Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Πανεύκολο "ψευτοπαγωτό" καφέ, με τρία μόλις υλικά!

27/08/2019
από coffees.gr

Δύο μεγάλα «προβλήματα» του καλοκαιριού λύνονται στη στιγμή με ένα πανεύκολο γλυκό που θυμίζει παγωτό. 

Το καλοκαίρι, κάθε κουζίνα έρχεται αντιμέτωπη με δύο «προβλήματα». Το ένα είναι η συντήρηση των μπανανών και το άλλο, το σπιτικό παγωτό. Οι μπανάνες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητα στη ζέστη φρούτα, τα οποία συν τοις άλλοις δεν είναι καλό να αποθηκεύονται στο ψυγείο. Έτσι, πολλές φορές η φρουτιέρα μας γεμίζει με μαυρισμένες, χαλασμένες μπανάνες που καταλήγουν στα σκουπίδια. Από την άλλη πλευρά, το παγωτό, το πιο δημοφιλές καλοκαιρινό επιδόρπιο, μπορεί να αποτελέσει μπελά για κάθε κουζίνα: το έτοιμο παγωτό είναι πολυθέρμιδο κι ακριβό, ενώ το σπιτικό απαιτεί ειδικό εξοπλισμό και αρκετό χρόνο. Τη λύση και στα δύο προβλήματα έρχεται να δώσει το «ψευτοπαγωτό» μπανάνας!

Η χρήση της ώριμης μπανάνας (που διαφορετικά, θα κατέληγε στα σκουπίδια) ως πρώτης ύλης για παγωμένα επιδόρπια είναι αρκετά παλιά και έχει τις ρίζες της στην Αμερική. Οι μπανάνες πρώτα παγώνουν και έπειτα χτυπιούνται στο blender με υλικά που θα βελτιώσουν την υφή τους, όπως μέλι ή πραλίνα, ενώ ένα πλήθος άλλων συστατικών, όπως φυστικοβούτυρο, σιρόπι ή ξηροί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ενίσχυση της γεύσης. Στη δική μας εκδοχή, χρησιμοποιούμε έναν διπλό espresso, που δίνει ένταση και γλυκόπικρα αρώματα στο γλυκό μας, κάνοντας το να μοιάζει με ένα λαχταριστό gelato moka!

 

Τι χρειαζόμαστε για το «ψευτοπαγωτό» espresso;

  • 3 μεγάλες ώριμες μπανάνες
  • 1 κουταλιά της σούπας Nutella ή Merenda
  • 1 διπλό espresso
  • Φουντούκια ή κόκκους καφέ, για το σερβίρισμα.

 

Πως ετοιμάζουμε το «ψευτοπαγωτό» espresso;

  • Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες, και τις τοποθετούμε στην κατάψυξη. Τις αφήνουμε ώσπου να παγώσουν εντελώς.
  • Ετοιμάζουμε τον espresso, κι αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, τον βάζουμε για μισή ώρα στο ψυγείο
  • Σε ένα δυνατό blender, προσθέτουμε τις μπανάνες, την πραλίνα και τον espresso.
  • Αναμειγνύουμε για μερικά δευτερόλεπτα, μέχρι το γλυκό μας να αποκτήσει την υφή αφράτου παγωτού.
  • Σερβίρουμε με σπασμένα φουντούκια.

 

Συμβουλές για νόστιμο «ψευτοπαγωτό» espresso

  • Οι μπανάνες μας θα πρέπει να είναι πολύ ώριμες, στο σημείο που θα έχουν αρχίσει να μαυρίζουν.
  • Τοποθετούμε τις μπανάνες στην κατάψυξη για τουλάχιστον έξι ώρες. Μπορούμε να αποθηκεύσουμε όσες φέτες μπανάνας θέλουμε, ώστε να έχουμε έτοιμο γρήγορα κι εύκολα ψευτοπαγωτό όποτε το θελήσουμε.
  • Το ψευτοπαγωτό καταναλώνεται αμέσως και δεν αποθηκεύεται εκ νέου στην κατάψυξη
  • Ωστόσο, αν το επιθυμούμε πιο σφιχτό, μπορούμε να το καταψύξουμε ξανά για 15-20 λεπτά αλλά όχι περισσότερο.
  • Το ψευτοπαγωτό espresso δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, γιατί περιέχει καφεϊνη. Μπορούμε να παραλείψουμε τον espresso και να προσθέσουμε λίγη πραλίνα ακόμα, καταλήγοντας σε ένα λαχταριστό ψευτοπαγωτό σοκολάτα.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι espresso θέλουμε, ωστόσο ένα χαρμάνι πλούσιο σε Robusta θα δώσει στο γλυκό μας την απαραίτητη ένταση
  • Δεν απαιτείται η προσθήκη ζάχαρης, καθώς οι ώριμες μπανάνες αλλά και η πραλίνα είναι εκ φύσεως γλυκές. Αν επιμένουμε, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μέλι, που θα βοηθήσει και στην βελτίωση της υφής του γλυκού.

 

Μπορεί το καλοκαίρι να τελειώνει, ωστόσο ο καιρός θα συνεχίσει να είναι γλυκός για πολύ ακόμα  και θα συνεχίσουμε να τρώμε παγωτά. Γεμίστε την κατάψυξη ώριμες μπανάνες – όποτε λιγουρευτείτε παγωτό φτιάξτε έναν εσπρέσο και θα έχετε πεντανόστιμο παγωτό καφέ σε δευτερόλεπτα!

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