Sale icons are gone, prices remain low as usual! Complied with FEK 35935/2023.
FREE shipping for purchases over 69 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0
Pagina 1 from 32
Next   2 - 16

Monsooned, ο Ινδικός καφές των Ανέμων

25/04/2024
by coffees.gr

Πίνοντας καφέ σαν Ευρωπαίος του 19ου αιώνα.

Latte με άρωμα Τσουρέκι, ιδανικός για το Πάσχα!

23/04/2024
by coffees.gr

Αν υπάρχει μία γεύση που μπορεί να φέρει στο μυαλό την ατμόσφαιρα του Πάσχα, αυτή είναι χωρίς αμφιβολία η γεύση του τσουρεκιού. Το αφράτο, γλυκό τσουρέκι παρασκευάζεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας σε ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και όπου υπάρχουν ελληνικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στο χρόνο, και οι παραλλαγές του είναι αρκετές. Ωστόσο, πάντα μιλάμε για ένα γλυκό, αφράτο ψωμί, που αρωματίζεται με μαστίχα, μαχλέπι και πορτοκάλι, και στολίζεται, συνήθως, με ένα κόκκινο αυγό. Το επίπονο ζύμωμά του και οι διαδοχικές αναπαύσεις της ζύμης, προκειμένου το τσουρέκι να αποκτήσει την αγαπημένη του μαστιχωτή, αφράτη υφή, είναι το μυστικό κάθε τεχνίτη ή τεχνίτισσας που καταπιάνεται με αυτό το δύσκολο καθήκον!

Κάθε Πάσχα, όλα τα σπιτικά… γεμίζουν τσουρέκια! Το δικό μας, το αγοραστό, της νονάς, της γιαγιάς και πάει λέγοντας. Είναι γεγονός ότι το τσουρέκι ταιριάζει πολύ καλά με τον καφέ – όμως, τι γίνεται αν θέλουμε να ετοιμάσουμε έναν καφέ με γεύση τσουρέκι;

Παρουσιάζουμε έναν latte, που αρωματίζεται με τα παραδοσιακά πασχαλινά μπαχαρικά και έχει αφράτη υφή, χάρη στο αφρόγαλο. Ιδανικός για να μας φέρει στο μυαλό την κατάνυξη της Μεγάλης Εβδομάδας κάθε στιγμή, αλλά και για να συνοδέψει πασχαλινά γλυκίσματα, όπως τσουρέκι ή κουλουράκια.

Τι χρειαζόμαστε για τον Latte Τσουρέκι;

  • Ένα διπλό espresso (70 ml)
  • 60 ml γάλα
  • Μια πρέζα μαστίχα & μαχλέπι, κοπανισμένα
  • Ξύσμα πορτοκαλιού
  • Λίγη άχνη ζάχαρη.

Πώς ετοιμάζουμε τον Latte Τσουρέκι;

  • Εκχυλίζουμε τον διπλό μας espresso
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και 20 ml από το χλιαρό γάλα στον καφε, και ανακατεύουμε απαλά
  • Χτυπάμε σε αφρόγαλο τα άλλα 40ml γάλακτος και τα προσθέτουμε
  • Πασπαλίζουμε με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και λίγη άχνη ζάχαρη
  • Σερβίρουμε!

Συμβουλές για γιορταστικούς Latte Τσουρέκι

  • Δεν προσθέτουμε ζάχαρη, καθώς θα σερβίρουμε ήδη με ζάχαρη άχνη. Αν επιμένουμε σε κάτι πιο γλυκό, προσθέτουμε ζάχαρη κατά βούληση στον ζεστό espresso, μαζί με τα μπαχαρικά.
  • Τόσο το μαχλέπι όσο και η μαστίχα είναι πολύ έντονα μπαχαρικά, και σε μεγάλες δόσεις μπορεί να πικρίσουν. Προσθέτουμε με φειδώ, αφού πειραματιστούμε 1-2 φορές.
  • Κάποιοι θα αντιτείνουν πως τα αρώματα του τσουρεκιού ταιριάζουν περισσότερο με τον παραδοσιακό ελληνικό καφέ. Σε αυτή την περίπτωση, δεν προσθέτουμε γάλα, παρά μόνο τα μπαχαρικά.
  • Σερβίρουμε, φυσικά, με πασχαλινά κουλουράκια ή και τσουρέκι!
  • Aν το Πάσχα πέφτει… αργά και ο υδράργυρος έχει ανέβει, μπορούμε να ετοιμάσουμε και την κρύα εκδοχή. Χτυπάμε τον ζεστό καφέ με πάγο, σουρώνουμε, προσθέτουμε κρύο γάλα κι αφρόγαλο κι είμαστε έτοιμοι!

