Sale icons are gone, prices remain low as usual! Complied with FEK 35935/2023.
FREE shipping for purchases over 69 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0
Pagina 6 from 32
  Previous Next   7 - 21

Pacamara, El Salvador's hidden secret

19/12/2022
by coffees.gr

A laboratory hybrid turned out to be one of El Salvador's best quality and tastiest coffees.

Christmas Trunk with Coffee aroma

15/12/2022
by coffees.gr

A different version of the popular European dessert.

Gadgdets που θα απογειώσουν τον espresso σε οικιακή μηχανή

13/12/2022
by coffees.gr

Επτά μαγικά εργαλεία που θα βελτιώσουν θεαματικά το φλιτζάνι σας.

SwissWater: Yγειινός Decaf Καφές με Όλη του τη Γεύση

12/12/2022
by coffees.gr

O decaf καφές είναι ένα συνεχές αίτιο τσακωμού ανάμεσα στους φανατικούς λάτρεις του καφέ. Αρκετοί τον προτιμούν, γιατί δε θέλουν να επιβαρύνουν τον οργανισμό τους με υπερβολική ποσότητα καφεΐνης, δεν είναι λίγοι όμως όσοι τον αποφεύγουν εξίσου ή και περισσότερο φανατικά. Στα επιχειρήματα των φανατικών εχθρών του ντεκαφεινέ περιλαμβάνονται συνήθως οι ισχυρισμοί πως ο ντεκαφεινέ έχει αδύναμη γεύση και άρωμα, καθώς και τα χημικά που χρησιμοποιούνται στην αποκαφεϊνοποίηση.

Υπάρχει, άραγε, ντεκάφ καφές που δε χρειάζεται χημικά για την παραγωγή του, αλλά και διατηρεί τη γεύση και το άρωμα του όσο το δυνατόν πιο αναλλοίωτα; Υπάρχει – και παράγεται με την μέθοδο Swiss Water!

 

Τι είναι και πως λειτουργεί η Μέθοδος Swiss Water;

Η μέθοδος Swiss Water χρησιμοποιεί μόνο νερό για την απομάκρυνση της καφεΐνης από τον καφέ και ονομάστηκε έτσι λόγω της ανακάλυψής της στην Ελβετία το 1933, να και χρειάστηκαν περίπου 80 χρόνια για να διαδοθεί και να αρχίσει η εμπορική της εκμετάλλευση.

Αρχικά, κόκκοι πράσινου καφέ μουλιάζουν σε ζεστό νερό για αρκετή ώρα και έπειτα φιλτράρονται μέσω ενεργού άνθρακα, ο οποίος συγκρατεί τα μόρια της καφεΐνης. Με αυτόν τον τρόπο, δημιουργείται το εκχύλισμα πράσινου καφέ (GCE), το οποίο περιέχει όλα τα υδατοδιαλυτά στοιχεία του καφέ, εκτός από την καφεΐνη. Κατόπιν, ο καφές που θέλουμε να αποκαφεϊνοποιήσουμε προστίθενται στο GCE, και δημιουργείται μια αντίδραση, μέσω της οποία τα μόρια της καφεΐνης από τους κόκκους του καφέ «μεταναστεύουν» προς το GCE. Καθώς το GCE είναι κορεσμένο με τα υπόλοιπα υδατοδιαλυτά στοιχεία, τα μόνο που ολοκληρώνουν την «μετανάστευση» είναι τα μόρια της καφεΐνης. Το GCE ξαναφιλτράρεται και η διαδικασία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά, με την αποκαφεϊνοποίηση να διαρκεί συνολικά 8-10 ώρες, μέχρι να καταλήξουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα, την αφαίρεση της καφεϊνης σε ποσοστό που αγγίζει το 99.9%.

 

Σε τι διαφέρει από τις υπόλοιπες μεθόδους αποκαφεϊνοποίησης;

Η βασική διαφορά της Swiss Water μεθόδου είναι πως σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, χρησιμοποιεί μόνο νερό και κανένα χημικό στοιχείο, είτε φυσικό είτε συνθετικό. Αν και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την αφαίρεση της καφεϊνης είναι δεδομένο ότι δεν είναι επιβλαβή για την ανθρώπινη υγεία, είναι δεδομένο ότι η παρουσία τους δε πρέπει να υπερβαίνει συγκεκριμένους αριθμούς, η οποίοι μάλιστα ελέγχονται από τους αρμόδιους οργανισμούς ελέγχου. Από αυτή την άποψη, ένας decaf καφές χωρίς καθόλου χημικά είναι σίγουρα προτιμότερος.

