Τα εικονίδια των εκπτώσεων φεύγουν, οι τιμές μένουν ίδιες! Βάσει ΦΕΚ 35935/2023
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ για αγορές άνω των 69 €
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 210 88 10 717
0

Eξωτικός Κopi Lethok με γάλα καρύδας από την Ινδονησία

28/01/2022
από coffees.gr

Απλός, νόστιμος και με υπέροχη υφή.

Αν και δεν είναι σίγουρα η πρώτη χώρα που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για καφέ, η Ινδονησία είναι ένα από τα πρώτα εδάφη εκτός Αιθιοπίας και Αραβίας στο οποίο καλλιεργήθηκε ο καφέ, και ένας «σταθμός» που επέτρεψε την διάδοση του καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο. Παράλληλα, η Ινδονησία ανέπτυξε μια πλούσια και ξεχωριστή κουλτούρα καφέ, που επηρέασε τον τρόπο που πίνει τον καφέ της ολόκληρη η Νοτιοανατολική Ασία. Εκτός από το άφθονο γάλα και την προσθήκη μπόλικης ζάχαρης, οι Ινδονησιακές συνταγές κάνουν εκτεταμένη χρήση ντόπιων μπαχαρικών και υλικών, όπως είναι το τζίντζερ, η ζάχαρη κοκοφοίνικα και φυσικα, η καρύδα.

Μόνο με ντόπιο καφέ και γάλα καρύδας έχουμε μια απλή, ααλλά απόλυτα χορταστική και απολαυστική συνταγή που μας έρχεται από το νησί της Ιάβας, γνωστό για τον ποιοτικό καφέ που παράγει. O λόγος για τον Kopi Lethok, έναν απλό και γευστικό καφέ  που εκχυλίζεται σε γάλα καρύδας. Πλούσια γεύση και ακόμα πιο πλούσια υφή, σε ένα εξωτικό ρόφημα που θα γίνει το αγαπημένο όσων  αγαπούν το γάλα στον καφέ τους, και παράλληλα «ψάχνονται» με τα φυτικά του υποκατάστατα.

 

Τι χρειαζόμαστε για έναν εξωτικό Kopi Lethok;

  • 500ml γάλα καρύδας
  • 1 – 2 κουταλιές της σούπας χοντροαλεσμένο καφέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

 

Πώς ετοιμάζουμε τον Kopi Lethok;

  • Σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύουμε το γάλα καρύδας με τον καφέ και τη ζάχαρη
  • Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγα λεπτά, ανακατεύοντας
  • Σουρώνουμε σε πολύ ψιλό φίλτρο (μεταλλικό, πάνινο ή και χάρτινο)
  • Σερβίρουμε ζεστό σε μικρά ποτήρια.

 

Συμβουλές για νόστιμο Kopi Lethok

  • Χρησιμοποιούμε ολόπαχο γάλα καρύδας και όχι άπαχο, για περισσότερη γεύση.
  • Η ποσότητα καφέ που θα χρησιμοποιήσουμε εξαρτάται από το πόσο δυνατό θέλουμε τον καφέ μας.
  • Αντί για κανονική ζάχαρη, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζάχαρη κοκοφοίνικα, για ακόμα πιο εξωτική γεύση.
  • Επιλέγουμε έναν μονοποικιλιακό καφέ από την Ινδονησία, όπως τον Rhodigium Indonesia EK Especial ή τον New York Monorigini Java.
  • Χτυπώντας τον με πάγο, έχουμε την παγωμένη του εκδοχή, ιδανική για τους θερινούς μήνες.
  • Αν θέλουμε να τον ταιριάξουμε με κάποιο μπαχαρικό, λίγο τζίντζερ και λίγη κανέλα θα τον απογειώσουν.

Αν έχετε κάποιον φίλο που αγαπά τις εξωτικές γεύσεις και τους παράξενους καφέδες, ένας Kopi Lethok από την Ινδονησία θα τον εντυπωσιάσει πραγματικά!