 

Οι γιορτές είναι, ανάμεσα σε όλα τα άλλα, μυρωδιές και γεύσεις. Και η πιο αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα, βρίσκει τρόπο να τρυπώσει και στον καφέ μας.

 

Tiki Mugs, to add color to our everyday life.

19/04/2024
by coffees.gr

From the South Pacific to our living room, with the most original shapes and colors.

White Coffee, ένας νέος τρόπος καβουρδίσματος του καφέ

12/04/2024
by coffees.gr

Ένα νέο trend υπόσχεται καφέ ελαφρύτερο σε γεύση και βαρύτερο σε καφεϊνη.

Tι προβλέπει ο νέος κανονισμός της ΕΕ για την αποψίλωση των δασών;

10/04/2024
by coffees.gr

Η νέα νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλάζει για πάντα τη βιομηχανία του καφέ.

El Miguel & La Cafferia, δυο ξεχωριστά espresso brands από το Varese.

05/04/2024
by coffees.gr

El Miguel & La Cafferia, δυο ξεχωριστά espresso brands από το Varese.

SL28 and SL34, the treasures of Kenya

03/04/2024
by coffees.gr

Two unique Arabica varieties that hide within them everything that makes Kenyan coffee special.

Bazzara: Η «Ιταλική Κληρονομιά του Καφέ» από την Τεργέστη.

28/03/2024
by coffees.gr

Η «Ιταλική Κληρονομιά του Καφέ» από την Τεργέστη.

Corn Coffee, ο "καλαμποκοκαφές" του TikTok

27/03/2024
by coffees.gr

Ένα νέο trend που ξεπήδησε από τα κοινωνικά δίκτυα.

Από που κρατά η σκούφια του ελληνικού καφέ;

21/03/2024
by coffees.gr

O "καφές του παππού" είναι πάντα παρών, και κοιτά το μέλλον με αξιώσεις.

La Brasiliana: 75 Χρόνια Espresso από τη Ferrara

15/03/2024
by coffees.gr

H Βραζιλία φέρνει σίγουρα τρία πράγματα στο μυαλό: το ξέφρενο καρναβάλι, το ποδόσφαιρο και φυσικά, τον καφέ! Όντας ο μεγαλύτερος παραγωγός καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο, η Βραζιλία είναι η παντοτινή κοιτίδα του καφέ και η χώρα που έχει συμβάλει στα μέγιστα στην εξέλιξη του. Το marketing του καφέ είναι συνυφασμένο με εικόνες εξωτικών καλλονών από την Βραζιλία, έτοιμων να προσφέρουν τον μοναδικό τους καφέ σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Από αυτή την εποχή μας έρχεται ένα espresso brand από την Βόρεια Ιταλία, που αν και δεν χρησιμοποιεί αποκλειστικά βραζιλιάνικο καφέ, εντούτοις κουβαλά μέσα του (και στα χαρμάνια του) όλη την παράδοση εκείνων των χρόνων. Το όνομα του – τι άλλο; - είναι La Brasiliana!

 

Σύντομη Ιστορία της La Brasiliana

Η ιστορία της La Brasiliana ξεκινά το 1948, σε ένα μικρό μαγαζί στην καρδιά της Ferrara, στην Emilia Romagna της Ιταλίας, όταν ο Carlo Govoni αποκτά το πρώτο του μαγαζί και μαζί, την πρώτη μηχανή καβουρδίσματος καφέ. Πειραματιζόμενος με το καβούρδισμα και την ανάμειξη, έχοντας βαθιά εμπειρία του Ιταλικού Espresso και χτίζοντας σχέσης εμπιστοσύνης με παραγωγούς στην Λατινική Αμερική, την Αφρική και την Ινδία, ο Govoni κατάφερε να κάνει το μικρό καβουρδιστήριο του ένα αναγνωρίσιμο και υπολογίσιμο brand στον απαιτητικό και ανταγωνιστικό κόσμο του Ιταλικού Espresso.

