FREE shipping for purchases over 69 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0
Page 1 from 33
Next   2 - 16

An iconic Italian coffee machine: knowing the story of Moka Pot

06/06/2025
by coffees.gr

Almost all of us have used it on vacation, camping or in our country house, and it also has its own fanatical friends: we're talking about "Moka Pot", or as we usually call it in Greek, "espresso pot".

Mami's Caffe: από τη Βόρεια Ιταλία στο Coffees.gr

05/06/2025
by coffees.gr

Οι πρεσβευτές της παράδοσης του espresso.

Γιατί ο espresso μου βγαίνει «νερουλός»;

20/05/2025
by coffees.gr

Τι ξεχωρίζει έναν απολαυστικό espresso  από έναν «νερουλό» και άγευστο;

Peru: coffee from the heart of the Inca Empire

07/05/2025
by coffees.gr

The Latin American country is famous for its fruity, sweet coffees with lively acidity..

SwissWater: Yγειινός Decaf Καφές με Όλη του τη Γεύση

23/04/2025
by coffees.gr

O decaf καφές είναι ένα συνεχές αίτιο τσακωμού ανάμεσα στους φανατικούς λάτρεις του καφέ. Αρκετοί τον προτιμούν, γιατί δε θέλουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με υπερβολική ποσότητα καφεΐνης, δεν είναι λίγοι όμως όσοι τον αποφεύγουν εξίσου ή και περισσότερο φανατικά. Στα επιχειρήματα των φανατικών εχθρών του ντεκαφεινέ περιλαμβάνονται συνήθως οι ισχυρισμοί πως ο ντεκαφεινέ έχει αδύναμη γεύση και άρωμα, καθώς και τα χημικά που χρησιμοποιούνται στην αποκαφεϊνοποίηση.

Υπάρχει, άραγε, ντεκάφ καφές που δε χρειάζεται χημικά για την παραγωγή του, αλλά και διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτα; Υπάρχει – και παράγεται με την μέθοδο Swiss Water!

 

Τι είναι και πως λειτουργεί η Μέθοδος Swiss Water;

Η μέθοδος Swiss Water χρησιμοποιεί μόνο νερό για την απομάκρυνση της καφεΐνης από τον καφέ και ονομάστηκε έτσι λόγω της ανακάλυψής της στην Ελβετία το 1933, να και χρειάστηκαν περίπου 80 χρόνια για να διαδοθεί και να αρχίσει η εμπορική της εκμετάλλευση.

Αρχικά, κόκκοι πράσινου καφέ μουλιάζουν σε ζεστό νερό για αρκετή ώρα και έπειτα φιλτράρονται μέσω ενεργού άνθρακα, ο οποίος συγκρατεί τα μόρια της καφεΐνης. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται το εκχύλισμα πράσινου καφέ (GCE), το οποίο περιέχει όλα τα υδατοδιαλυτά στοιχεία του καφέ, εκτός από την καφεΐνη. Κατόπιν, ο καφές που θέλουμε να αποκαφεϊνοποιήσουμε προστίθενται στο GCE, και δημιουργείται μια αντίδραση, μέσω της οποία τα μόρια της καφεΐνης από τους κόκκους του καφέ «μεταναστεύουν» προς το GCE. Καθώς το GCE είναι κορεσμένο με τα υπόλοιπα υδατοδιαλυτά στοιχεία, τα μόνο που ολοκληρώνουν την «μετανάστευση» είναι τα μόρια της καφεΐνης. Το GCE ξαναφιλτράρεται και η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, με την αποκαφεϊνοποίηση να διαρκεί συνολικά 8-10 ώρες, μέχρι να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την αφαίρεση της καφεϊνης σε ποσοστό που αγγίζει το 99.9%.

 

Σε τι διαφέρει από τις υπόλοιπες μεθόδους αποκαφεϊνοποίησης;

Η βασική διαφορά της Swiss Water μεθόδου είναι πως σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, χρησιμοποιεί μόνο νερό και κανένα χημικό στοιχείο, είτε φυσικό είτε συνθετικό. Αν και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της καφεϊνης είναι δεδομένο ότι δεν είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, είναι δεδομένο ότι η παρουσία τους δε πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένους αριθμούς, η οποίοι μάλιστα ελέγχονται από τους αρμόδιους οργανισμούς ελέγχου. Από αυτή την άποψη, ένας decaf καφές χωρίς καθόλου χημικά είναι σίγουρα προτιμότερος.

Σε ό,τι αφορά τη γεύση, οι κόκκοι περνούν από επεξεργασία, οπότε είναι δεδομένο ότι ο decaffeinated καφές σίγουρα έχει ελαφρά διαφορετική γεύση σε σχέση με τον αρχικό καφέ. Ωστόσο, η swiss water μέθοδος είναι γενικά πιο ήπια και το αποτέλεσμά της είναι οπωσδήποτε πιο γευστικό σε σύγκριση με decaf καφέδες άλλων μεθόδων. Οι περισσότεροι decaf καφέδες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς γεύσης και cupping, είναι καφέδες που έχουν προκύψει με τη swisswater μέθοδο.

