Sale icons are gone, prices remain low as usual! Complied with FEK 35935/2023.
FREE shipping for purchases over 69 €
PHONE ORDERS 210 88 10 717
0

Cameroon: a rising player in the Robusta market

27/07/2021
by coffees.gr

Strong, enjoyable Robusta from a country with a 140-year tradition in coffee.

Oliang, the strongest iced coffee of Thailand

22/07/2021
by coffees.gr

The Asian coffee culture, largely unexplored for Westerners, we know that holds in store surprises and special, special recipes ... one of them is definitely Oliang!

Kaffa Rainforest: The last virgin coffee forest on the planet

20/07/2021
by coffees.gr

Στην καρδιά ενός τροπικού δάσους, κρύβονται μερικά από τα αρχαιότερα καφεόδεντρα του κόσμου.

Coffee comes from Southern Ethiopia, and more specifically from the regions of Sidamo, Arsi, Harrar and Kaffa. Despite the widespread myth that coffee got its name from the Kaffa region, the exact opposite happened: Ethiopia's famous coffee was named by the Arabs qahwah, which translates loosely as "fruit drink" or "fruit wine". and this in turn baptized the whole region from which it came. The Kaffa region flourished as an autonomous kingdom until the end of the 19th century, when it was united with Ethiopia, in its current state form.

In this strange, verdant area, there is still the "Garden of Eden" for every coffee lover: the last surviving wild forest of coffee trees on the planet.

Can we have a cup of coffee like 19th century Europeans?

14/07/2021
by coffees.gr

Our grandparents' coffee was very different from today.

Tropicalia, the coffee of the Brazilian summer

13/07/2021
by coffees.gr

The best Brazil has to offer in a glass!

Minges Kaffee: 80 χρόνια στην αναζήτηση των καλύτερων καφέδων του κόσμου

07/07/2021
by coffees.gr

Η κουλτούρα του καφέ είναι ιδιαίτερα δυνατή στην Γερμανία, και ο μέσος Γερμανός καταναλώνει περίπου 7 κιλά καφέ τον χρόνο. Οι Γερμανοί αγαπούσαν ανέκαθεν τον καφέ φίλτρου, ο οποίος ήταν δημοφιλής σε όλη την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, όμως τις τελευταίες δεκαετίες η «επέλαση» του espresso έχει επηρεάσει και την γερμανική κουλτούρα του καφέ, ανεβαίνοντας συνεχώς όλο και πιο ψηλά στις προτιμήσεις των Γερμανών.

Δεν είναι λίγα τα espresso brands που έχουν ως πατρίδα τους τη Γερμανία κι έχουν καταφέρει  να απευθυνθούν όχι μόνο στο εγχώριο, μα και στο διεθνές κοινό. H Minges από το Bamberg της Γερμανίας έχει ιστορία δεκάδων χρόνων στον κόσμο του καφέ, και οι κόκκοι της αποτελούν εγγύηση για έναν ποιοτικό espresso, αφού έχει κερδίσει την εκτίμηση των καφελατρών, τόσο στη Γερμανία όσο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

 

Minges Kaffee: αυτό που μετρά είναι η ποιότητα

Η Minges ξεκίνησε σαν μια οικογενειακή επιχείρηση από τον Fritz Minges το 1932 στο Bamberg  της Γερμανίας  και μετρά ήδη περισσότερα από 80 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο χώρο του καφέ. Από το 1996 και μέχρι σήμερα, στο τιμόνι της εταιρείας βρίσκεται ο Ulli Minges, ο εγγονός του ιδρυτή Fritz, διασφαλίζοντας ότι τα μυστικά της εταιρείας και το ξεχωριστό μεράκι για τον καφέ βρίσκονται σε καλά χέρια.

Οι οικένεια Minges δίνει ιδιαίτερη σημασία στην επιλογή των καλύτερων κόκκων καφέ από όλο τον κόσμο, έχοντας δημιουργήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς από όλο τον πλανήτη. Οι κόκκοι καβουρδίζονται με παραδοσιακές τεχνικές, που συγκεντρώνουν την τεχνογνωσία ετών και συνδυάζουν τη γνώση της τέχνης του roasting με την τελευταία λέξη της σύγχρονης τεχνολογίας, με σκοπό πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα και τον πιο απολαυστικό espresso. Από το 2000, η εταιρεία μετακομίζει σε σύγχρονες εγκαταστάσεις στο Breitengussbach, μια πόλη κοντά στην κοιτίδα της εταιρείας, το Bamberg.

Έχοντας κατακτήσεις σημαντικές διακρίσεις και βραβεία γεύσης σε όλη την πορεία της, η Minges συνεχίζει να επεκτείνεται, τόσο στον τομέα της λιανικής πώλησης όσο και στον κλάδο HoReCa, όντας ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα γερμανικά espresso brands, ενώ το ιστορικό καφεκοπτείο στο Bamberg είναι ακόμα επισκέψιμο, αποτελώντας πια μέρος της γερμανικής κουλτούρας του καφέ.

