FREE shipping for purchases over 59 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0

Ινδικός καφές φίλτρου: απλός, αλλά εντυπωσιακός

16/04/2021
by coffees.gr

Η Ινδία είναι μια υπολογίσιμη δύναμη στο χώρο του καφέ, μια χώρα που βρίσκεται σταθερά ανάμεσα στις πρώτες 10 καφεοπαραγωγούς χώρες του κόσμου. Τα νότια παράλια της Ινδίας είναι το πρώτο έδαφος, εκτός Αιθιοπίας και Αραβίας, στο οποίο καλλιεργήθηκε καφές, αλλά και ο σταθμός από τον οποίο τα καφεόδεντρα πρωτοδιαδόθηκαν στην Ινδονησία, την Καραϊβική και την Νότια Αμερική. Χάρη στους επτά σπόρους του sufi μοναχού Baba Budan, η Ινδία απέκτησε μια πλούσια, πολύχρονη παράδοση στον καφέ – και όπως είναι φυσικό, μια ξεχωριστή κουλτούρα γύρω από το ρόφημα.

Οι Ινδοί αγαπούν τον καφέ φίλτρου, με άφθονη ζάχαρη και γάλα. Ο καφές πίνεται καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, πρωί, μεσημέρι, ακόμα και το βράδυ, και δεν είναι λίγοι οι πλανόδιοι που πωλούν καφέ φίλτρου σε κάθε σημείο των πόλεων. Μιας και οι αφράτη υφή είναι κάτι που εκτιμάται ιδίατερα από τους Ινδούς, οι πλανόδιοι πωλητές καταφεύγουν σε διάφορα «κόλπα» για να αφρατέψουν τον καφέ που σερβίρουν: συνήθως, ρίχνουν με γρήγορες κινήσεις τον καφέ από το ένα σκεύος στο άλλο, κάτι που δημιουργεί φυσαλίδες στον καφέ, αυξάνει τον όγκο του και του χαρίζει υπέροχη αίσθηση. Στις τουριστικές περιοχές της Ινδίας, δεν είναι λίγοι οι πλανόδιοι που έχουν γίνει τουριστική ατραξιόν, κάθως έχουν αναγάγει αυτές τις κινήσεις σε ένα πρωτότυπο σώου, που ξετρελαίνει τους επισκέπτες.

Ο Ινδικός καφές είναι σχετικά εύκολο να ετοιμαστεί στο σπίτι, αρκεί να προσέξουμε μερικές λεπτομέρειες που θα μετατρέψουν έναν απλό και συμβατικό καφέ φίλτρου με γάλα στον καφέ που απολαμβάνουν στα σοκάκια της Βομβάης και της Καρνατάκα εκατομμύρια Ινδοί!

 

Τι χρειαζόμαστε για τον Ινδικό καφέ φίλτρου;

 • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο καφέ
 • ½ κούπα ζεστό νερό
 • ½ κούπα γάλα
 • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή, κατά βούληση)

 

Πως ετοιμάζουμε τον Ινδικό καφέ φίλτρου;

 • Ετοιμάζουμε τον καφέ, χρησιμοποιώντας ιδανικά μια καφετιέρα Pour Over με μεταλλικό φίλτρο
 • Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη
 • Σερβίρουμε τον καφέ στα ποτήρια, και συμπληρώνουμε με ζεστό γάλα
 • Ρίχνουμε μερικές φορές τον καφέ από το ποτήρι σε ένα άλλο σκεύος και πάλι πίσω, με σκοπό να «αφρατέψει» ο καφές μας
 • Σερβίρουμε με μερικά ινδικά γλυκάκια

 