Σήμερα, η εταιρία ανήκει ακόμα στην ίδια οικογένεια, καθώς στο τιμόνι βρίσκεται πια η τρίτη γενιά Govoni. Οι εγκαταστάσεις και οι διαδικασίες έχουν εκσυχρονιστεί (η εταιρία προγραμματίζει ένα μεγάλο re-branding και μια ριζική ανανέωση της εικόνας της που θα λάβει χώρα εντός της χρονιάς) όμως το μεράκι και η αγάπη για τον Ιταλικό espresso μένουν απαράλλακτα από τότε που άνοιξε το πρώτο μαγαζί στο κέντρο της Ferrara.

Φυσικά, οι δραστηριότητες της La Brasiliana δεν περιορίζονται μόνο στη διάθεση εκλεκτών espresso blends. Η εταιρεία έχει αναπτύξει το «Coffee Business School», έναν οργανισμό ο οποίος, μέσω σεμιναρίων, επιμορφώσεων και διαλέξεων εκπαιδεύει επαγγελματίες στο χώρο του καφέ και στον κλάδο της εστίασης, μοιραζόμενος την τεχνογνωσία 70 ετών από το χώρο του καφέ, ενώ πρόσφατα άνοιξε για πρώτη φορά και τα δικά της espresso bars, σερβίροντας αποκλειστικά όλη την γκάμα των προϊόντων της.

 

Tι κάνει την La Brasiliana να ξεχωρίζει;

Ο συνδυασμός εμπειρίας και οράματος είναι σίγουρα ένα από τα χαρακτηριστικά που κάνουν την La Brasiliana ένα ξεχωριστό espresso brand. Με εμπειρία 75 χρόνων στον χώρο του καφέ και παραμένοντας οικογενειακή επιχείρηση, είναι ένα brand που έχει ζυμωθεί με την ιστορία και την εξέλιξη του Ιταλικού espresso, κοιτώντας παράλληλα προς το μέλλον και προσαρμόζοντας την πολύτιμη αυτή κληρονομιά στη σύγχρονη εποχή.

Αυτά όμως που κάνουν τα χαρμάνια της «Βραζιλιάνας» να ξεχωρίζουν είναι πρώτα από όλα η γεύση και το άρωμά τους, που οφείλονται σε συγκεκριμένους παράγοντες: την προσεκτική επιλογή της άριστης πρώτης ύλης, μέσω της οικοδόμησης σταθερών σχέσεων με παραγωγούς σε όλο τον κόσμο, το ξεχωριστό καβούρδισμα κάθε ποικιλίας καφέ, ώστε τα μοναδικά χαρακτηριστικά της να αναδεικνύονται στον μέγιστο βαθμό και το ένστικτο που οδηγεί στην ιδανική ανάμειξη των ποικιλιών, δημιουργώντας χαρμάνια καφέ για κάθε γούστο.

 

Γνωρίστε τα χαρμάνια της La Brasiliana!

Supermoka: Ένα από πιο δημοφιλή χαρμάνια της εταιρείας, στου οποίου την μυστική συνταγή κατέληξε μετά από πολλές δοκιμές το 2009. Στη γεύση, κυριαρχούν οι νότες σοκολάτας και φρούτων, ενώ το σώμα είναι πλούσιο κι απολαυστικό.

Extra: Ένα χαρμάνι που ισορροπεί ανάμεσα στο άρωμα και τη γεύση του Βραζιλιάνικου Arabica και την ένταση και το δυνατό σώμα που του προσφέρει ο Robusta από το Βιετνάμ. H σοκολάτα, η καραμέλα και τα φουντούκια καθορίζουν το γευστικό του προφίλ, ενώ το σώμα είναι στιβαρό και η κρέμα σκούρα και πλούσια.

Marfisa: Ένα χαρμάνι αποτελείται από τους καλύτερους Arabica κόκκους, σε μέτριο καβούρδισμα, ώστε να αναδεικνύονται όλα τα οργανοληπτικά τους χαρακτηριστκά. Ο χαρακτήρας είναι φρουτώδης, με ευχάριστα ανθικά αρώματα και πικάντικες νότες.

