Γνωρίζουμε τις γεύσεις και τα αρώματα μιας περιοχής με μακρά ιστορία στον καφέ.
Almost all of us have used it on vacation, camping or in our country house, and it also has its own fanatical friends: we're talking about "Moka Pot", or as we usually call it in Greek, "espresso pot".
A very photogenic coffee - dessert, straight from Southeast Asia.
A wonderful port at the end of the Adriatic, with a rich history, many monuments and lots and lots of coffee!
Simple, tasty and with a wonderful texture.
Comfort & Cozy Recipes from around the world that drive away the cold.
How coffee iconography is influenced by the times we live in?
The popular small cakes in caffeinated version.
An Italian company promises coffee with almost zero environmental footprint.
Two groups of genes may be responsible for whether or not we like coffee.
We bring the great American coffees to our mug with the most delicious recipe.
A successful businesswoman and fitness expert suggests alternative uses of coffee.
Γιορτινό Brunch με φίλους, καλή διάθεση και πρωτότυπα cocktails
To brunch, το τσιμπολόγημα που γίνεται αργά για πρωινό και νωρίς για μεσημεριανό, όπως φανερώνει και το όνομά του (breakfast + lunch) είναι μια συνήθεια που μας ήρθε από το εξωτερικό και γρήγορα αγαπήθηκε πολύ και εντάχθηκε στις εξόδους μας για φαγητό, πλάι σε πιο «παραδοσιακές» επιλογές, όπως το κυριακάτικο τραπέζι. Συνήθεια του Σαββατοκύριακου, το brunch θέλει καλή παρέα, χαλαρό κλίμα και νόστιμες λιχουδιές, ενώ είναι πολύ εύκολο (και διασκεδαστικό) να το οργανώσει κανείς στο σπίτι.
Φυσικά, το brunch απαιτεί πολύ καφέ, ενώ δεν είναι λίγοι όσοι προσθέτουν στο μενού και αλκοολούχες επιλογές – και ένα πρωτοχρονιάτικο brunch είναι ό,τι πρέπει για μερικά χαλαρά cocktails πλάι στα αλμυρά και τα γλυκά πιάτα. Συνδυάζουμε λοιπόν τις ανάγκες για καφέ και αλκοόλ σε ένα πρωτοχρονιάτικο brunch, με δύο ευφάνταστα και ελαφριά cocktail: ένα Tiramisu Martini κι ένα Long Island Iced Coffee!
Δυο μοναδικά Coffee Cocktails για το brunch της Πρωτοχρονιάς
Tiramisu Martini
Ένα γευστικό και κρεμώδες cocktail, με γεύση που θυμίζει το αγαπημένο Ιταλικό επιδόρπιο. Ελαφρύ και νόστιμο, είναι ιδανικό για brunch, και συνοδεύει ιδανικά γλυκά εδέσματα, όπως κέικ, μπισκότα κλπ.
Συστατικά: 40ml Λικέρ Καφέ, 40ml Ρούμι, 40ml Λικέρ Σοκολάτα, 60ml Καφέ, 40 ml σαντιγί
Εκτέλεση: Σε σέικερ, χτυπάμε με πάγο όλα τα συστατικά εκτός από τη σαντιγί. Σερβίρουμε σε ποτήρια μαρτίνι και ολοκληρώνουμε με τι σαντιγί, τριμμένο κακάο ή λίγο τριμμένο καφέ
Tips: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποια λικέρ σοκολάτας και καφέ θέλουμε, αρκεί να είναι κρεμώδη, για να επιτύχουμε την επιθυμητή υφή, ενώ για καφέ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διπλό espresso. Oι ποσότητες έχουν υπολογιστεί για δύο Tiramisu Martini.
Long Island Iced Coffee
Μια caffeinated εκδοχή του δημοφιλούς Long Island Iced Tea, ενός δημοφιλούς cocktail από τη δεκαετία του ’70, που δεν περιέχει, παρόλο το όνομά του τσάι – όμως ο Long Island Iced Coffee έχει μέσα του και παγωμένο, λαχταριστό Cold Brew, και μια δόση λικέρ καφέ, για ακόμα πιο ενισχυμένη γεύση. Καθώς είναι «long drink», μπορεί να μας συντροφεύσει από την αρχή ως το τέλος του brunch, στα αλμυρά και στα γλυκά, σαν απεριτίφ αλλα και σαν συνοδευτικό.