Σε ό,τι αφορά τη γεύση, οι κόκκοι περνούν από επεξεργασία, οπότε είναι δεδομένο ότι ο decaffeinated καφές σίγουρα έχει ελαφρά διαφορετική γεύση σε σχέση με τον αρχικό καφέ. Ωστόσο, η swiss water μέθοδος είναι γενικά πιο ήπια και το αποτέλεσμά της είναι οπωσδήποτε πιο γευστικό σε σύγκριση με decaf καφέδες άλλων μεθόδων. Οι περισσότεροι decaf καφέδες που συμμετέχουν σε διαγωνισμούς γεύσης και cupping, είναι καφέδες που έχουν προκύψει με τη swisswater μέθοδο.

Έχει ο Swisswater Decaf Καφές κάποια μειονεκτήματα;

Αρκετοί υποστηρίζουν πως για τη συγκεκριμένη διαδικασία χρησιμοποιείται μεγάλη ποσότητα νερού, κάτι όχι ιδιαίτερα ορθό από περιβαλλοντική άποψη, αν και το 80% περίπου του νερού που δαπανάται μπορεί, καθαρό πλέον, να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες χρήσεις. Ακόμα, αρκετοί τείνουν να θεωρούν πως ο swisswater decaf είναι «πιο αποκαφεϊνοποιήμενος» σε σχέση με άλλους decaf καφέδες, παρανόηση που πηγάζει από τον χαρακτηρισμό του ως πιο υγιεινού καφέ και η οποία δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Τέλος, ένας swiss water καφές είναι συνήθως πιο ακριβός από έναν αντίστοιχο συμβατικό decaf, λόγω της επίπονης διαδικασία και της τεχνογνωσίας που απαιτείται για την παραγωγή του.

 

Δύο SwissWater Decaf Καφέδες από τη συλλογή του Coffees.gr!

Rhodigium Decaffeinato Ad Aqua Swisswater: Ένα χαρμάνι espresso αποτελούμενο από 100% Arabica κόκκους, με ισορροπημένο σώμα και οξύτητα, αλλά χωρίς καφεϊνη. Η αφαίρεση της καφεϊνης γίνεται με χρήση νερού, με την φυσική μέθοδο Swisswater. Στο φλιτζάνι, χαρακτηρίζεται από νότες φουντουκιού, αμυγδάλου και σοκολάτας, με την μακρά επίγευση να αφήνει μια αίσθηση δημητριακών.

Caffè Lab Brasile Decaffeinato Swisswater: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές βιολογικής καλλιέργειας από την Βραζιλία, από την περιοχή Mina Gerais. Η αφαίρεση της καφεϊνης από τος πράσινους κόκκους γίνετια με τη μέθοδο Swisswater,. Το αποτέλεσμα είναι ένας specialty καφές με νότες αμυγδάλου και μαύρης σοκολάτας, απολαυστική επίγευση και δυνατό σώμα, απροσδόκητο για decaf καφέ.

 

Αν αγαπάτε τον καλό espresso, αλλά δεν αντέχετε την καφεϊνη, ίσως βρήκατε την επόμενή σας επιλογή σε decaf καφέδες.

Να επιλέξει κανείς Pressurized ή Non Pressurized Καλάθι Κλείστρου;

09/12/2022
by coffees.gr

Όποιος έχει αποφασίσει να ασχοληθεί λίγο πιο σοβαρά με τον espresso που πίνει και να αναζητήσει το ιδανικό φλιτζάνι, έχει σίγουρα βρεθεί μπροστά σε ένα διαχρονικό δίλλημα, το οποίο συνοψίζεται στη φράση «pressurized ή non pressurized».

Αν και για τους μη μυημένους αυτά μπορεί να ακούγονται λίγο… εξωτικά, είναι όροι που αναφέρονται στο καλαθάκι του κλείστρου, δηλαδή στο καλάθι που δέχεται τον αλεσμένο καφέ προκειμένου να εκχυλιστεί. Τα Pressurized και τα Non-Pressurized καλάθια έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες, τα δικά τους χαρακτηριστικά, τα δικά τους προτερήματα και ελαττώματα και είναι κατάλληλα για διαφορετικούς λάτρεις του espresso. Ας τα γνωρίσουμε καλύτερα, πριν πάρουμε τις αποφάσεις μας.

 

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Pressurized και Non – Pressurized Καλαθιών Κλείστρου;

Στα Pressurized καλάθια κλείστρου (αναφέρονται μερικές φορές και ως «double wall» καλάθια) η τρυπητή βάση ακολουθείται από ένα δεύτερο «τοίχο» ο οποίος έχει μια μικρή τρύπα, μέσα από την οποία περνά ο εκχυλισμένος καφές. Ο τρόπος κατασκευής του pressurized καλαθιού δημιουργεί περισσότερη πίεση κατά την εκχύλιση και για αυτό τα καλάθια αυτής της κατηγορίας προτιμώνται στις οικιακές μηχανές ευρείας χρήσης και πολύ σπανιότερα στις επαγγελματικές μηχανές που συναντάμε στις επιχειρήσεις εστίασης.