Συμβουλές για εξαιρετικό Ινδικό καφέ φίλτρου

 • Στην Ινδία, οι ντόπιοι χρησιμοποιούν μια απλούστατοι καφετιέρα, που ουσιαστικά είναι ένα απλό μεταλλικό φίλτρο. Μπορούμε να εκχυλίσουμε τον καφέ μας σε καφετιέρα Pour Over με μεταλλικό φίλτρο ή αν δεν έχουμε, σε μία French Press.
 • Οι Ινδοί φημίζονται για το πόσο γλυκό πίνουν τον καφέ τους, σε σημείο υπερβολής. Ο αυθεντικός Ινδικός καφές θυμίζει σχεδόν... σιρόπι, όμως μπορούμε να ελλατώσουμε τη ζάχαρη (και τις θερμίδες) αν το επιθυμούμε.
 • Ο Ινδικός καφές φίλτρου έχει αφάτη αίσθηση, κάτι που επιτυγχάνεται με το συνεχές, επιδέξιο «πήγαινε – έλα» του καφέ στα μεταλλικά σκεύη. Αν δεν θέλουμε να κάνουμε αυτό το βήμα, μπορούμε απλά να χτυπήσουμε το γάλα ελαφρά σε αφρόγαλο.
 • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ζαχαρούχο γάλα (λίγο αραιωμένο) αντί για γάλα με ζάχαρη.
 • Παραδοσιακά, οι Ινδοί σερβίρουν τον καφέ τους σε μεταλλικά κύπελλα, όμως μπορούμε να τον σερβίρουμε και σε πορσελάνινα φλιτζάνια. Αν θέλουμε να κάνουμε το «κόλπο» του παραδοσιακού σερβιρίσματος, ένα ανοξείδωτο κύπελλο espresso είναι ακριβώς ό,τι χρειαζόμαστε.
 • Το παραδοσιακό σερβίρισμα απαιτεί τεχνική και θέλει προσοχή: υπάρχει κίνδυνος να γεμίσουμε τους τοίχους της κουζίνας μας με καφέ, αλλά και να καούμε από τα καυτά υγρά!

 

Bonus: Δύο γευστικές προτάσεις για αυθεντικό Ινδικό καφέ

Τι βούρτσες καθαρισμού χρειαζόμαστε για ολοκληρωμένη προστασία της μηχανής μας;

14/04/2021
by coffees.gr

Όταν κάποιος αρχίζει να φτιάχνει τη δική του, προσωπική συλλογή με εργαλεία barista, είναι γεγονός πως οι πολλές επιλογές και οι ιδιαίτερες ανάγκες μπορούν να μπερδέψουν και να αποπροσανατολίσουν. Το φαινόμενο αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ερασιτέχνες λάτρες του καφέ, μα ακόμα και σε επαγγελματίες baristi.

Αρχίζοντας να φτιάχνουμε τη συλλογή μας, ένα από τα πρώτα θέματα για τα οποία θα πρέπει να μεριμνήσουμε, είναι η καθαριότητα της μηχανής μας, διαλέγοντας τα κατάλληλα εργαλεία. Οι βούρτσες καθαρισμού είναι ένα από τα βασικά εφόδια που πρέπει να έχει στη συλλογή του κάθε ερασιτέχνης ή επαγγελματίας barista, προκειμένου να εργάζεται με καθαρό εξοπλισμό και να απολαμβάνει, εν τέλει, καλύτερο καφέ.

Φτιάξαμε έναν μικρό «οδικό χάρτη» για τις βασικότερες βούτρσες καθαρισμού που χρειάζεται κάθε barista, καθώς και τις τεχνικές τους προδιαγραφές – γιατί αυτό που μετράει, πάνω από όλα, είναι ο καλός καφές.

