ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 59 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Cappuccino Muffins, ιδανικά για πρωινό και brunch

13/01/2022
από coffees.gr

Τα δημοφιλή μικρά κεκάκια σε caffeinated εκδοχή.

Τα muffins, τα μικρά αφράτα κεκάκια με τις διάφορες γεύσεις, δε λείπουν από κανέναν μπουφέ πρωινού. Εξαιρετικά δημοφιλή τόσο την Ευρώπη όσο και στην Αμερική, γλυκά ή αλμυρά, είναι συνώνυμα σχεδόν του πρωινού αλλά και του brunch. Συνδυάζονται εξαιρετικά με τον καφέ και το τσάι, και αλλάζουν διάσταση, αν τα αλλείψουμε με ένα spread.

Τα δικά μας muffins,όπως έχετε φανταστεί, έχουν γεύση... καφέ, και μάλιστα επί δύο! Η ζύμη των αφράτων muffins αρωματίζεται με δυνατό καφέ, ενώ το spread για το σερβίρισμα του φτιάχνεται από τυρί κρέμα και στιγμιαίο καφέ, για extra caffeinated απόλαυση. Εύκολα στην παρασκευή του, νόστιμα κι εθιστικά, τα Cappuccino Muffins θα γίνουν η νέα σας αγαπημένη συνήθεια για το πρωινό του Σαββατοκύριακου.

 

Τι χρειαζόμαστε για τα Cappuccino Muffins;

Για το Coffee Spread:

  • 120 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίος καφές
  • ½ κουταλάκι απόσταγμα βανίλιας
  • 50 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας

Για τα Muffins:

  • 440 γραμμάρια αλέυρι
  • 170 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • Λίγη κανέλα
  • Λίγο αλάτι
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 κουταλιά του γλυκού απόσταγμα βανίλιας
  • 150 γραμμάρια σταγόνες σοκολάτας
  • ½ κούπα λιωμένο βούτυρο

Πώς ετοιμάζουμε  τα Cappuccino Muffins;

  • Σε ένα blender, ανακατεύουμε όλα τα συστατικά για το spread, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Tο μεταφέρουμε στο ψυγείο και το διατηρούμε καλυμένο
  • Σε ενα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το baking powder και σε ένα άλλο το γάλα, τον καφέ, το βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια.
  • Ρίχνουμε τα «υγρά» συστατικά μέσα στα «στερεά» και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις σταγόνες σοκολάτας.
  • Γεμζουμε βουτυρωμένες φόρμες για Muffins κατά τα 2/3 και ψήνουμε στους 190 βαθμούς στον αέρα σε προθερμασμένο φούρνο. Αφήνουμε να κρυώσουν τουλάχιστον για 10 λεπτά και σερβίρουμε με την κρέμα καφέ.

 

Συμβουλές για σούπερ γευστικά Cappuccino Muffins

  • Χρησιμοποιούμε στιγμιαίο καφέ, για πιο έντονη, συμπυκνωμένη γεύση
  • Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απόσταγμα βανίλιας με πετιμέζι, ή ακόμα και με λίγο μέλι
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε λιγότερο ή περισσότερο καφέ στο spread μας, ανάλογα με το πόσο έντονη θέλουμε την γεύση του.
  • Τα muffins διατηρούνται καλυμένα (για παράδειγμα, σε μια ψωμιέρα) για αρκετές ημέρες.
  • Αλείφουμε με το spread αμέσως πριν σερβίρουμε, για να μην «πανιάσει» το Muffin μας
  • Είναι ιδανικά για πρωινό ή για brunch, καθώς συνδυάζονται υπέροχα με τον καφέ
  • Δεν πρόκειται φυσικά για διαιτητική συνταγή, καθώς έχει μπόλικο βούτυρο και ζάχαρη, οπότε δεν είναι κάτι που θα απολαμβάνουμε καθημερινά.
  • Δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει στιγμαίο καφέ, άρα και καφεϊνη.
  • Aν θέλουμε ακόμα εντονότερη τη γεύση του καφέ στα muffins, μπορούμε να παραλείψουμε τις σταγόνες σοκολάτας, τόσο στα ίδια τα muffins όσο και στο spread.

 

Στο επόμενο χουζούρικο πρωινό ή brunch, μπορέιτε να είστε προετοιμασμένοι και να κάνετε όλα το τραπέζι να γλύφει τα δάχτυλά του, με τα λαχταριστά Cappuccino Muffins!