Oro Blu: Ένα χαρμάνι espresso που ισορροπεί ανάμεσα στο άρωμα και τη γεύση του Βραζιλιάνικου Arabica και την ένταση και το δυνατό σώμα που του προσφέρει ο Robusta από το Βιετνάμ. Χαρακτηρίζεται από νότες σοκολάτας και καραμέλας, με παιχνιδιάρικα ανθικά αγγίγματα, ενώ η φυσική του γλυκύτητα κοντράρεται με μια ευχάριστα πικρή επίγευση.

Custom 85/15: Ένα χαρμάνι espresso που δημιουργήθηκε ειδικά για την 75η επέτειο από την ίδρυση της La Brasiliana! Αποτελείται από τρεις ξεχωριστές ποικιλίες Arabica από την Βραζιλία (Santos), το Ελ Σαλβαδόρ και την Νικαράγουα, που συμπληρώνονται με βιετναμέζικο Robusta. Το αποτέλεσμα είναι ένας καφές με πολύπλοκο αρωματικό προφίλ, που εμφανίζεις νότες καραμέλας, σοκολάτας και ξηρών καρπών, αλλά και μια γεμάτη, πλούσια φρουτώση επίγευση, με ιδέες από βερύκοκο, κεράσι και δαμάσκηνο.

 

Αν θέλετε έναν espresso με άρωμα, γεύση και ιστορία, ξέρετε ποιο θα είναι το επόμενο αγαπημένο σας χαρμάνι!

Τέσσερις απλές αποκριάτικες μεταμφιέσεις για λάτρεις του καφέ

12/03/2024
by coffees.gr

To καρναβάλι έχει φανατικούς φίλους και φανατικούς εχθρούς: άλλο βλέπουν σε αυτό μια ευκαιρία για χαβαλέ, ξεφάντωμα και χαλαρή διάθεση, και άλλη μια κιτς εκδήλωση αμφίβολης αισθητικής. Σίγουρα συγκαταλεγόμαστε ανάμεσα στους πρώτους! Ο καφές, από την άλλη, έχει μόνο φανατικούς φίλους – σε αυτούς και αν συγκαταλεγόμαστε. Άραγε, συνδυάζονται αυτά τα δύο, ο καφές και οι Απόκριες;

Φυσικά και συνδυάζονται! Στις μεταμφιέσεις, ειδικά όταν είναι χειροποίητες και πρωτότυπες, δεν υπάρχουν όρια και περιορισμοί. Κάθε μεταμφίεση, γίνεται ακόμα πιο διασκεδαστική, αν εμπνευστούμε από κάτι που αγαπάμε πραγματικά – εν προκειμένω, από τον καφέ! Ακολουθούν πέντε ιδέες μεταμφίεσης, για άντρες και γυναίκες, αγόρια και κορίτσια, μικρούς και μεγάλους, παρέες και σόλο καρναβαλιστές, εμπνευσμένες από το αγαπημένο μας ρόφημα! Καλό Καρναβάλι!

 

Τέσσερις απλές αποκριάτικες μεταμφιέσεις για λάτρεις του καφέ

Barista: Απλή κι εύκολη, unisex στολή, που μπορεί να σας βγάλει από τα διλήμματα και είναι εξαιρετική λύση της τελευταίας στιγμής. Θα χρειαστείτε ένα άσπρο πουκάμισο και μια ποδιά barista ως βασικό εξοπλισμό, και από εκεί και πέρα μπορείτε να αυτοσχεδιάσετε. Καπελάκι, ψεύτικο τατουάζ – μανίκι στο ένα ή και στα δύο χέρια, αξεσουάρ καφέ όπως ένα πατητήρι ή μια γαλατιέρα, ένας τυπωμένος κατάλογος θα κάνουν την μεταμφίεσή σας ακόμα πιο πιστευτή. Για εντελώς… καρναβαλική διάθεση, αντί για χαρτοπόλεμο, μπορείτε να πετάτε στους άλλους μεταμφιεσμένους, κόκκους καφέ!

Take Away Καφές: Μια ακόμα απλή και πολύ διασκεδαστική μεταμφίεση για άντρες και γυναίες, που μπορεί να δημιουργηθεί «εκ των ενόντων», χωρίς να απαιτούνται πολλά υλικά ή αξεσουάρ. Απλά, σχηματίστε με χαρτόνι ένα μεγάλο ποτήρι Take – Away Καφέ, ζωγραφίστε το όπως θέλετε, και φορέστε το πάνω από τα κανονικά σας ρούχα. Το καπάκι του ποτηριού μπορείτε να το φορέσετε ως καπέλο, και η «μάρκα» του καφέ να είναι ένα χιουμοριστικό, αποκριάτικο ευφυολόγημα. Bonus: ντύστε το φίλο σας ή τη φίλη σας… πλαστικό καλαμάκι, που είναι πλέον είδος υπό εξαφάνιση.