 

Τι βούρτσες καθαρισμού χρειαζόμαστε για ολοκληρωμένη προστασία της μηχανής μας;

Βούρτσα Καθαρισμού Μύλου Άλεσης: Είτε χρησιμοποιούμε μύλο άλεσης, είτε η μηχανή μας έχει ενσωματωμένο μύλο, θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας πως ο συχνός καθαρισμός είναι απαραίτητος. Στις λεπίδες του μύλου, αλλά και στα τριγύρω σημεία, συσσωρεύονται υπολείμματα αλεσμένου καφέ, που καλό είνα να απομακρύονται και να μην παραμένουν στο μύλο μας επί μακρόν. Σε περίπτωση επαγγελματικής μηχανής, συνίσταται ένας καθαρισμός την ημέρα, ενώ σε περίπτωση οικιακής μηχανής (που η χρήση δεν είναι τόσο έντονη) μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία λιγότερο συχνά. Η βούρτσα που θα χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει να έχει απαλή τρίχα, προκειμένου να απομακρύνει τα υπολείματα χωρίς να βλάψει ή να χαράψει τις λεπίδες του μύλου, και εργονομικό σχεδιασμό, ώστε να προσφέρει άνετο κράτημα, που θα μας επιτρέψει να φτάσουμε και στα πιο δύσκολα σημεία.

Ενδεικτικές Βούρτσες: Feggrini A6, Feggrini A62, Feggrini A63 (με ειδικό σχεδιασμό που επιτρέπει αποτελεσματικότερο και πιο άνετο καθάρισμα)

 

Βούρτσα Καθαρισμού Γκρουπ: Το γκρουπ της μηχανής είναι ένα από τα σημεία της που πρέπει να καθαρίζεται σχολαστικά και πολύ συχνά. Ένα βρώμικο γκρουπ, γεμάτο υπολείμματα καφέ, όχι μόνο θα μειώσει τη διάρκεια ζωής της μηχανής μας, μα θα έχει και άμεση επίπτωση στην ποιότητα του καφέ μας, χαλώντας την γεύση του. Οι βούρτσες που χρησιμοποιούμε για τον καθαρισμό του γκρουπ έχουν σκληρή τρίχα, κάτι που επιτρέπει την απομάκρυνση των σωματιδίων με επιτυχία. O εργονομικός σχεδιασμός είναι απαραίτητος κι εδώ, προκειμένου το καθάρισμα να γίνει με επιτυχία και να μην δύσκολο σαν διαδικασία.

Οι βούρτσες καθαρισμού γκρουπ ακολουθούν, σε γενικές γραμμές, δύο αρχές σχεδιασμού. Στην πρώτη αρχή, δεν διαφέρουν από οποιαδήποτε βούτρσα, με τη διαφορά ότι η κεφαλή τους φέρει κλίση, προκειμένου να προσεγγίζει καλύτερα το γκρουπ. Στην δεύτερη, οι βούρτσες είναι κυκλικές και εφαρμόζουν στο γκρουπ όπως και το κλείστρο, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στα δυσκολότερα σημεία.

Ενδεικτικές Βούρτσες: Feggrini J43, Feggrini A38, Feggrini A38-1

 

Βούρτσα Καθαρισμού Πάγκου: Πέρα από την μηχανή, πρέπει να θεωρούμε δεδομένου πως ο πάγκος εργασίας μας λερώνεται εύκολα, είτε σε επαγγελματικό χώρο, είτε ακόμα και στο σπίτι μας. Υπολείμματα αλεσμένου καφέ, νερό, γάλα, ζάχαρη, καφές δημιουργούν ένα «εκρηκτικό» μείγμα που πρέπει να καθαρίζεται άμεσα, ιδανικά μετά από κάθε χρήση της μηχανής μας, αν είμαστε σπίτι, και πολλές, πολλές φορές την ημέρα, όποτε παραστεί ανάγκη, αν μιλάμε για πάγκο εργασίας επαγγελματία barista. Χρειαζόμαστε μια βούρτσα με σκληρή τρίχα (προκειμένου να μαζεύει εύκολα τα στερεά υπολείματα), ένα μικρό φαράσι για την εύκολη απόρριψή τους, και ένα πανάκι ή μια σπογγώδη επιφάνεια, για τα υγρά υπολείμματα.

Ενδεικτικές Βούρτσες: Feggrini J55 (με δύο άκρες, για πάγκο εργασίας και μύλο άλεσης), Feggrini G50 (με ενσωματωμένο φαρασάκι και δύο υποδοχές, για στερεά και υγρά υπολείμματα).