Από την άλλη πλευρά, τα non – pressurized καλάθια κλείστρου είναι η πρώτη και παλαιότερη μορφή των καλαθιών του γκρουπ. Μοιράζονται τον ίδιο σχεδιασμό, με την διαφορά πως ο δεύτερος «τοίχος» απουσιάζει, οπότε δεν υπάρχει κάποιος παράγοντας που να δημιουργεί τεχνητά πίεση κατά την εκχύλιση, με την άλεση του καφέ και το tamping να παίζουν τον πρώτο ρόλο. Τα non pressurized καλάθια χρησιμοποιούνται ευρύτατα στις επαγγελματικές μηχανές espresso, αλλά και σε όσους έχουν τον espresso σαν hobby και θέλουν να έχουν στα χέρια τους τον πλήρη έλεγχο της εκχύλισης.

 

Ποια είναι τα οφέλη ενός Pressurized και ποια ενός Non – Pressurized Καλαθιού;

To βασικό όφελος που έχουμε από ένα pressurized καλαθάκι, είναι ότι βελτιώνει σημαντικά τη σταθερότητα στις εκχυλίσεις, καταλήγοντας σε ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα ακόμα και αν ο χειριστής της μηχανής δεν είναι ιδιαίτερα έμπειρος. Ακόμα και αν η άλεση δεν είναι ακριβώς όπως πρέπει ή το tamping δεν έχει γίνει σωστά, η πίεση που δημιουργείται ενδέχεται να δώσει ανεκτά αποτελέσματα. Στις οικιακές μηχανές, όπου η ταχύτητα είναι αρκετές φορές το ζητούμενο και οι χειριστές όχι ιδιαίτερα έμπειροι, αυτό είναι ένα σημαντικό όφελος. Ακόμα, η δημιουργία κρέμας στον espresso είναι σημαντικά ευκολότερη, ακόμα και με τη χρήση ήδη αλεσμένου καφέ, κάτι επίσης σημαντικό.

Από την άλλη πλευρά, τα non pressurized καλάθια επιτρέπουν τον πλήρη έλεγχο της εκχύλισης, μέσω της ακρίβειας στην άλεση και στο tamping. Αυτός είναι και ο βασικός λόγος που βρίσκονται ψηλότερα στις προτιμήσεις τόσο των επαγγελματιών baristi, όσο και των ερασιτεχνών που θέλουν να κατανοήσουν τη διαδικασία τις εκχύλισης σε βάθος και να βελτιώσουν ουσιαστικά τον καφέ που πίνουν. H χρήση τους είναι σαφώς δυσκολότερη, αφού απαιτεί συνεχή πειραματισμό και ακρίβεια, ενώ μικρές διαφορές (διαφορετικό χαρμάνι, άλλος βαθμός άλεσης, διαφορετικό tamping) μπορούν να εκτοξεύσουν ή να καταδικάσουν μια εκχύλιση. Ο espresso που βγαίνει από non-pressurized καλάθι τείνει να έχει βαρύτερο σώμα,  ενώ αν η εκχύλιση επιτύχει, η κρέμα είναι κι αυτή επιτυχημένη.

 

Να επιλέξει κανείς Pressurized ή Non Pressurized Καλάθι;

Όπως αντιλαμβάνεται κανείς, δεν υπάρχει τρόπος να απαντήσει κανείς για το ποιο καλάθι είναι «καλύτερο», παρά μόνο αναλογιζόμενος τη χρήση για την οποία το χρειάζεται. Αν κάποιος θέλει να πίνει συνεχώς καλό espresso, γρήγορα κι εύκολα, χωρίς να ασχολείται ιδιαίτερα με τις τεχνικές λεπτομέρειες τις εκχύλισης, είναι καλύτερο να μείνει στο pressurized καλαθάκι που πιθανότατα διαθέτει ήδη το κλείστρο της μηχανής του, καθώς τα αποτελέσματα με ένα non pressurized καλάθι χωρίς την εξάσκηση και την ακρίβεια, πιθανότατα θα είναι απογοητευτικά.

Από την άλλη πλευρά, αν κάποιος θέλει να πειραματιστεί σε βάθος με τις εκχυλίσεις του, δοκιμάζει συνεχώς νέα χαρμάνια, θέλει να βγάζει από κάθε καφέ που δοκιμάζει το μέγιστο και είναι διατεθειμένος να επενδύσει χρόνο προκειμένου να εμβαθύνει, το non-pressurized καλάθι είναι μονόδρομος, που θα του ανοίξει νέους ορίζοντες στον espresso.

 

O espresso είναι μια απλή, καθημερινή συνήθεια, αλλά μπορεί να γίνει κι ένα συναρπαστικό χόμπυ, σχεδόν μια επιστήμη. Όλα είναι θέμα επιλογών, η απόλαυση όμως ενός καλού καφέ είναι πάντα το ζητούμενο.

