία αναλογία Arabica / Robusta, της τάξης του 70/30 ή 60/40, προκειμένου ο καφές μας να έχει σώμα και να μην χαθεί εντελώς η γεύση του από το γάλα και το φυστίκι.

 

Tην επόμενη φορά που θα έρθουν φίλοι για καφέ, αντί για το συνηθισμένο (αν και αγαπημένο) εσπρεσάκι, εντυπωσιάστε τους με έναν υπέροχο, πρασινωπό Pistaccio Latte!