 

Η καθαριότητα δεν είναι μόνο η μισή αρχοντιά, μα και κάτι πολύ σημαντικό για την ποιότητα του καφέ που πίνουμε και για την συντήρηση της μηχανής μας. Μια συλλογή από σωστές βούρτσες είναι τα πρώτα όπλα στη φαρέτρα μας για αυτό το σκοπό.

A cup full of history: travel to the Carribbean with the Espresso Cubano

09/04/2021
by coffees.gr

It is a fact that the way people enjoy their coffee reflects aspects of their entire history. When talking about Espresso Cubano, this is more than true! 

Βραζιλία: ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος του παγκόσμιου καφέ

08/04/2021
by coffees.gr

Σύντομη ιστορία του καφέ στη Βραζιλία

Το πρώτο καφεόδεντρο φυτεύτηκε στην Βραζιλία το 1727 από τον Francisco de Melo Palheta, με σπόρους που έφερε κρυφά από την γειτονική Γαλλική Γουιάνα, ξελογιάζοντας την σύζυγο του τοπικού κυβερνήτη, σύμφωνα με το θρύλο. Η αρχή της καλλιέργειας του καφέ στην Βραζιλία ήταν διακαής πόθος των Πορτογάλων αποικιοκρατών, που επιθμούσαν μερίδιο από την ανθηρή αγορά του καφέ.

Ήδη από τα τέλη του 18ου αιώνα η καλλιέργεια συστηματοποιήθηκε, για να ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις της Ευρώπης και της Αμερικής, και μέχρι το 1830 ο καφές έγινε το πιο σημαντικό εξαγώγικο προϊόν της Βραζιλίας και η Βραζιλία η μεγαλύτερη δύναμη του καφέ. Δυστυχώς, αυτό έφερε άνθηση του δουλεμπορίου, καθώς τα φτηνά εργατικά χέρια για τις φυτείες ήταν απαραίτητα, όμως μετά την απαγόρευση της δουλείας, η Βραζιλία έγινε κέντρο μεταναστών, καθώς η προσφορά εργασίας ήταν πολύ μεγάλη, έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Τα πρώτα χρόνια του 20ου αιώνα έφεραν αλματώδη ανάπτυξη στην καλλιέργεια του καφέ, μετανάστες από όλο τον κόσμο συγκεντρώθηκαν στη Βραζιλία για να δουλέψουν στις  Fazendas (τις φυτείες καφέ) ενώ τα κέρδη από τον καφέ (αλλά και η ανάγκη για καλύτερες συγκοινωνίες) χρηματοδότησαν έργα υποδομής, όπως σιδηροδρομικό δίκτυο, λιμάνια κλπ. Στη δεκαετία του ’20, η Βραζιλία παράγει το 80% του συνολικού καφέ που διακινείται στον κόσμο.

 Η Βραζιλία σήμερα είναι η μεγαλύτερη καφεοπαραγωγός χώρα του κόσμου, υπεύθυνη σχεδόν για το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καφέ. Οι φυτείες καφές καλύπτουν μια συνολική περιοχή 27.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και είναι συγκεντρωμένες κατά κύριο λόγο στα νοτιοανατολικά της χώρας, όπου οι συνθήκες είναι περισσότερο κατάλληλες για την καλλιέργεια του καφέ, και συγκεκριμένα στις πολιτείες Mina Gerais, Sao Paulo και Parana.

Τι γεύση έχει ο Βραζιλιάνικος Καφές;

Στην Βραζιλία καλλιέργειται με μεγάλη επιτυχία τόσο Arabica, όσο και Robusta, ενώ είναι δεδομένο ότι σε μια χώρα με τόσο μεγάλη παραγωγή, ευδοκιμούν πολλές και διαφορετικές ποικιλίες, όσο και διαφορετικές ποιότητες καφέ.