 

Πέντε Συνταγές Καφέ με άρωμα Χριστουγένων από το αρχείο του Coffees.gr

07/12/2022
by coffees.gr

Συνδιάζονται τα αρώματα των Χριστουγέννων με το άρωμα του καφέ; 

Gift suggestions for coffee lovers from Coffees.gr!

06/12/2022
by coffees.gr

With so many celebrations on the horizon, we need to be prepared for many gifts.

Αχλάδια Ποσέ Σε καφέ, εύκολα και εντυπωσιακά

23/11/2022
by coffees.gr

Xειμωνιάτικα φρούτα και καλός καφές σε έναν απολαυστικό συνδυασμό.

Τανζανία: καφές με ιστορία αιώνων

22/11/2022
by coffees.gr

Η καλλιέργεια του καφέ είναι πολύ παλιά υπόθεση στην Αφρικανική χώρα.

Κόκκοι - Ελέφαντες: Γνωρίζοντας την Ποικιλία Maragogype

10/11/2022
by coffees.gr

Oι μεγαλύτεροι κόκκοι καφέ στον κόσμο συγκαταλέγονται ανάμεσα στους πιο νόστιμους και αρωματικούς.

Affogato Cocktail: από Ιταλικό επιδόρπιο, γευστικό ποτό

09/11/2022
by coffees.gr

Ένα cocktail που βασίζεται σε μια παραδοσιακή Ιταλική λιχουδιά, με την υπογραφή του Simon Difford.

Cascara, ένα ξεχωριστό ρόφημα από τον καρπό του καφέ

08/11/2022
by coffees.gr

Τέλος στο δίλλημα «καφές ή τσάι», με… τσάι από καφέ!

Όπως ξέρουμε, το αγαπημένο μας ρόφημα, ο καφές, χρειάζεται μια ιδιαίτερη διαδικασία για να φράσει στο φλιτζάνι μας. Οι κόκκοι του καρπού του καφέ συλλέγονται, καθαρίζονται και στεγνώνουν, κατόπιν καβουρδίζονται, και εν συνεχεία αλέθονται και εκχυλίζονται με διάφορους τρόπους, προκειμένου να προκύψει το δημοφιλέστερο ρόφημα  του κόσμου. Είναι όμως μόνο αυτό το ρόφημα που μπορεί να μας δώσει το καφεόδεντρο; Και όμως, όχι!

Σε πολλές περιοχές του πλανήτη και εδώ και πολλά πολλά χρόνια (περισσότερα, ενδεχομένως, από τα χρόνια που γνωρίζουμε τον καφέ) οι άνθρωποι απολαμβάνουν το Cascara, ένα ξεχωριστό ρόφημα από τον καρπό του καφέ που αν και σχετικά άγνωστο πριν μερικά χρόνια, αρχίζει να γίνεται όλο και γνωστότερο εξαιτίας όχι μόνο της γεύσης του αλλά και των ευεργετικών του για τον ανθρώπινο οργανισμό συστατικών.

Τι είναι το cascara και από που προέρχεται;

To cascara, που στα ισπανικά σημαίνει «κέλυφος», είναι ένα φυτικό ρόφημα που προκύπτει από τις αποξηραμένες φλούδες του καφέ, είτε περιέχουν κομμάτια της σάρκας του καρπού είτε όχι. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα υποπροϊόν του καφέ, αφού αξιοποιεί τα υπολείμματα τις κατεργασίας του καφέ, μέσω της οποίας συλλέγονται οι κόκκοι.

Το cascara είναι δημοφιλές σε αρκετές διαφορετικές περιοχής του πλανήτη, όπως στη Νότια Αμερική (κυριότερα στη Βολιβία), στη Σομαλία (όπου ονομάζεται bun) και φυσικά στην Υεμένη, από όπου και κατάγεται, έχοντας το όνομα qishr. Όπως είναι φυσικό, οι παρασκευές διαφέρουν, αφού οι Άραβες προτιμούν να προσθέτουν ginger στο ρόφημα, ενώ στη Νότια Αμερική συνήθως απολαμβάνεται με λίγη κανέλα. Παρόλο που τα παρατσούκλια του είναι «ο καφές του φτωχού» και ενίοτε «ο καφές του φαντάρου», δεν είναι λίγοι οι ερευνητές που πιστεύουν ότι το cascara της Υεμένης ήταν το πρώτο ρόφημα με καφέ που παρασκευάστηκε στον κόσμο, πριν το καβούρδισμα, άλεσμα και βράσιμο των κόκκων του καφέ, όπως κάνουμε σήμερα.

