Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Ταξίδι στη χειμωνιάτικη Ισπανία, με τον Café con Miel

21/12/2018
από coffees.gr

Ο καφές είναι ένα ιδιαίτερα ευέλικτο ρόφημα, αφού παντρεύεται εύκολα με πληθώρα υλικών και συνοδευτικών, δίνοντας ξεχωριστά ροφήματα. Ο Café con Miel από την Ισπανία είναι ένας λαχταριστός, χειμωνιάτικος καφές με μέλι!

Ποτάμια μελανιού έχουν χυθεί σχετικά με το αν ο καφές είναι νοστιμότερος σκέτος ή με ζάχαρη και γάλα. Ακόμα όμως και οι φανατικότεροι οπαδοί του σκέτου καφέ θα αλλαξοπιστήσουν, αν δοκιμάσουν για γουλιά Café con Miel. Όπως φανερώνει και το όνομά του, ο Café con Miel δεν είναι τίποτε άλλο από δυνατός καφέ φίλτρου στον οποίο έχπουν προστεθεί μέλι, γάλα και κάποια μπαχαρικά. Στην πατρίδα του, την Ισπανία, ο Café con Miel σερβίρεται συνήθως μετά το δείπνο, αφού όντας γλυκός, ζεστός και κρεμώδης, μπορεί να αντικαταστήσει το επιδόρπιο, δίνοντας παράλληλα την απαραίτητη ένταση που προσφέρει ο καφές.

Ο Café con Miel είναι απλός στην παρασκευή του, ιδιαίτερα εύγεστος και λόγω του συνδυασμού των γεύσεων του αποτελεί το ιδανικό κλείσιμο για ένα χειμωνιάτικο δείπνο. Στέκεται όμως ικανοποιητικά και σαν απογευματινός καφές, συνοδεύοντας μπισκότα ή ένα κομμάτι ελαφρύ γλυκό. Η ένταση του καφέ και ο πικάντικος χαρακτήρας των μπαχαρικών κοντράρονται μοναδικά με τα μεθυστικά αρώματα του μελιού, κάνοντας τους καλεσμένους να σας πούν «Uno mas, por favor!».

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Café con Miel;

 

  • Δύο κούπες καφέ φίλτρου
  • ½ κούπα γάλα
  • 4 γεμάτες κουταλιές της σούπας μέλι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • μια πρέζα κανέλα
  • μια πρέζα μοσχοκάρυδο

 

Πώς ετοιμάζουμε τον  Café con Miel;

  • Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου και τον διατηρούμε ζεστό
  • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα, προσέχοντας να μην βράσει
  • Διαλύουμε το μέλι μέσα στο ζεστό γάλα
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά στο μείγμα γάλακτος – μελιού
  • Ανακατεύουμε το ζεστό γάλα με τον καφέ
  • Σερβίρουμε σε μικρά φλυτζάνια (εσπρέσο ή καπουτσίνο)

 

Συμβουλές για έναν πεντανόστιμο Café Con Miel

  • Προτιμήστε ένα δυνατό χαρμάνι καφέ, που θα δώσει σώμα στον καφέ και θα κοντράρει με ενδιαφέροντα τρόπο τα αρώματα του μελιού και των μπαχαρικών, όπως τον Eduscho Premium.
  • Η επιλογή του μελιού παίζει καθοριστική σημασία, όπως είναι φυσικό, για την τελική γεύση του ροφήματος. Μπορείτε να πειραματιστείτε με μέλια που έχουν διαφορετικό γευστικό προφίλ: ένα μέλι πορτοκαλιάς θα δώσει στον καφέ ελαφρές νότες εσπεριδοειδών, ένα μέλι ερείκης θα δώσει υπόνοιες καραμέλας, ενώ αν είστε τολμηροί, δοκιμάστε το μέλι κουμαριάς, του οποίου η φυσική πικράδα θα κάνει τον καφέ ακόμα πιο έντονο!
  • Αν θέλετε ο καφές να έχει ελαφρά πιο κρεμώδη, «γαλατένια» αίσθηση, αντικαταστείτε το φρέσκο γάλα με γάλα εβαπορέ – όχι όμως με ζαχαρούχο, καθώς το μέλι είναι γλυκό από μόνο του.
  • Αν δεν βρίσκετε απόσταγμα βανίλιας, μπορείτε να ρίξετε μερικές σταγόνες έτοιμο σιρόπι καραμέλας.
  • Παραδοσιακά, όντας ιδιαίτερα γλυκός και after dinner καφές, ο Café con Miel σερβίρεται σε φλυτζανάκια εσπρέσο ή καπουτσίνο. Δεν υπάρχει φυσικά κανένας περιορισμός, ενώ για καλύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να ζεστάνετε ελαφρά τα φλυτζάνια πριν το σερβίρισμα, βάζοντας τους για λίγα λεπτά βραστό νερό. 
  • Αν θέλετε μια ακόμα εντυπωσιακότερη εμφάνιση του ροφήματός σας, προτιμήστε ένα διάφανο ποτήρι και τοποθετήστε τα υλικά σε στρώσεις: πρώτα το μέλι, μετά το ζεστό καφέ και τέλος το γάλα σε μορφή αφρογάλακτος, δίνοντας σε κάθε καλεσμένο την ευκαιρία να "χαλάσει" τον καφέ, ανακατεύοντάς τον!

 

Ο καφές προσφέρεται για πολλούς πειραματισμούς και οι γευστικοί συνδυασμοί που μπορούν να προκύψουν είναι πραγματικά αμέτρητοι – αρκεί να έχουμε φαντασία και διάθεση για πειραματισμό. Στον επόμενο χειμωνιάτικο καφέ σας, δώστε μια νότα από Ισπανία, φτιάχνοντας ένα λαχταριστό Café con Miel!

 

 

 

Κατεβάστε την συνταγή σε πρακτικό αρχείο pdf ή τυπώστε τη, πατώντας εδώ