Είναι δύσκολο να ορίσει κανείς τη γεύση του Βραζιλιάνικου καφέ, κυρίως λόγου των πολλών διαφορετικών terroirs αλλά και των διαφορετικών ποικιλιών. Σε γενικές γραμμές, ο καφές της Βραζιλίας χαρακτηρίζεται από ισορροπία, χαμηλή οξύτητα, «στρογγυλό» σώμα και γλυκόπικρα αρώματα. Οι κυριότερες γευστικές νότες που συνήθως ξεχωρίζουν είναι η σοκολάτα και η ξηροί καρποί.

Λόγω ακριβώς αυτού του ισορροπημένου και μετριοπαθούς χαρακτήρα του, ο βραζιλιάνικος καφές είναι ιδανική βάση για χαρμάνια, αφού μπορεί να συνδιαστεί και με τους ζωηρούς καφέδες της Αφρικής, και με τους γήινους και δυνατούς καφέδες της Ασίας, αλλά και με τους φρουτώδεις και περιπετειώδεις καφέδες της Κεντρικής Αμερικής με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η χρήση του σε blends είναι τόσο διαδεδομένη, που είναι σίγουρο πως έχουμε γευτεί πολλες φορές βραζιλιάνικο καφέ, ακόμα και αν δεν το γνωρίζουμε. Τα τελευταία χρόνια, εμφανίζονται συχνά και μονοποικιλιακές επιλογές από την Βραζιλία, που συνήθως είναι εξαιρετικής ποιότητας.

Τέσσερις γευστικές προτάσεις για espresso με βραζιλιάνικο άρωμα

Illy Arabica Selection Brasile 250g σε κόκκους :  Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από την περιοχή Cerrado Mineiro της Βραζλίας. Πλούσια κρέμα, δεμένο σώμα και νότες καραμέλας χαρακτηρίζουν αυτόν τον καφέ, ο οποίος είναι μία από τις ποικιλίες που συνθέτουν το θρυλικό signature χαρμάνι τις Illy.

Cosmai Caffè Buena 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από την Νοτιοανατολική Βραζιλία, με την εγγύηση της Ιταλικής Cosmai Caffè. Το ντελικάτο του άρωμα, η μεσαία οξύτητα και η ισορροπημένη ένταση εγγυώνται μια μοναδική εμπειρία espresso.

Ipanema Espresso 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από την φάρμα Ipanema στην Βραζιλία. Χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη επίγευση εσπεριδοειδών και μελιού, που τον καθιστά μοναδικό, ενώ η πλούσια κρέμα του είναι εντυπωσιακή για 100% Arabica καφέ.

Lavazza Tierra Brasile Intense 1000g σε κόκκους: Χαρμάνι espresso από κόκκους που προέρχονται από φυτείες καφές της περιοχές Minas Gerais στη Βραζιλία. Εκλεκτός Arabica (70%) αναμειγνύεται με Robusta υγρής επεξεργασίας της ντόπιας ποικιλίας Conilon (30%). Στο στόμα εμφανίζει νότες κακάου, φουντουκιών και καστανής ζάχαρης, ενώ  ο χαρακτήρας του είναι δυναμικός.

Είναι ο espresso άυλη πολιτιστική κληρονομιά της Ιταλίας;

06/04/2021
by coffees.gr

Μια "ενδο-Ιταλική" κόντρα σταμάτησε την ένταξη του espresso στην λίστα άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Zanzibar Spiced Coffee: Μεθυστικός κι Εξωτικός, γεμάτος μπαχαρικά

02/04/2021
by coffees.gr

Έχουμε πει ξανά πως η κουλτούρα του καφέ που αναπτύσει ένας λαός, αντανακλά σε μεγάλο βαθμό τον συνολικό του πολιτισμό. Μέσα από τις συνταγές, αλλά και το τελετουργικό του καφέ σε κάθε χώρα αλλά και σε κάθε περιοχή, μπορούμε να καταλάβουμε πολλά για τους ανθρώπους που την κατοικούν. Ακόμα και αν μιλάμε για ένα εξωτικό, σχεδόν μυθικό μέρος, όπως η Ζανζιβάρη!