Τι γεύση έχει το cascara και ποια είναι τα οφέλη του για την υγεία;

Tο cascara περιέχει καφεΐνη, σημαντικά λιγότερη ωστόσο από την καφεΐνη που έχουν οι κόκκοι του καφέ. Τα ποσοστά καφεΐνης εξαρτώνται, όπως είναι φυσικό, από το είδος του καφεόδεντρου, καθώς και από το ποσοστό της σάρκας του φρούτου που μένει στο φλούδι μετά την επεξεργασία. Το ρόφημα είναι εξαιρετικά πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολυφαινόλες και γενικά, τα οφέλη της κατανάλωσης cascara για την υγεία είναι συγκρίσιμα με τα αντίστοιχα οφέλη του καφέ, χωρίς να υπάρχουν σχετικές αντενδείξεις.

Η γεύση του είναι πολύ διαφορετική από του καφέ, περισσότερο φρουτώδης και γλυκιά, θυμίζοντας τις περισσότερες φορές κεράσι. Αν και παράγεται από τη φλούδα του καρπού και όχι από τα φύλλα του, είναι πιο συγγενές με το τσάι παρά με τον καφέ, ενώ η γεύση του συχνά φέρνει στο μυαλό πραγματικά εκλεκτές ποικιλίες τσαγιού, όπως το Earl Grey.

Πως ετοιμάζεται το cascara;

Η παρασκευή ενός ροφήματος cascara είναι ιδιαίτερα απλή σαν διαδικασία, αφού ουσιαστικά χρειάζεται απλά μούλιασμα σε ζεστό νερό για μερικά λεπτά και σούρωμα. Για μια κούπα cascara χρειαζόμαστε  περίπου 5gr cascara ανά 200 ml ζεστού νερού, και ο χρόνος εκχύλισης μπορεί να είναι από τέσσερα ως και οκτώ λεπτά, αναλόγως με το πόσο έντονο θέλει κανείς το ρόφημα του.

Συνήθως, δεν προστίθεται ζάχαρη στο ρόφημα, χωρίς ωστόσο αυτό να αποτελεί και δεσμευτικό κανόνα, αφού τα πάντα είναι θέμα γούστου και προσωπικής γεύσης. Ωστόσο, για μια πιο εξωτική νότα, μπορούμε να προσθέσουμε κανέλα ή τζίντζερ, όπως στην Νότια Αμερική ή την Υεμένη.  

 

O καφές δε σταματά να μας εκπλήσσει – αφού εκτός από το κλασικό μας καφεδάκι, μπορούμε να απολαύσουμε και… τσάι από καφέ!

Σοκολατάκια - "Κόκκοι Καφέ" με Marzipan

03/11/2022
by coffees.gr

Eύκολα, γρήγορα αλλά νόστιμα κι εντυπωσιακά σπιτικά σοκολατάκια

Tea: the most enjoyable way to shield your health!

02/11/2022
by coffees.gr

Tea for many people is a pleasant alternative to coffee - although most people tend to combine the two beverages. Those who love tea will enjoy even more if they learn the beneficial benefits to the human body.

Πέντε comfort & cosy ροφήματα σε κάψουλες από την Ιταλική Gimoka

01/11/2022
by coffees.gr

Μπορεί το καλοκαίρι να κρατά στη χώρα μας λίγο παραπάνω, όμως αργά η γρήγορα η θερμοκρασία θα πέσει, θα σκοτεινιάζει όλο και πιο νωρίς και το «Last Christmas» θα αρχίσει δειλά δειλά να ακούγεται. Θα αρχίσουμε σιγά σιγά να επανεκτιμούμε τις σειρές που μας αρέσουν, τα βιβλία που αφήσαμε στην άκρη, και να βλέπουμε με άλλο μάτι τον κλασικό μας καναπέ. Και όλα αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε, με μια κούπα στο χέρι.

Η Ιταλική Gimoka, ένα από τα καλύτερα και πιο αναγνωρίσιμα espresso brands του κόσμου, φρόντισε να γεμίσει τις κούπες μας με πέντε ξεχωριστά ροφήματα, που μοσχομυρίζουν χειμώνα – αρκεί να έχουμε μηχανή που να δέχεται κάψουλες Dolce Gusto.

 

Ποια είναι η Ιταλική εταιρεία Gimoka;

Με ιστορία 40 ετών, η Ιταλική Gimoka αποτελεί ένα μεγάλο όνομα στον χώρο του espresso, χάρη στην προσεκτική επιλογή των καλύτερων κόκκων καφέ από χώρες όπως η Κολομβία, η Ινδονησία και η Ονδούρα, αλλά και το επιδέξιο καβούρδισμα και την προσεκτική ανάμειξη, που έχουν ως αποτέλεσμα μοναδικά, ξεχωριστά χαρμάνια. Το σλόγκαν της εταιρείας είναι «το ένστικτο στον καφέ», το οποίο και αντανακλά πλήρως τη φιλοσοφία της και την αγάπη της για τον αυθεντικό espresso.

