Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Corn Coffee, ο "καλαμποκοκαφές" του TikTok

27/03/2024
από coffees.gr

Ένα νέο trend που ξεπήδησε από τα κοινωνικά δίκτυα.

Τα τελευταία χρόνια, τα κοινωνικά δίκτυα έχουν αλλάξει για τα καλά τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε το φαγητό και την γαστρονομία γενικότερα, και φυσικά ο καφές δε θα μπορούσε να μείνει ανεπηρέαστος από αυτή τη σημαντική αλλαγή. Αρχικά το Instagram , και κατόπιν το TikTok, είναι υπεύθυνα για μερικά από τα πιο διαδεδομένα γαστρονομικά trends των τελευταίων ετών – εξάλλου, ο πλανήτης ανακάλυψε ξανά τον στιγμιαίο καφέ (και ιδιαίτερα, την πυκνή του κρέμα) από τον Dalgona, τον καφέ που διαδόθηκε ιογενώς από το TikTok κατά τη διάρκεια των lockdowns για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σίγουρα, τα πράγματα δεν είναι πια τόσο αθώα και δεν είναι λίγο οι παραγωγοί περιεχομένου που δημιουργούν ευφάνταστες συνταγές, στοχεύοντας απλά στα views και στους followers και στην πρόσκαιρη δημοσιότητα που δίνει το μέσο. Ο Ethan Rode, η αλλιώς «The Coffee Guy» όπως είναι γνωστός στα Social Media, έχει τη σχετική σειρά «Φτιάχνοντας καφέ με πράγματα που δε θα έπρεπε» - και το πρόσφατο του video έχει κερδίσει χιλιάδες θεάσεις και σχόλια, με ένα απλό και ταπεινό υλικό.

Όντας βασισμένος στο Wisconsin των ΗΠΑ, το οποίο είναι γεμάτο… καλαμποκοχώραφα, ο Ethan σκέφτηκε αν θα μπορούσε να συνδυάσει το αγαπημένο του ρόφημα με το χαρακτηριστικότερο γεωργικό προϊόν της πατρίδας του, το καλαμπόκι, κι έτσι προέκυψε ένα νέο internet sensation, ο Corn Coffee. Στην πραγματικότητα, βέβαια, το σιρόπι καλαμποκιού ως γλυκαντικό στις ΗΠΑ δεν είναι τόσο ασυνήθιστο, αλλά  έχει ίσως ενδιαφέρον να δούμε την περίεργη παρασκευή του Ethan Rode.

 

Τι χρειαζόμαστε για τον… καλαμποκοκαφέ;

  • 1 καλαμπόκι
  • Γάλα
  • Ζάχαρη
  • Νερό
  • Πάγο
  • Εκχυλισμένο Espresso

 

Πως ετοιμάζουμε τον… καλαμποκοκαφέ;

  • Σε ένα μπλέντερ, αλέθουμε τα σπυριά του καλαμποκιού με νερό και ζάχαρη.
  • Σουρώνουμε με τουλπάνι, ώστε να έχουμε ένα όσο το δυνατόν καθαρότερο σιρόπι καλαμποκιού.
  • Προσθέτουμε γάλα στο σιρόπι, και χτυπάμε καλά, μέχρι να φτιάξουμε ένα… καλαμποκοανθόγαλο.
  • Γεμίζουμε ένα ποτήρι με πάγο, προσθέτουμε γάλα, καλαμποκοανθόγαλο και espresso – και ο Corn Coffee μας είναι έτοιμος.

 

Σε αρκετούς, μπορεί να μην ακούγεται ιδιαίτερα ορεκτικός, ενώ άλλοι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να επαναλάβουν το πείραμα, ανεβάζοντας το κιόλας – γιατί όχι; - και στα κοινωνικά τους δίκτυα. Όσο υπάρχει καφές και φαντασία, δεν βαριόμαστε ποτέ.