Η Ζανζιβάρη είναι ένα νησί του Ινδικού Ωκεανού που ανήκει στην Τανζανία ως αυτόνομη επαρχία. Αν και η Ζανζιβάρη κατοικείται από τα προϊστορικά χρόνια, η σύγχρονη ιστορία της ξεκινά με την αποικιοκρατία, καθώς ήταν κτίση των Πορτογάλων για πολλά χρόνια. Πέρασε στα χέρια Αράβων Σουλτάνων για σειρά ετών, κατακτήθηκε από τους Βρετανούς, και μόλις το 1964 ενώθηκε σε ένα κράτος με την ηπειρωτική Ταγκανίκα, με την ονομασία Τανζανία.

Η οικονομία και η άνθιση της Ζανζιβάρης βασιζόταν κυρίως στην γεωργία και το εμπόριο – με προεξέχον, πάντοτε, το εμπόριο μπαχαρικών, που αποτελούσε την βασική δραστηριότητα. Καθώς η Τανζανία άρχισε να ασχολείται συστηματικά με την καλλιέργεια καφέ, οι δύο αυτοί εμπορικοί πυλώνες συνδιάστηκαν από τους ντόπιους εμπόρους στην καθημερινότητά τους, κι έτσι προέκυψε ο Spiced Coffee της Ζανζιβάρης: δυνατός ντόπιος καφές, αρωματισμένος με μπαχαρικά.

Ο χαρακτήρας του Zanzibar Spiced Coffee είναι δυνατός, εξωτικός και η γεύση πλούσια και μεθυστική. Εκχυλίζεται πάντα με απλές μεθόδους, αρωματίζεται γενναία από τα πολλά μπαχαρικά και περιμένει τολμηρούς εξερευνητές της γεύσης για να τον εκτιμήσουν. Μια βόλτα στα στενά σοκάκια της παλιάς πόλης της Ζανζιβάρης, λένε όσοι την έχουν επισκεφθεί, είναι γεμάτη από τα αρώματα που βγαίνουν από τα καροτσάκια των πλανόδιων που ετοιμάζουν τα μικρά φλιτζανάκια του αρωματικού καφέ!

 

Tι χρειαζόμαστε για τον Zanzibar Spiced Coffee;

 • 1 κουταλιά της σούπας κάρδαμο
 • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο τζίντζερ
 • 5 γαρύφαλλα
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
 • ¼ κουταλάκι του γλυκού turmeric
 • 2 κουταλιές στη σούπας αλεσμένο καφέ

Πώς ετοιμάζουμε τον Zanzibar Spiced Coffee;

 • Aνακατεύουμε καλά τα μπαχαρικά με τον καφέ
 • Εκχυλίζουμε σε Μπρίκι Εσπρέσο ή σε French Press
 • Σερβίρουμε σε μικρά ποτήρια, με ζάχαρη και γάλα

 