Η Gimoka, πέρα από ένα δημοφιλές espresso brand με σταθερή παρουσία σε χιλιάδες espresso bars σε όλη την Ιταλία, προσφέρει κάψουλες espresso για τις δημοφιλέστερες μηχανές καφέ, όπως οι μηχανές Nespresso και Dolce Gusto. Η συνεχής διάθεση για καινοτομία και η προσεκτική παρατήρηση των συνηθειών του καταναλωτικού κοινού οδήγησε την Gimoka στην τολμητή απόφαση να λανσάρει μοναδικά, νόστιμα ροφήματα σε κάψουλες συμβατές με μηχανές Dolce Gusto, που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας το χειμώνα που ξεκινά.

 

Πέντε ξεχωριστά ροφήματα της Gimoka σε κάψουλες για μηχανές Dolce Gusto!

Crème Brulee: Το κλασικό κι αγαπημένο γαλλικό επιδόρπιο, με την αφράτη κρέμα και την καραμελωμένη ζάχαρη, σε ένα απολαυστικό ρόφημα με υπέροχη υφή και πλούσια, γεμάτη γεύση. Καθώς δεν περιέχει καφέ, είναι κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους, για κάθε στιγμή της ημέρας, είτε για να συνοδεύσει το πρωινό, είτε για ένα ευχάριστο απογευματινό διάλλειμα.

Irish Coffee: Ο «Ιρλανδέζικος Καφές» είναι μια από τις πιο γνωστές συνταγές καφέ σε ολόκληρο τον κόσμο, καθώς ο συνδυασμός ζεστού καφέ, ιρλανδέζικου ουίσκι και κρέμας γάλακτος είναι πραγματικά ακατάμαχητος. To ρόφημα της Gimoka δεν περιέχει αλκοόλ, έχει όμως όλα τα αρώματα του Irish Coffee και το kick του δυνατού καφέ. Για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυση, μη διστάσετε να προσθέσετε λίγη φρέσκια σαντιγί!

Café Al Ginseng: Το ginseng είναι γνωστό από την αρχαιότητα, όχι μόνο για τις τονωτικές και διεγερτικές του ιδιότητες, μα και για το μεθυστικό του άρωμα. Όλη η γεύση του ginseng αλλά και ό,τι έχει να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, έχουν κλειστεί στις κάψουλες Gimoka: ο καφές Al Ginseng θα γίνει ένας από τους πιο πολύτιμους συμμάχους σας τον φετινό χειμώνα.

Pistacchino: Αν ένας συνηθισμένος cappuccino σας φαίνεται απολαυστικός, περιμένετε μέχρι να δοκιμάσετε τον Pistacchino! Η αέρινη, ανάλαφρη αίσθηση ενός καλού cappuccino συνδυάζεται με υπέροχη, πλούσια γεύση φιστικιού, σε ένα ρόφημα καφέ που ξυπνά τις αισθήσεις και είναι ιδανικό για πρωινό.

Νοcciolino: Πώς θα σας φαινόταν, αν κάποιος έριχνε μια γενναία κουταλιά πραλίνας φουντουκιού στον cappuccino σας; Αυτή την αίσθηση δίνει ο Nocciolino, ο οποίος συνδυάζει τη γεύση του καφέ με τα αρώματα του φουντουκιού και την βελούδινη υφή του γάλακτος. O ιδανικός συνδυασμός για το πιο γευστικό coffee break και το πιο λιχούδικο πρωινό.

 

Αν κάτι χρειαζόμαστε τον χειμώνα, αυτό είναι μια κούπα γεμάτη με το αγαπημένο μας comfort & cozy ρόφημα και μια κουβερτούλα – και με τα μοναδικά και πρωτότυπα ροφήματα της Gimoka, είμαστε έτοιμοι για χουχούλιασμα μέχρι τελικής πτώσης.

Crisis in coffee: stories about coffee from World War II

26/10/2022
by coffees.gr

In times of general crisis, our favorite beverage is severely affected. 

Γνωρίζοντας τον μοναδικό καφέ του Εκουαδόρ

25/10/2022
by coffees.gr

Φρουτώδης και γλυκόπιοτος, ένας καφές που αξίζει την προσοχή μας.

Gimoka: passion and instinct for good espresso!

21/10/2022
by coffees.gr

An Italian company with 40 years of history brings us the espresso we deserve.

Σπιτικές κι εύκολες Πραλίνες Espresso

20/10/2022
by coffees.gr

Πολύ πριν τα reality μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, τα fancy ζαχαροπλαστεία και τα περίτεχνα γλυκά που μονοπωλούν το Instagram και το TikTok, τα πράγματα ήταν πιο απλά και πιο… σπιτικά! Τα «κεράσματα» των παιδικών μας χρόνων μπορεί να ήταν απλά σοκολατάκια με αμύγδαλα και κουβερτούρα, «τρουφάκια» με σπασμένα μπισκότα, κακάο και βούτυρο, δαμάσκηνα γεμιστά με καρύδι κι ένα σωρό άλλα τέτοια εύκολα αλλά πεντανόστιμα γλυκάκια, που έβγαζαν την οικοδέσποινα ασπροπρόσωπη όταν  οι επισκέψεις ήταν απροειδοποίητες.

