Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Coffee Colada, για υπέροχα καλοκαιρινά βράδια

26/05/2021
από coffees.gr

Το εθνικό ποτό του Πουέρτο Ρίκο συναντά τον δυνατό καφέ.

Pina Colada σημαίνει «Στραγγισμένος Ανανάς» στα Ισπανικά, και είναι η ονομασία ενός από τα δημοφιλέστερα καλοκαιρινά κοκτέιλ του κόσμου. Προέρχεται από το Πουέρτο Ρίκο και ο αστικός μύθος υποστηρίζει πως ο πατέρας του δεν είναι κάποιος ευφάνταστος bartender, αλλά ο ντόπιος πειρατής Roberto Cofresi, ο οποίος κερνούσε το πλήρωμά του πριν τα γιουρούσια ένα ποτό από ρούμι, ανανά και καρύδες. Στα πιο σύγχρονα χρόνια, το Hilton της Καραϊβικής διεκδικεί με αξιώσεις την πατρότητα του θρυλικού ποτού, ενώ το ίδιο το Πουέρτο Ρίκο το ανακύρηξε επίσημο ποτό του το 1978.

Παραδοσιακά, στην Pina Colada χρησιμοποιούνταν και bitters, που έδινε μια πικρή διάσταση που κόντραρε ευχάριστα τη γλυκύτητα του ανανά και της καρύδας. Ίσως έτσι σκέφτηκαν κάποιοι barmen και αποφάσισαν να λανσάρουν ένα ποτό που ενώ εν πρώτοις φαίνεται κακή ιδέα, εν τέλει έχει συναρπαστική γεύση: την Coffee Colada! Δεν διαφέρει σε κάτι από την Pina Colada που γνωρίζουμε, με την διαφορά ότι περιέχει δυνατό καφέ, συνήθως στιγμαίο, κάτι που της δίνει ένταση, πικράδα αλλά και κρεμώδη υφή. Aς την δοκιμάσουμε!

  

Τι χρειαζόμαστε για μια Coffee Colada;

 - 60 ml Ρούμι
 - 240 ml Γάλα Καρύδας
 - 2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίο καφέ
 - 4 κουταλιές της σούπας χυμό ανανά

 

Πως ετοιμάζουμε την Coffee Colada;

 - Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε blender
 - Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα
 - Σερβίρουμε σε ποτήρια Pina Colada, με μικρές ομπρελίτσες και καλαμάκια και πάγο

 

Συμβουλές για μια δροσιστική Coffee Colada

 - Χρησιμοποιούμε λευκό ρούμι και όχι παλαιωμένο, γιατί θέλουμε το κοκτέιλ μας να είναι ελαφρύ και καλοκαιρινό
 - Δεν χρησιμοποιούμε ζάχαρη, καθώς ο χυμός ανανά είναι αρκετά γλυκός από μόνος του
 - Μπορούμε να αυξήσουμε ελαφρά τον καφέ, βάζοντας μέχρι μισή κουταλιά παραπάνω
 - Σερβίρουμε με κομμάτια ανανά ή τριμμένη καρύδα στα χείλη του ποτηριού (όπως θα κάναμε με το αλάτι στη μαργαρίτα)
 - Αρκετοί bartenders προσθέτουν και μια μεζούρα λικέρ καφέ, κάτι που τονίζει τη γεύση του καφέ, αλλά δίνει και μια πιο κρεμώδη υφή.
 - Πίνεται ως long drink, οπότε είναι καλό να έχουμε αρκετό πάγο.

 

Για τα καλοκαιρινά απογεύματα στο μπαλκόνι ή στον κήπο, το δίλημμα "καφές ή ποτό" γίνεται παρελθόν με μια παγωμένη Coffee Colada!