Συμβουλές για γευστικό Zanzibar Spiced Coffee

 • Οι αναλογίες είναι ενδεικτικές, και μπορούμε να τις προσαρμόσουμε ανάλογα με τη γεύση που μας αρέσει περισσότερο να κυριαρχεί.
 • Αντικαθιστώντας το φρέσκο τζίντζερ με σκόνη τζίντερ (σε λίγο μικρότερη ποσότητα), μπορούμε να φτιάξουμε μεγαλύτερη ποσότητα Zanzibar Blend, το οποίο να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές δοχείο.
 • Αλέθουμε τον καφέ ανάλογα με την μέθοδο εκχύλισης που θα χρησιμοποιήσουμε (ψιλό άλεσμα για Moka Pot, σαφώς πιο χοντρό για French Press)
 • Η γεύση του είναι έντονη, με πολλά αρώματα, και για αυτό οι ντόποιο την «τιθασεύουν» με γάλα και ζάχαρη. Προτιμάμε γάλα εβαπορέ, που δίνει πυκνότερη υφή.
 • Σερβίρουμε πάντα σε μικρά φλιτζάνια, ακριβώς όπως οι ντόπιοι.
 • Ένα βαζάκι με Zanzibar Blend είναι ένα εξαιρετικό, χειροποίητο δώρο για κάποιον που αγαπά τον καφέ.
 • Στην παλιά πόλη της Ζανζιβάρης, δεν είναι λίγα τα καφέ που σερβίρουν τον αρωματικό αυτό καφέ με μια δόση αλκοόλ – κυρίως αφρικανικά λικέρ με κρεμώδη υφή. Ένα σφηνάκι Baileys μπορεί να αντικαταστήσει τα δυσεύρετα αυτά ποτά.

BONUS: Δύο γευστικές προτάσεις για extra αυθεντικό Zanzibar Spiced Coffee

Caffè Lab Tanzania AB 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% Robusta καφές από την περιοχή Bukoba στις όχθες του ποταμού Βικτώρια. H καλλιέργεια υπό σκιά και η έντονη υγρασία προσφέρουν σε αυτό τον καφέ ένα βάθος και μια φυσική γλυκύτητα ασυνήθιστη για Robusta. Στο φλιτζάνι κυριαρχούν οι νότες κακάου και καραμέλας, ενώ το σώμα είναι δυνατό και η οξύτητα σχεδόν απούσα

Cosmai Caffè Dodoma 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από φυτείες στην πλαγιές του Κιλιμάντζαρο. Το εύφορο ηφαιστειογενές χώμα προικίζει τον καφέ με μοναδική γεύση και βαθύ άρωμα. Το σώμα είναι δυνατό και η οξύτητα διακριτική.

 

Δεν χρειάζεται ταξίδι για να περπατήσουμε στα δρομάκια της πέτρινης παλιάς πόλης της Ζανζιβάρης... μόνο χαμηλός φωτισμός, ένα afrobeat να παίζει κι ένα φλιτζάνι Zanzibar Spiced Coffee!

Ethiopia: journey to the roots of coffee

30/03/2021
by coffees.gr

Exotic coffee, rich in flavor and aroma, from the real homeland of Arabica

What are the trends in the field of coffee for the spring and summer of 2021?

29/03/2021
by coffees.gr

Mapping the trends of the coffee industry.

Costa Rica: coffee from the country of the Rich Coast

23/03/2021
by coffees.gr

Fruity coffee with lively acidity from the land of forests and volcanoes.

O'Caffee : the passion for finding authentic espresso in eight unique blends

20/03/2021
by coffees.gr

A few kilometers south of Rome, a family-run business has been searching for the best espresso for forty years! 

In search of the perfect espresso blend, every coffee fanatic meets endless blends in his path. This passion for the quest for good coffee is also the driving force behind an Italian company that has been passionately serving the authentic Italian espresso for forty years: O'Ccaffee!

O'Ccaffee was started in the early 1980s by the Vivenzio brothers. The two brothers, fanatics of the good espresso, started their little brewery in Italvi, south of Rome, in order to make the perfect espresso blend: the blend they couldn't find anywhere in the shops they used to visit.

The company's journey has brought many trips to the four corners of the horizon, in search of coffee and its secrets, and the experience quickly translates into know-how. Today, this spirit of experience and knowledge is passed on to the second generation of the company, to the ​​Vivenzio cousins , the sons of the founders of O'Ccaffe, who continue their parents' work unabashedly: designing blends they would like to enjoy themselves.

 

From the best producers to skilful roasting: the secrets of O'Ccaffee.