Σε αυτή τη νοσταλγική λογική πατά η συνταγή για «Πραλίνες Espresso»: ένα γλυκάκι εύκολο και νόστιμο, με λίγα υλικά, που δεν απαιτεί γνώσεις ζαχαροπλαστικής και εξεζητημένη τεχνική, και που «βγάζει» πολλά ατομικά κερασματάκια. Δεν πρόκειται φυσικά για «πραλίνες» με την τεχνική έννοια του όρου, αλλά για νόστιμα, κρεμώδη και απολαυστικά γλυκά, που δε θα χορταίνετε ούτε εσείς ούτε οι καλεσμένοι σας!

 

Τι χρειαζόμαστε για τις Πραλίνες Espresso;

  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150ml κρέμα γάλακτος
  • 5 κουταλιές της σούπας espresso
  • 75 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 5 κουταλιές της σούπας λικέρ καφέ
  • Σκόνη κακάο

 

Πως ετοιμάζουμε τις Πραλίνες Espresso;

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την αποσύρουμε από τη φωτιά
  • Ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια, και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει
  • Προσθέτουμε τον espresso και αφήνουμε λίγο να κρυώσει
  • Αφρατεύουμε λίγο το βούτυρο στο μίξερ, και προσθέτουμε το μείγμα σοκολάτας
  • Προσθέτουμε το λικέρ
  • Με ένα κορνέ ζαχαροπλαστικές, γεμίζουμε μικρά χαρτάκια ζαχαροπλαστικής
  • Αφήνουμε λίγο να σταθούν και πασπαλίζουμε με κακάο, πριν σερβίρουμε.

 

Συμβουλές για απολαυστικές Πραλίνες Espresso

  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι καφέ θέλουμε, ακόμα και στιγμίαιο
  • Αν θέλουμε εντονότερη γεύση καφέ, είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσουμε περισσότερο στιγμιαίο καφέ στην ίδια ποσότητα υγρού, παρά περισσότερο καφέ espresso.
  • Είναι καλό να μην παραλείψουμε το λικέρ καφέ, καθώς προσθέτει και στην υφή του γλυκίσματος μας και όχι μόνο στη ζάχαρη.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι σοκολάτα θέλουμε, αλλά μια σκούρα κουβερτούρα ταιριάζει καλύτερα στο γευστικό αποτέλεσμα.
  • Το γλυκό μας δεν είναι κατάλληλο για παιδιά, καθώς περιέχει και καφέ και λίγο αλκοόλ!
  • Είναι καλό τα γλυκά να καταναλωθούν εντός της ημέρας, καθώς δεν διατηρούνται εύκολα και στο ψυγείο ίσως σφίξουν υπερβολικά.
  • Οι ποσότητες της συνταγής δίνουν περίπου 40 – 45 τεμάχια

 

Την επόμενη φορά που έχετε καλεσμένους, ξεχάστε το ζαχαροπλαστείο – 20 λεπτάκια στην κουζίνα, ένας καλός καφές και λίγη σοκολάτα και το κέρασμα θα μείνει σε όλους αξέχαστο.

5 + 1 τάσεις στον καφέ που θα μας απασχολήσουν αυτή τη σεζόν

18/10/2022
by coffees.gr

Τι γεύση θα έχει ο καφές του φετεινού χειμώνα; 

Ο καφές έχει εδώ και πολλά χρόνια πάψει να είναι «ένα καφεδάκι», αντίθετα, κρύβει πίσω του μια ολόκληρη κουλτούρα, η οποία εκφράζεται με πολλούς τρόπους και ακουμπά πολλές πτυχές της καθημερινής ζωής. Έτσι, είναι λογικό να επηρεάζεται από το γενικότερο πνεύμα κάθε εποχής, αλλά και να το επηρεάζει, με τη σειρά της.

Ερευνήσαμε τις διεθνείς τάσεις, και καταλήξαμε σε πέντε trends που θα απασχολήσουν τόσο τους λάτρεις του καφέ, όσο και τους επαγγελματίες του χώρου τη φετινή σεζόν, δηλαδή μέχρι το καλοκαίρι του 2023, από τις healthy επιλογές και τον καφε – τουρισμό μέχρι το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας στην βιομηχανία του καφέ.