Συστατικά: 15 ml παλαιωμένο ρούμι, 15 ml βότκα, 15 ml τζιν, 30 ml λικέρ καφέ, 30 ml τζιτζιμπύρα, 15 ml χυμός lime, Καφές Cold Brew,φέτες lime
Εκτέλεση: Γεμίζουμε ένα ψηλό ποτήρι με πάγο ως τη μέση. Χτυπάμε σε σέικερ με πάγο τα ποτά, εκτός του καφέ και τις τζιτζιμπύρας. Σουρώνουμε στο ποτήρι, προσθέτουμε τη τζιτζιμπύρα και γεμίζομε το ποτήρι με τον Cold Brew. Σερβίρουμε με φέτες lime, ιδανικά βουτηγμένες σε αλεσμένο καφέ, και καλαμάκι.
Tips: Προτιμάμε Cold Brew, καθώς η γεύση του ταιριάζει περισσότερο στα υπόλοιπα συστατικά του coktails μας. Αρκετοί ίσως το προτιμούν λίγο πιο γλυκό, οπότε μπορούμε να προσθέσουμε λίγο απλό σιρόπι, στο στάδιο της ανάμειξης, για να ισορροπήσουμε τις γεύσεις. Για πιο ελαφριά εκδοχή, παραλείπουμε το τζιν ή τη βότκα.
Όποιο cocktail και να επιλέξουμε για το γιορτινό μας brunch, σημασία έχει, πάνω από όλα, η καλή διάθεση και η καλή παρέα. Καλή Χρονιά!
While during the past years, fine tasting and the search for special, luxurious flavors had to do almost exclusively with wine, the tendency to discover special and unique flavors in products we tend to regard as everyday habits, such as coffee, has reached our country. More and more consumers are looking for quality coffees that can turn their everyday habit to a unique experience. For anyone who has even the slightest idea about coffee, the quality coffee that is regarded the most special of all is no other than Jamaica Blue Mountain.
Το Panettone είναι ίσως το χαρακτηριστικότερο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο γλυκό, μαζί με το ξαδερφάκι του, το Pandoro. Έχεις τις ρίζες του στην Ρωμαϊκή εποχή, τις σύγχρονες ρίζες του στη Βόρεια Ιταλία, όμως οι Ιταλοί το απολαμβάνουν από το Βορρά ως το Νότο, ενώ είναι εξαιρετικά δημοφιλές και στην Λατινική Αμερική, όπου το μετέφερε η Ιταλική διασπορά.
Το Panettone σημαίνει απλά «μεγάλο κέικ», είναι ιδίατερα δύσκολο στην παρασκευή του, αφού η ζύμη ξεκουράζεται και ωριμάζει για μέρες, προκειμένου να επιτευχθεί η αφράτη υφή του. Αυτός είναι και ο λόγος που ενώ το Panettone είναι ένα παραδοσιακό γλυκό, είναι ένα γλυκό του φούρνου και του ζαχαροπλαστείου, όχι του σπιτιού. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να επιτύχει κανείς την υφή και τη γεύση ενός αυθεντικού Panettone με σπιτικά μέσα, για αυτό και οι Ιταλοί επιλέγουν να το προμηθεύονται από το αγαπημένο τους ζαχαροπλαστείο κατά την γιορτινή περίοδο.
Αυτό όμως, δε σημαίνει ότι δε μπορούμε να το προσπαθήσουμε! Η παρακάτω συνταγή είναι προσαρμοσμένη στα σπιτικά δεδομένα, και ενώ σίγουρα το αποτέλεσμα δε θα είναι συγκρίσιμο με ένα Panettone ενός καλού Ιταλικού φούρνου, θα είναι σίγουρα γευστικό, νόστιμο και με μαστιχωτή, αφράτη υφή.
Παραδοσιακά, το Pannetonne αρωματίζεται με ζαχαρωμένα φρουτάκια (πορτοκάλι, φλούδες εσπεριδοειδών, σταφίδες) και συνοδεύεται από γλυκό κρασί ή Ιταλικά λικέρ. Εδώ όμως, το έχουμε αρωματίσει με έντονο στιγμαίο καφέ, που του δίνει μοναδική γεύση και άρωμα.
Tι χρειαζόμαστε για το Coffe Panettone;
Πως ετοιμάζουμε το Coffee Panettone;
Συμβουλές για γιορτινό Coffe Panettone!
Στις χριστουγεννιάτικες συνταγές, η χαρά της δημιουργίας και η γιορτινή ατμόσφαιρα μετράνε το ίδιο – αν όχι και περισσότερο – με το τελικό αποτέλεσμα. Το Coffee Panettone σίγουρα θα γεμίσει το σπίτι όμορφα χριστουγεννιάτικα αρώματα και θα είναι το ιδανικό τσιμπολόγημα για το άνοιγμα των δώρων!
You have invested in a good espresso machine, you have two or three separate homemade blends and you are ready to enjoy a unique espresso. Ready? Not exactly! No one is automatically home barista, because in addition to experience, they also need the right tools.
Moναδικές συνταγές από τον κολοσσό του Ιταλικού espresso, σχεδιασμένες για ξεχωριστά events.