Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Thai Tea Espresso Latte, ένα ιδιαίτερο ρόφημα από την Ταϊλάνδη!

10/01/2020
από coffees.gr

Espresso, μπαχαρικά και… τσάι σε ένα απολαυστικό παγωμένο ρόφημα!

H Ασιατική κουλτούρα του καφέ έχει ορισμένα διακριτά χαρακτηριστικά, που την κάνουν να έχει φανατικούς φίλους, αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Χαρακτηρίζεται από τον δυνατό, με έντονη γεύση καφέ (συνήθως σε εκχύλιση φίλτρου) αλλά και την γενναία προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος, ενώ τα ροφήματα της είναι τόσο ζεστά, όσο και παγωμένα. Ωστόσο, οι ασιατικοί καφέδες παρουσιάζουν μερικές αξιοπρόσεκτες… ιδιοτροπίες, που τους δίνουν ξεχωριστό χαρακτήρα. Ανάμεσα στα βασικά γνωρίσματα των ασιατικών καφέδων είναι η χρήση μπαχαρικών, αλλά και η ανάμειξη του καφέ με δυνατό, μαύρο τσάι.

Από αυτή την άποψη, ο Thai Tea Espresso Latte (ή αλλιώς, Black Tie Coffee, όπως είναι το άλλο του όνομα) είναι μια σύνοψη όλης της ασιατικής κουλτούρας του καφέ: περιέχει δυνατό τσάι, αρωματικά μπαχαρικά, κρεμώδες ζαχαρούχο γάλα, πάγο και ταυτόχρονα αντικαθιστά τον καφέ φίλτρου με δυνατό espresso, που χαρίζει extra πόντους στη γεύση. Ακόμα και όσοι βλέπουν με δυσπιστία τους ασιατικούς καφέδες, αλλά και το πάντρεμα του καφέ με το τσάι, είναι σίγουρο πως θα αλλάξουν γνώμη μετά από μια γουλιά απολαυστικού Thai Tea Espresso Latte!

 

Τι χρειαζόμαστε για το Thai Tea Espresso Latte;

  • 1 κούπα νερό
  • 1 φακελάκι μαύρο τσάι
  • 1 αστεροειδή γλυκάνισο
  • 1 κάρδαμο, κοπανισμένο
  • 1 γαρύφαλλο
  • ¼ κούπας ζαχαρούχο γάλα
  • 1 διπλό espresso
  • Πάγο

Πώς ετοιμάζουμε τον Thai Tea Espresso Latte;

  • Βράζουμε το νερό, και προσθέτουμε το τσάι και τα μπαχαρικά
  • Αφήνουμε για 30 λεπτά και κατόπιν σουρώνουμε
  • Ετοιμάζουμε τον διπλό espresso
  • Ανακατεύουμε το τσάι με τον καφέ και κρυώνουμε στο ψυγείο
  • Σερβίρουμε σε χαμηλά ποτήρια, προσθέτοντας το ζαχαρούχο γάλα και πάγο

 

Συμβουλές για απολαυστικό Thai Tea Espresso Latte

  • Προσοχή στην καφεΐνη! Εκτός από τον διπλό espresso, το μαύρο τσάι περιέχει επίσης μεγάλες ποσότητες καφεΐνης, οπότε το ρόφημά μας είναι πολύ δυνατό.
  • Μπορούμε να ετοιμάσουμε εκ των προτέρων το τσάι μας και να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για μερικές ημέρες.
  • Οι ασιατικοί καφέδες φημίζονται για την γαιώδη γεύση τους, αλλά και για τα αρώματα που έχουν διακριτές νότες ξύλου και μπαχαρικών. Χρησιμοποιούμε ένα χαρμάνι που περιλαμβάνει ασιατικό καφέ ή ένα χαρμάνι με περιεκτικότητα σε Robusta 20% - 30%, για πιο αυθεντική γεύση.
  • Στην Ταϋλάνδη, ο Thai Tea Espresso Latte, αλλά και το Thai Tea, απολαμβάνονται παγωμένα, καθώς η ζεστή εκδοχή τους δεν αναδεικνύει ιδιαίτερα τα αρώματα των μπαχαρικών και του τσαγιού.
  • Χρησιμοποιούμε ζαχαρούχο γάλα, όχι μόνο γιατί η ζάχαρη είναι απαραίτητη, αλλά και γιατί η πηχτή υφή του κάνει το ρόφημα περισσότερο απολαυστικό.
  • Αυξάνοντας τις αναλογίες, μπορούμε να ετοιμάσουμε μεγαλύτερη ποσότητα από το τσάι, ώστε να σερβίρουμε με ευκολία το ρόφημά μας όποτε θελήσουμε.

 

Ο ανεξερεύνητος ασιατικός καφές κρύβει πολλές εκπλήξεις, που θα συναρπάσουν κάθε λάτρη του καφέ – ξεκινήστε τώρα το ταξίδι στην Άπω Ανατολή με έναν Thai Tea Espresso Latte από την Ταϊλάνδη!