At O'Ccaffee, the journey to the perfect espresso blend begins with the search for the best raw material - that is, the search for the best Arabica and Robusta varieties that will give O'Ccaffee blends their unique character. The people of the company have built trust relationships with the producers they work with, and they are always looking for the best coffee in two of the world's largest coffee markets. Arabica beans are bought from the New York coffee market, while Robusta beans are from the London market. O'Ccaffee's blends hide in the grains coming from Africa (Ethiopia, Uganda), Latin America (Brazil, Guatemala, Honduras, Colombia, Peru) and Southeast Asia (India, Vietnam); throughout the "Coffee Belt".

O'Ccaffe's big secret, this makes her espresso blends stand out, is hidden in the roasting of the beans. O'Ccaffe roasters have the motto "the fragrance is a creature with wings", meaning that the coffee beans need attention and special treatment in order to unfold their aromas. Green coffee is roasted at low temperature for about 20 minutes, with the help of hot air, resulting in the beans unfolding their unique flavors to the maximum, while the characteristic "bitter" of coffee is significantly reduced. It's a process that needs attention and experience, but nothing stops O'Ccaffee's team from creating the perfect espresso blend.

 

Get to know O’Ccaffee espresso blends! 

For Arabica Lovers: Especially for Arabica fanatics who do not discount their espresso quality, O'Ccaffee blenders have created two unique blends: Ο’Ccaffee 100% Arabica  and also O’Ccaffee Crema e Aroma marrying beans from Ethiopia, Peru and Brazil in a burst of flavor and aroma.

For those who seek balance: Two of the most popular espresso O'Ccaffee espresso blends , Café Crème LEH and  Cremoso, take full advantage of the aroma of both aromatic Arabica and Robusta, with a 50/50 ratio and a balance between delicious complexity and delectable intensity.

For those who crave authentic Italian espresso: O'Ccaffee's signature blends are based on the harmonious marriage of the Arabica and Robusta varieties, resulting in a cup of espresso with rich cream, strong aroma and flavor that brings Italy one step closer. Classico, Gran Bar, Caffe Crème and Classico Proffesional is O'Ccaffe's 'heavy artillery', four blends carefully designed to win over every espresso fanatic without a second thought.

 

O'Ccaffee's motto is simply "The Good Italian Coffee" - and it has served that purpose for forty years: the search for the best, authentic Italian espresso blend. Discover it and experience a unique espresso experience.

The simplest coffee-dessert in the world!

19/03/2021
by coffees.gr

Minimal ingredients and minimal effort, for moments when we immediately want a dessert.

How did the coronavirus change the way we drink coffee?

17/03/2021
by coffees.gr

Απο τη βίαιη αλλαγή της καθημερινότητας μας λόγω του Covid-19, ο καφές δε θα μπορούσε να μείνει αλώβητος.

Flambé Mayan Coffee, the carnival coffee

11/03/2021
by coffees.gr

Coffee, alcohol and ... fire, in a drink ideal for Carnival!

Indonesia: Coffee with tradition, history and strong taste

09/03/2021
by coffees.gr

Unique and special coffee beans from Southeast Asia.

Coffee BBQ Sauce, for delicious toast

03/03/2021
by coffees.gr

An American sauce gives coffee aroma to our roasts.

Caffe Lagrima, full of milk, from Argentina

02/03/2021
by coffees.gr

The reverse of Macchiato is the favorite coffee of the Argentines.

Indian coffee: flavor from the land of the monsoons

01/03/2021
by coffees.gr

Getting to know the magic and the full taste of (ignored) Indian coffee

Homemade coffee candy: the ideal treat

28/02/2021
by coffees.gr

A timeless taste with coffee aroma.

Kopi Luwak : The unbelievalble story of world's most expensive coffee

26/02/2021
by coffees.gr

Coffee lovers around the world who constantly search for unique and exotic coffee flavors have their own "Holy Grail" : Kopi Luwak, one of the world's rarest and most expensive coffees.

Meet Kona Coffe, the only coffee grown in americal soil

25/02/2021
by coffees.gr

The only coffee produced on American soil is one of the finest and most rare coffees of the entire planet.

Σελίδα 1 από 20
Next   2 - 16