Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Εύκολο Banana Bread με γεύση καφέ

19/08/2020
από coffees.gr

To απόλυτο κέικ για απολαυστικά πρωινά.

Ήταν ένας από τους διαδικτυακούς σταρ της πρόσφατης καραντίνας, μια συνταγή που λόγω της απλότητας και της νοστιμιάς της ετοιμάστηκε από χιλιάδες αποκλεισμένους σε όλο τον πλανήτη. Ο λόγος φυσικά, για το Banana Bread!

To Banana Bread ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1930 και γνώρισε γρήγορα μεγάλη δημοφηλία, για δύο κυρίους λόγους, αφενός την κυκλοφορία της μαγειρικής σόδας, η οποία έκανε το φούσκωμα του κέικ εύκολη υπόθεση, και αφετέρου επειδή ήταν μια εύκολη λύση για την αξιοποίηση των παραγινομένων μπανανών, οι οποίες ήταν ακριβές την εποχή της Μεγάλης Ύφεσης. Στα χρόνια που πέρασαν, το Banana Bread έγινε τόσο δημοφιλές, ώστε σήμερα υπάρχει στην Αμερική η National Banana Bread Day, η οποία γιορτάζεται στις 23 Φλεβάρη.

Τα τελευταία χρόνια άρχισε να γίνεται δημοφιλές και στην Ευρώπη, κυρίως μέσω του διαδικτύου, αφού είναι μια συνταγή εύκολη, με φτηνά υλικά, που δεν απαιτεί δεξιοτεχνία και τεχνική και, εν τέλει, ιδιαίτερα νόστιμη. Η δική μας εκδοχή έχει – φυσικά – ένα έξτρα coffee twist, που την κάνει ιδανική για πρωινό snack.

 

Τι χρειαζόμαστε για το Banana Bread με γεύση καφέ;

 

  • 250 γραμμάρια βούτυρο
  • 400 γραμμάρια ζάχαρη
  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 2 αυγά
  • 2 ½ κούπες αλεύρι
  • 1 κουταλιά της σούπας baking soda
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κούπα δυνατό καφέ
  • 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
  • ½ κούπα κομματάκια σοκολάτας

 

Πως ετοιμάζουμε το Banana Bread με γεύση καφέ;

 

  • Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C, στον αέρα
  • Ανακατεύουμε το βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με την ζάχαρη
  • Λιώνουμε τις μπανάνες, και της προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με τα αυγά
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε αλάτι, μαγειρική σόδα και αλεύρι
  • Προσθέτουμε τον καφέ και το αλεύρι στο μείγμα της μπανάνας, εναλλάξ, μέχρι να έχουμε ένα μόνο μείγμα
  • Προσθέτουμε στο νέο μείγμα τα κομμάτια σοκολάτας
  • Ψήνουμε για περίπου μία ώρα
  • Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε

 

Συμβουλές για νόστιμο Banana Bread με γεύση καφέ

 

  • Το Banana Bread μας πρέπει να είναι τραγανό απέξω και υγρό στο εσωτερικό του. Ελέγχουμε αν έχει ψηθεί σωστά με το «τεστ της οδοντογλυφίδας»
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε καφέ φίλτρου, εσπρέσο, η ακόμα και στιγμιαίο καφέ (με τον οποίο, η γεύση καφέ θα είναι σίγουρα εντονότερη)
  • Σε περίπτωση που χρησιμοποιήσουμε espresso, χρειαζόμαστε σίγουρα τρεις espresso (περίπου 100-120ml), ενώ είναι καλύτερα να διαλέξουμε κάποιο έντονο και δυνατό χαρμάνι.
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τα κομμάτια σοκολάτας με ξηρούς καρπούς (φουντούκα, καρύδια ή αμύγδαλα)
  • Ψήνουμε σε βουτυρωμένη / λαδωμένη φόρμα για κέικ, την οποία δεν γεμίζουμε παραπάνω από τη μέση, δεδομένου ότι το Banana Bread θα φουσκώσει, κερδίζοντας σε όγκο.
  • Κρατάμε τα παιδιά μακριά από το Banana Bread, καθώς περιέχει καφεΐνη. Αντικαθιστώντας τον καφέ με γιαούρτι ή γάλα (λιγότερο σε ποσότητα) έχουμε ένα “virgin” banana bread, κατάλληλο για παιδιά.
  • Οι μπανάνες μας πρέπει να είναι αρκετά ώριμες και μαλακές
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε την κανέλα με μισό κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο καφέ.
  • Ταιριάζει υπέροχα με τον καφέ και είναι ιδανικό για πρωινό!

 

Εμείς οι λάτρεις του καφέ, είμαστε πραγματικά αδιόρθωτοι, καθώς καταφέρνουμε να δώσουμε γεύση και άρωμα καφέ σχεδόν σε κάθε μας συνταγή – μέχρι και στο Banana Bread!