Έχει ο Swisswater Decaf Καφές κάποια μειονεκτήματα;

Αρκετοί υποστηρίζουν πως για τη συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα νερού, κάτι όχι ιδιαίτερα ορθό από περιβαλλοντική άποψη, αν και το 80% περίπου του νερού που δαπανάται μπορεί, καθαρό πλέον, να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χρήσεις. Ακόμα, αρκετοί τείνουν να θεωρούν πως ο swisswater decaf είναι «πιο αποκαφεϊνοποιήμενος» σε σχέση με άλλους decaf καφέδες, παρανόηση που πηγάζει από τον χαρακτηρισμό του ως πιο υγιεινού καφέ και η οποία δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τέλος, ένας swiss water καφές είναι συνήθως πιο ακριβός από έναν αντίστοιχο συμβατικό decaf, λόγω της επίπονης διαδικασία και της τεχνογνωσίας που απαιτείται για την παραγωγή του.

 

Δύο SwissWater Decaf Καφέδες από τη συλλογή του Coffees.gr!

Rhodigium Decaffeinato Ad Aqua Swisswater: Ένα χαρμάνι espresso αποτελούμενο από 100% Arabica κόκκους, με ισορροπημένο σώμα και οξύτητα, αλλά χωρίς καφεϊνη. Η αφαίρεση της καφεϊνης γίνεται με χρήση νερού, με την φυσική μέθοδο Swisswater. Στο φλιτζάνι, χαρακτηρίζεται από νότες φουντουκιού, αμυγδάλου και σοκολάτας, με την μακρά επίγευση να αφήνει μια αίσθηση δημητριακών.

Caffè Lab Brasile Decaffeinato Swisswater: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές βιολογικής καλλιέργειας από την Βραζιλία, από την περιοχή Mina Gerais. Η αφαίρεση της καφεϊνης από τος πράσινους κόκκους γίνετια με τη μέθοδο Swisswater,. Το αποτέλεσμα είναι ένας specialty καφές με νότες αμυγδάλου και μαύρης σοκολάτας, απολαυστική επίγευση και δυνατό σώμα, απροσδόκητο για decaf καφέ.

 

Αν αγαπάτε τον καλό espresso, αλλά δεν αντέχετε την καφεϊνη, ίσως βρήκατε την επόμενή σας επιλογή σε decaf καφέδες.

Nepal: Coffee from the "Roof of the World"

22/04/2025
by coffees.gr

Although recent, coffee cultivation in remote Nepal is full of surprises and challenges.

Woman Project: Ποιοτικός Specialty καφές με κοινωνικό πρόσημο

07/03/2025
by coffees.gr

Eκλεκτός καφές που βοηθά χιλιάδες γυναίκες σε όλο τον κόσμο.

Αre you ready for... Dubai Coffee?

21/02/2025
by coffees.gr

Could last year's ultimate culinary trend be transformed into... coffee? 

Zicaffe: 100 χρόνια espresso από την Σικελία

22/01/2025
by coffees.gr

Το brand που υποστηρίζει πως ο καφές "είναι μια μορφή τέχνης".

Tchibo: 75 years at the top of Espresso

09/01/2025
by coffees.gr

The largest German Espresso Brand comes to Coffees.gr

Why is the price of coffee constantly increasing?

10/12/2024
by coffees.gr

Coffee prices will continue to rise in 2025

Atticus: an espresso blend designed for the Greek public

04/12/2024
by coffees.gr

Caffe Lab & Coffees.gr join forces in an exclusive blend.

Joerges Kaffee : Ποιοτικός Espresso με σήμα το Γορίλα!

02/12/2024
by coffees.gr

Germany's oldest espresso brand wants to provide "good coffee to the whole world".

Gift suggestions for coffee lovers from Coffees.gr!

22/11/2024
by coffees.gr

With so many celebrations on the horizon, we need to be prepared for many gifts.

Mokaflor Chiaroscuro, νέα εποχή στους καφέδες με άρωμα

06/11/2024
by coffees.gr

Ποιοτικές επιλογές σε πέντε απόλυτα cosy γεύσεις.

How to choose coffee for a new coffee shop

05/11/2024
by coffees.gr

How to choose coffee for a new coffee shop

Small steps for a big decision.

Vampire Coffee, ideal for Halloween!

16/10/2024
by coffees.gr

A blood-stained coffee is enough to say "Trick or Treat"!

Pumpkin Spice Latte: the taste of the American Autumn!

03/10/2024
by coffees.gr

Based on coffee, one can make countless drinks. One of these, is probably the ultimate drink of the American Autumn: Pumpkin Spice Latte!

What do we mean when we say that a coffee is Honey Processed?

26/09/2024
by coffees.gr

A hybrid coffee processing method promises sweeter and more complex tasting cups.

Tales of Italy από τη Lavazza: Ταξίδι στον espresso

17/09/2024
by coffees.gr

Mια νέα σειρά blends της Lavazza μας ξεναγεί στην παράδοση του Ιταλικού Καφέ.

Page 1 from 33
Next   2 - 16