Ο καφές συνηθίζει να επηρεάζεται από τα διάφορα διατροφικά trends που επικρατούν, αλλά και να τα επηρεάζει με τη σειρά του. Δε θα μπορούσε λοιπόν να μείνει ανεπηρέαστος από τις μόδες της υγιεινής διατροφής.
Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με τον παγωμένο καφέ… όμως ο παγωμένος καφές έχει ένα συνηθισμένο πρόβλημα. Πώς αποφεύγουμε την αραίωσή του; Με εύκολα παγάκια από καφέ!
Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα που συναντά κανείς στον κόσμο του καφέ, είναι οι δεκάδες διαφορετικοί τρόποι σερβιρίσματος του ανά τον κόσμο. Ποιος θα φανταζόταν ότι υπάρχουν κουλτούρες καφέ που αγαπούν να τον απολαμβάνουν με… τυρί;
Για πολλούς λάτρεις του καφέ, είναι το ρόφημα που προσωποποιεί τη «νόθευση» του καφέ και την απομάκρυνση από την αυθεντική του γεύση, για άλλους είναι μια ένοχη απόλαυση, για τους περισσότερους όμως είναι ένα ρόφημα ξεδιψαστικό, αναζωογονητικό και χορταστικό, με γεμάτη γεύση και υπέροχη υφή: ο λόγος για τον Frappuccino!
Ο καφές είναι το πιο διαδεδομένο ρόφημα σε ολόκληρο τον κόσμο – όμως για πολλούς λόγους είναι και πρέπει να παραμείνει ένα «ενήλικο» ρόφημα.
Μπορεί ο Freddo Espresso να είναι ελληνική εφεύρεση και να μονοπωλεί τα ελληνικά καλοκαίρια, όμως και στην πατρίδα του espresso υπάρχει ένας αντίστοιχος παγωμένος καφές: ο Shakerato!
Όταν δεν υπάρχει πρόσβαση σε εξοπλισμό, αρκετοί καφελάτρες καταφεύγουν σε μια απλή και χειροκίνητη μηχανή, την French Press. Με μερικές απλές συμβουλές, ο καφές που παράγεται από την French Press μας μπορεί να γίνει πιο απολαυστικός.
Μια καφετέρια, αλλά και γενικά μια οποιαδήποτε επιχείρηση εστίασης, έχει τις δικές της, ξεχωριστές προκλήσεις. 13 επαγγελματίες βοηθούν baristi και επιχειρηματίες με απλές, πρακτικές συμβουλές.
Ανάμεσα στα επιδόρπια που μπορεί να φτιάξει κανείς με καφέ, μια παραδοσιακή συνταγή από την Κολομβία υπόσχεται μια ανάλαφρη και δροσερή μους, με έντονη και αναζωογονητική γεύση!
Όσο καλός και να είναι ο εσπρέσο που ετοιμάζουμε, συχνά ξεχνάμε να δώσουμε την πρέπουσα σημασία σε ένα σημαντικό θέμα: το σερβίρισμά του.
Κοιτώντας μια συσκευασία καφέ, πέρα από τη μάρκα του ή τη σύσταση του χαρμανιού του, το μάτι συνήθως σταματά και σε μια σειρά από πιστοποιήσεις. Τι είναι η περιβόητη πιστοποίηση «Fair Trade»;
Αν και βρίσκεται σε αρκετά σπίτια, αρκετοί καφελάτρες παραπονιούνται για την ποιότητα του καφέ που παράγει το Moka Pot τους. Υπάρχουν τρόποι να τον βελτιώσουμε;
Απλή και ταυτόχρονα πολύπλοκη, σύγχρονη και την ίδια στιγμή νοσταλγική, γεμάτη στυλ αλλά και γεμάτη ουσία: η εκχύλιση Pour Over κερδίζει συνεχώς έδαφος ανάμεσα σε όσους έχουν πραγματικά απαιτήσεις από τον καφέ τους.
Σαν λάτρεις του καφέ, αγαπάμε την αυθεντικότητα, αλλά αγαπάμε και τους πειραματισμούς. Τι θα συμβεί αν προσπαθήσουμε να συνδυάσουμε τον παγωμένο καφέ με ένα δημοφιλές επιδόρπιο;
Είναι γεγονός ότι η ελληνική κουλτούρα του καφέ, τουλάχιστον από την δεκαετία του εξήντα και μετά, περιστράφηκε γύρω από τους κρύους καφέδες. Ζώντας σε μια χώρα που η ηλιοφάνεια αγγίζει τις 300 ημέρες ετησίως και που η άνοιξη ξεκινά τον Απρίλη για να τερματιστεί τον Οκτώβρη, είναι λογικό η ζήτηση για κρύους, δροσιστικούς καφέδες να είναι ιδιαίτερα αυξημένη.
Ο καφές ταιριάζει εξαιρετικά με το αλκοόλ – και τα σχετικά κοκτέιλ που το αποδεικνύουν δεν είναι λίγα. Τι συμβαίνει αν παντρέψουμε τον καφέ με ένα από τα πιο γνωστά μεξικάνικα ποτά; Γεννιέται η Coffee Margarita!
Ο καφές είναι η αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων ανθρώπων. Έχετε φανταστεί ότι υπήρξαν ιστορικές περίοδοι που ο καφές ήταν στενά συνδεδεμένος με τις θρησκευτικές μας πεποιθήσεις;
Ερευνώντας τον κόσμο του καφέ, έχουμε δει κι έχουμε ακούσει πολλά – όπως ότι ένα φλυτζάνι καφέ μπορεί να κοστίσει και 15 λίρες, αν σερβίρεται σε εστιατόριο βραβευμένο με αστέρι Michelin.
Συνδυάζοντας τον Cold Brew με απλά και εύκολα συστατικά, μπορούμε να δημιουργήσουμε πεντανόστιμα cocktails χωρίς αλκοόλ, δίνοντας άλλη νότα στα τραπέζια μας.
Κανείς δεν μπορεί να φανταστεί την καθημερινότητά του χωρίς καφέ, όμως πριν κατακτήσει τους ουρανίσκους των Ευρωπαίων, ο καφές διάνυσε μια αξιοσημείωτη διαδρομή, που συνδέθηκε με την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου.