Πώς θα σας φαινόταν μια μπύρα που θα κουβαλούσε τη γλυκόπικρη αίσθηση του καφέ; Κι όμως, υπάρχει!
Από τις Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται ένας κρύος καφές με κουβανέζικη κληρονομιά και μοναδική γεύση: υποδεχθείτε τον Mojito Coffee!
Η καλλιέργεια, η επεξεργασία και το εμπόριο του καφέ αποτελούν διαδικασίες που αφορούν χιλιάδες επαγγελματίες σε όλο τον κόσμο και εκατομμύρια καταναλωτές – έχουν όμως, όπως και κάθε ανθρώπινη δραστηριότητα, επιπτώσεις στο περιβάλλον. Πως μπορούμε να μειώσουμε το περιβαλλοντικό αποτύπωμα που αφήνει η κούπα μας;
Η μόδα των crossover επιδορπίων, των γλυκών δηλαδή που συνδυάζουν χαρακτηριστικά από διαφορετικά, αγαπημένα επιδόρπια, χτύπησε και την Ιταλική παράδοση: γνωρίστε την πανακότα τιραμισού!
Πριν ο espresso κατακτήσει ολόκληρο τον πλανήτη, κατέκτησε σταδιακά την πατρίδα του, την Ιταλία. Οι απαιτητικοί Ιταλοί έχουν τον δικό τους κώδικα για τον espresso και την δική τους ιδιαίτερη κουλτούρα, που ορίζεται από 4 (+1) «Μ».
Χωρίς αμφιβολία, μια από τις πιο κοινές καθημερινές συνήθειες είναι το εσπρεσάκι στο αυτοκίνητο, πηγαίνοντας στη δουλειά… υπάρχει όμως τρόπος να το απολαμβάνουμε οικονομικότερα;
Είναι γεγονός πως στην Ελλάδα αγαπάμε ιδιαίτερα τους κρύους, αναζωογονητικούς καφέδες. Υπάρχει όμως κρύος καφές που να διατηρεί στο ακέραιο τις γεύσεις και τα αρώματά του;
Είναι εύκολο, ελαφρύ και το αγαπούν όλοι – ήρθε λοιπόν η ώρα να συνδυαστεί και με τον αγαπημένο μας καφέ. Τι λέτε για ένα Cheesecake Espresso;
O καφές είναι μια απόλαυση που τα τελευταία χρόνια έχει κερδίσει τη θέση που της αξίζει στο γαστρονομικό στερέωμα. Πλέον, υπάρχουν εκλεκτοί καφέδες που είναι ακριβότεροι ακόμα και από σπάνια κρασιά!
Όλο και σε περισσότερα καφέ συναντά κανείς έναν νέο παγωμένο καφέ, που σερβίρεται από βαρελάκι και μοιάζει στην υφή του με μαύρη μπύρα. Τι ακριβώς είναι ο Nitro Cold Brew;
Ο καφές είναι το απαραίτητο συστατικό κάθε καλού πρωινού – εξίσου αγαπημένο και απαραίτητο στο πρωινό είναι και το βούτυρο. Άραγε, υπάρχει τρόπος να συνδυαστούν;
Ο καφές είναι μια αγαπημένη συνήθεια, που εκτός από τις ώρες τις διασκέδασης και της χαλάρωσης, συχνά καταναλώνεται και στους χώρους εργασίας. Πώς επηρεάζει την παραγωγικότητά μας μια κούπα καφέ;
Τον τελευταίο καιρό, σε περιοδικά, διαφημίσεις αλλά και τηλεοπτικές σειρές έχει κάνει δυναμικά την εμφάνιση της μια ιδιαίτερα κομψή, γυάλινη καφετιέρα, που φημίζεται για τον ιδιαίτερα αρωματικό της καφέ: πρόκειται για τις καφετιέρες που χρησιμοποιούνται στην εκχύλιση Pour Over!
Συχνά, απολαμβάνοντας ένα φλιτζάνι εσπρέσο ή μια ζεστή κούπα καφέ, αγνοούμε την διαδικασία που έχει προηγηθεί, χωρίς καν να μπορούμε να φανταστούμε τα στάδια από τα οποία περνά ο κόκκος του καφέ μέχρι να καταλήξει στην κούπα μας.
Ο καφές επηρεάζεται ιδιαίτερα από τις γαστρονομικές εξελίξεις, ενώ συχνά τις επηρεάζει με την σειρά του. Από της Ηνωμένες Πολιτείες έρχεται ένας καφές που συνδυάζει το γλυκόπικρο του καφέ με το αλμυρό του αλατιού!
Οι διάφορες κουλτούρες του καφέ που αναπτύχθηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο, κρύβουν πίσω τους ενδιαφέρουσες ιστορίες: από την Σκανδιναβία μας έρχεται το υποχρεωτικό coffee break, το οποίο έχει τις ρίζες του στην… παρανομία!
Έχουμε καθαρίσει τη μηχανή μας, έχουμε προμηθευτεί το καλύτερο χαρμάνι, το έχουμε αλέσει σωστά, έχουμε μια σχετική εμπειρία στην εκχύλιση… κι όμως, ξεχνάμε έναν πολύ βασικό παράγοντα για την επιτυχία του καφέ μας!
Ένα από τα θέματα που απασχολεί ολοένα και περισσότερους καφελάτρες, είναι φυσικά η ανάμειξη, δηλαδή το blending. Τι έχουν να μας προσφέρουν τα χαρμάνια καφέ και που εντοπίζονται οι αδυναμίες τους;
Αν και αρκετοί λάτρεις του καφέ αναζητούν τις ιδιαίτερες γεύσεις των μονοποικιλιακών καφέδων, δεν είναι λίγοι όσοι δηλώνουν πίστη στα blends, δηλαδή στα χαρμάνια καφέ. Η ανάμειξη ποικιλιών είναι μια ιστορία τόσο παλιά όσο και σχεδόν και ο ίδιος ο καφές.
H Τσικνοπέμπτη αποτελεί μία από τις πιο ευχάριστες γιορτές όλου του χρόνου, αφού υπόσχεται μπόλικο κρέας και καλή παρέα. Πώς όμως μπορεί να κολλήσει ο καφές σε όλα αυτά;