 

5 + 1 τάσεις στον καφέ που θα μας απασχολήσουν αυτή τη σεζόν

O καφές γίνεται πιο υγιεινός: Εδώ και μερικά χρόνια, παρατηρούμε μια στροφή τόσο των καταναλωτών όσο και των μεγάλων εταιρειών προς τα υγιεινά προϊόντα διατροφής, και αυτό φυσικά αγγίζει και τη βιομηχανία του καφέ. Βιολογικοί καφέδες, καφέδες που έχουν υποστεί ειδική επεξεργασία όπως η αποκεροποίηση (dewaxed), blends με σπόρους ή άνθη κάνναβης, αλλά και προϊόντα ο πράσινος καφές ή ο καφές με γανόδερμα αναμένεται να μας απασχολήσουν ακόμα περισσότερο τη χρονιά που έρχεται.

Snapchill, ο νέος παγωμένος καφές: Στην Ελλάδα δεν τον έχουμε καν ακουστά, όμως στην Αμερική κερδίζει συνεχώς έδαφος. Ο Snapchilled καφές είναι κανονικά εκχυλισμένος, ζεστός καφές, που παγώνει σε δευτερόλεπτα μέσω μιας ειδικής τεχνικής. Παρασκευάζεται εύκολα, δεν απαιτεί την προσθήκη πάγου, βολεύει αρκετά τις επιχειρήσεις εστίασης και οι φίλοι του υποστηρίζουν πως η γεύση του είναι ανώτερη του Cold Brew. Είναι εξαιρετικά πιθανό να τον συναντήσουμε και στη χώρα μας, εντός της χρονιάς.

Τα φυτικά γάλατα κερδίζουν έδαφος: Στα πλαίσια της «οικολογικής στροφής» που παρατηρείται διεθνώς και στην επικράτηση των χορτοφαγικών εναλλακτικών, τα φυτικά γάλατα αναμένεται να κερδίσουν ακόμα μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς. Από αμύγδαλο, από σόγια, από ρύζι ή από καρύδα, κάθε φυτικό γάλα έχει τα δικά του, μοναδικά χαρακτηριστικά και τους δικούς του φανατικούς φίλους, που καθώς φαίνεται ολοένα και αυξάνονται.

Ο καφές θα γίνει πιο ακριβός: Δεν είναι όλες οι τάσεις ευχάριστες, δυστυχώς, και η βασική πρόβλεψη για τη νέα σεζόν αφορά στην αύξηση των τιμών του καφέ, τόσο σε ό,τι αφορά την πρώτη ύλη, όσο και το έτοιμο, σερβιρισμένο προϊόν. Η κλιματική αλλαγή και τα lockdowns των περασμένων ετών επηρέασαν αρνητικά τις καλλιέργειες και μείωσαν τα παγκόσμια αποθέματα, κι εν συνεχεία τη σκυτάλη πήρε ο πόλεμος και η συνεπακόλουθη ενεργειακή κρίση. Αυτό το τεταμένο τοπίο έφερε αύξηση τιμών, και οι συνέπειες είναι δύσκολο να προβλεφθούν: αύξηση της οικιακής κατανάλωσης, λουκέτα στην εστίαση, εδραίωση του έτοιμου, εμφιαλωμένου καφέ είναι μερικά μόνο από τα σενάρια που συζητιούνται.

O καφε – Τουρισμός εδραιώνεται: Στον αντίποδα, μπορεί η ενεργειακή κρίση να έχει αυξήσει κατά πολύ το κόστος των ταξιδιών, όμως η διετία του κορονοϊού και η απομόνωση της, αναμένεται να φέρει ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας, όπως φάνηκε και από το καλοκαίρι που μας πέρασε. Καθώς οι tailor made ταξιδιωτικές εμπειρίες κερδίζουν έδαφος, ο «καφε – τουρισμός» είναι μια σαφής τάση: επισκέψεις σε φάρμες, γευσιγνωσίες καφέ, coffee tours σε μεγάλες πόλεις είναι μερικά μόνο από όσα μπορεί να απολαύσει ένας λάτρης του καφέ και των ταξιδιών.  

Aυξημένη Ζήτηση για Specialty καφέ: Τα τελευταία χρόνια, χάρη και στο διαδίκτυο, ο specialty καφές έχει διεισδύσει σε σαφώς μεγαλύτερο κοινό, το οποίο επί πλέον είναι ενημερωμένο και ιδιαίτερα απαιτητικό. Σε αυτό το πλαίσιο (και συνυπολογίζοντας ότι συχνά, σε περιόδους ποικιλότροπων κρίσεων, η ζήτηση για πολυτελή αγαθά δεν επηρεάζεται) το ενδιαφέρον για specialty και delicatessen καφέδες αναμένεται να είναι αυξημένο: σπάνιες προελεύσεις, micro-lot παρτίδες, ιδιαίτεροι τρόποι επεξεργασίας θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των φανατικών του καφέ λίγο παραπάνω.

 

Όσες μόδες και τάσεις και να έρθουν, αυτό που είναι σίγουρο είναι πως και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε τον καφέ μας – τον καφέ που μας αξίζει!

Pagina 6 from 32
  Previous Next   7 - 21