0
Το καλάθι είναι άδειο

Το πιο αγαπημένο Ιταλικό γλυκό: ανακαλύψτε τη συνταγή για αυθεντικό Τιραμισού!

22/02/2019
από Admin Admin

Είναι γνωστή η αγάπη των Ιταλών για τον καφέ – όπως εξάλλου είναι γνωστή και η συνήθεια τους να κλείνουν κάθε δείπνο με έναν μικρό εσπρέσο! Δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη λοιπόν το γεγονός πως ακόμα και το πιο κλασικό ίσως Ιταλικό επιδόρπιο, που αποτελεί άλλωστε τον επίλογο για τα περισσότερα Ιταλικά δείπνα, είτε γίνονται σε σπίτι είτε σε κάποιο εστιατόριο, είναι ένα γλυκό με έντονη γεύση καφέ : το Τιραμισού!

Πέντε χρήσιμα τηλεφωνικά apps για κάθε λάτρη του καφέ!

19/02/2019
από Admin Admin

Όσοι έχουν ασχοληθεί λίγο παραπάνω με τον καφέ τους, γνωρίζουν πως μερικές φορές, η αγαπημένη μας συνήθεια μπορεί να γίνει… σπαζοκεφαλιά. Μερικά εύχρηστα apps έρχονται να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους!

Πότε πρέπει να μετριάσουμε τον καφέ;

18/02/2019
από Admin Admin

Ο καφές είναι ένα αγαπημένο ρόφημα και μια αγαπημένη καθημερινή συνήθεια – και οι γιατροί υποστηρίζουν πως η λελογισμένη κατανάλωσή του έχει πολλά παράπλευρα οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Υπάρχουν, ωστόσο, περιστάσεις κατά τις οποίες το αγαπημένο μας ρόφημα πρέπει να περιοριστεί ή και να κοπεί. Ευτυχώς, αυτές είναι ελάχιστες και, συνήθως, παροδικές!

Granita Di Cafe : παραδοσιακός παγωμένος καφές από το καυτό Σικελικό καλοκαίρι!

14/02/2019
από Admin Admin

Αν και Ιταλία δε φημίζεται για τους κρύους καφέδες της, σε μια γωνιά της γειτονικής χώρας ένας κρύος καφές φτιαγμένος με τα πιο απλά υλικά και συνδεδεμένος με την ιστορία της περιοχής κλέβει της εντυπώσεις! 

Εμβαθύνετε στις γεύσεις και τα αρώματα του καφέ, με τον "Τροχό της Γεύσης"!

12/02/2019
από Admin Admin

Οι πιο εξοικειωμένοι με τα ιδιαίτερα αρώματα του καφέ θα τον έχουν σίγουρα συναντήσει, άλλοι ίσως χαμογελούν ειρωνικά διαβάζοντας τα δεκάδες κυριολεκτικά αρώματα που αναγράφονται πάνω. Τι είναι τελικά ο τροχός της γεύσης του καφέ και πως μπορούμε να τον χρησιμοποιήσουμε;

Δυο ξεχωριστά μουσεία αφιερωμένα στον καφέ!

11/02/2019
από Admin Admin

Ο καφές είναι σίγουρα πολύ περισσότερα από ένα απλό ρόφημα – μεταξύ άλλων, έχει γίνει δώσει την αφορμή για την δημιουργία μουσείων με εξαιρετικό ενδιαφέρον σε ολόκληρο τον κόσμο.

Mazagran: ένας πρωτότυπος, κρύος καφές με λεμόνι από την Πορτογαλία!

07/02/2019
από Admin Admin

Αν και η πορτογαλέζικη κουλτούρα του καφέ δεν είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα, αποτελεί μία από τις πιο ξεχωριστές και ιδιαίτερες παγκοσμίως. Λόγω του αποικιοκρατικού παρελθόντος της Πορτογαλίας και τους στενούς δεσμούς της χώρας με την Βραζιλία, οι Πορτογάλοι ανέπτυξαν νωρίς ένα ευαίσθητο αισθητήριο σε ό,τι αφορά τον καφέ – και μαζί, ανέπτυξαν επίσης ιδιαίτερες συνήθειες και πολύ ενδιαφέρουσες συνταγές.

Μπούνα Μαφλάτ: η πανάρχαιη αιθιοπική τελετουργία του καφέ

05/02/2019
από Admin Admin

Η Αιθιοπία είναι η πατρίδα του καφέ – είναι λοιπόν, λογικό, ο καφές να έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ντόπιους. Πέρα από την ιδιαίτερη γεύση του αιθιοπικού καφέ, αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ιδιαίτερη, ξεχωριστή τελετουργία που τον χαρακτηρίζει.

Μια ιστορία τεχνολογίας κι ευκολίας : η εξέλιξη του στιγμιαίου καφέ

04/02/2019
από Admin Admin

Αν και για τους περισσότερους λάτρεις του καφέ, ο στιγμιαίος καφές δεν αποτελεί παρά μια λύση ανάγκης, δεν είναι λίγοι οι φίλοι του καφέ που κατά καιρούς τον προτιμούν όχι μόνο για την ευκολία που προσφέρει, αλλά ακόμα και για την χαρακτηριστική του γεύση.

Bicerin: ένα παραδοσιακό ρόφημα με σοκολάτα και καφέ από τον Ιταλικό Βορρά!

30/01/2019
από Admin Admin

Όσο προσπαθεί κανείς να ανιχνεύσει και να καταγράψει τους Ιταλικούς καφέδες, τόσο σκοντάφτει σε νέες γευστικές προκλήσεις.