Kόκκος Καφέ: Unisex στολή, πρωτότυπη και λίγο… ατσούμπαλη, για αυτό και πολύ fun. Αν και δεν είναι απίθανο να βρείτε έτοιμες στολές κόκκου καφέ, ειδικά σε κινέζικους ιστοτόπους, είναι μια στολή που μπορεί να φτιαχτεί εύκολα χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ραπτικής, είτε παίρνοντας καφέ ύφασμα είτε μεταποιώντας μια σχετική στολή. Δώστε προσοχή στο σχήμα του κόκκου και πάρτε στα χέρια αντίστοιχα αξεσουάρ για εγγυημένη πλάκα.

Μεξικάνος / Βραζιλιάνα: Αυτού του τύπου οι αποκριάτικες στολές μπορεί πλέον να θεωρούνται (στην καλύτερη περίπτωση) καρικατούρες, ωστόσο το καρναβάλι έχει πάντα πιο ελαστικά όρια και χωρά τα πάντα, αρκεί να γίνονται με καλόκαρδη διάθεση. Με ένα τσουβάλι καφέ, ένα πόντσο, ένα κουστάκι κι ένα σομπρέρο έχουμε έτοιμο στο πι και φι έναν Μεξικάνο παραγωγό καφέ, ενώ ένα vintage φόρεμα, ένα afro χτένισμα, χρυσοί κρίκοι και κάποιο σχετικό αξεσουάρ (όπως ένα κολιέ από κόκκους καφέ) θα μεταμορφώσει κάθε γυναίκα σε εξωτική καλλονή βγαλμένη από vintage διαφήμιση καφέ.

 

Τα βασικά που πρέπει να έχουμε σε κάθε καρναβάλι είναι καλή διάθεση και καλή παρέα – όμως μια στολή γεμάτη χιούμορ κι ευρηματικότητα, όπως οι παραπάνω, σίγουρα θα βοηθήσουν στο αποκριάτικο ξεφάντωμα!

 

Πηγή φωτογραφίας: https://twitter.com/VietnamNewsVNS/status/1197800649435447297

 

Πέντε Συνταγές για την Τσικνοπέμπτη με άρωμα καφέ

05/03/2024
by coffees.gr

Πάμε το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης στα άκρα, με πέντε ευφάνταστες συνταγές.

Eύκολη & Ελαφριά Μους Καφέ, με τρία υλικά

28/02/2024
by coffees.gr

Χαμηλές θερμίδες, εύκολη παρασκευή & πλούσια γεύση!

15 + 1 thing you may don't know about Greek Coffe !

27/02/2024
by coffees.gr

Until the post-war years, it was the most beloved coffee in Greece, before it was overshadowed by frappe at first and later by Espresso & Cappuccino : Greek coffee remains still popular, even among the younger ages.

Θα μπουν οι ΗΠΑ στην καλλιέργεια καφε;

23/02/2024
by coffees.gr

Σε λίγα χρόνια, η καλλιέργεια του καφέ μπορεί να μην είναι προνόμιο των Τροπικών Χωρών.

5+ 1 Προλήψεις για τον καφέ από όλο τον κόσμο

13/02/2024
by coffees.gr

Φέρνει τελικά γούρι ο χυμένος καφές;

Five ways coffee improves sex

12/02/2024
by coffees.gr

Two of the most beautiful things in the world are finally connected! 

Caffé Cagliari : authentic Italian espresso with a history that dates back to 1909!

07/02/2024
by coffees.gr

In Italy, coffee is often a family business! Meet the Cagliari family, which keeps the authentic espresso tradition from 1909!

Espresso Romano is the most unsual, yet authentic, espresso recipe

06/02/2024
by coffees.gr

Italy is home to espresso, however authentic espresso-based Italian drinks are really few, as austerity is one of the main features of Italian gastronomy, something that has been passed down to coffee culture as well.

Pagina 1 from 32
Next   2 - 16