 

Minges Origins: Γνωρίστε την Μονοποικιλιακή Σειρά της Minges Kaffee

Oι ειδικοί της Minges υποστηρίζουν πως έχουν μια επιλογή «για κάθε γούστο» και αυτό γίνεται εύκολα αντιληπτό, όχι μόνο μέσα από τα blends τους, μα και από την εξαιρετικά ποιοτική σειρά μονοποικιλιακών καφέδων της. Έχοντας σφυρηλατήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με παραγωγούς καφέ από την Ασία, την Αφρική και την Νότια Αμερική, η Minges είναι σε θέση να προσφέρει μοναδικές ποικιλίες καφέ συγκεκριμένων γεωγραφικών προελέυσεων, ιδανικές για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα μυστικά του καφέ.

Στην μονοποικιλιακή σειρά της Minges περιλαμβάνονται μοναδικοί καφέδες από τον Ινδία, όπως ο πικάντικος Moonsooned Malabar και ο ισορροπημένος India Parchment Peaberry, εξωτικές επιλογές όπως ο Tanzania Kilimanjaro με τον εξαιρετικά φρουτώδη χαρακτήρα και ο nutty Colombia Supremo, που θα ενθουσιάσει όσους αγαπούν τους καφέδες της Λατινικής Αμερικής.

Για δύο εξαιρετικούς μονοποικιλιακούς Arabica, τον Single Origin Peru και τον Single Origin Brasil, η Minges επιφύλαξε μια έκπληξη για τους λάτρεις του καφέ, καθώς τους διαθέτει σε ειδική, επαναχρησιμοποιούμενη ξύλινη  συσκευασία – βαρελάκι, που αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα για κάθε κουζίνα ή γραφείο, ενώ είναι απόλυτα δηλωτική της ποιότητάς τους.

Eταιρική Κοινωνική Ευθύνη: το πρόγραμμα Coffee For Care

Μέσω της αναζήτησης των καλύτερων κόκκων καφέ σε όλη την υφήλιο, οι άνθρωποι της Minges ήρθαν σε επαφή με κοινότητες που αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις και προβλήματα, ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες. Έτσι, δημιουργήθηκε το project «Coffee For Care», μια ομπρέλα δράσεων που προσπαθεί να κάνει το μέλλον των παιδιών και τη ζωή των νέων ανθρώπων λίγο καλύτερη, τόσο στις καφεοπαραγωγούς χώρες, όσο και στην ίδια την Γερμανία.

Μέσω του Coffee For Care, η Minges έχει χτίσει παιδικούς και εφηβικούς ξενώνες στην Τανζανία, οι οποίοι διευκολύνουν σημαντικά την πρόσβαση των παιδιών στην εκπαίδευση και καταπολεμούν τον αναλφαβητισμό, ενώ στην Ινδία συνεργάζεται με την οργάνωση Deenabandhu, αναλαμβάνοντας τα έξοδα για την διαβίωση και την εκπαίδευση παιδιών που βρίσκονται εκτός του οικογενειακού τους περιβάλλοντος. Παράλληλα η Minges έχει αναλάβει κοινωνική δράση και στην Γερμανία, χρηματοδοτώντας σχολεία και ξενώνες για παιδιά που έρχονται από οικογένειες με ιστορικό κακοποίησης ή καταχρήσεων, με σκοπό να τους προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον.

Ποτέ ένας καφές δεν ήταν τόσο γλύκος, όσο ένα φλιτζάνι espresso από την Minges, που δίνει την ευκαιρία σε μερικά παιδιά να χαμογελάσουν!

 

O espresso μπορεί να ήταν πάντα Ιταλική υπόθεση, όμως μια εταιρεία όπως η Minges μας δείχνει ότι αυτό που έχει τελικά σημασία είναι η γνώση, το μεράκι και η εμπειρία – και φυσικά, ο καλός καφές.

 

Φρουτώδης κι εξωτικός, ο καφές της Κένυας αξίζει την προσοχή μας.

02/07/2021
by coffees.gr

Η Αφρική, μαζί με την Λατινική Αμερική και την Νοτιοανατολική Ασία, είναι οι διαχρονικές κοιτίδες του καφέ, τα μέρη στα οποία το καφεόδεντρο αναπτύσσεται και καλλιεργείται, προκειμένου να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας ρόφημα. Η Αφρική μπορεί να είναι η απώτερη πατρίδα του καφέ, αφού το καφεόδεντρο είναι ενδημικό φυτός της Αιθιοπίας, όμως την εποχή της αποικιοκρατίας η καλλιέργεια του διαδόθηκε σε ολόκληρη την ήπειρο, εκεί τουλάχιστον όπου οι κλιματολογικές συνθήκες το επέτρεπαν.

Ανάμεσα στις καφεοπαραγωγούς χώρες, η Κένυα φημίζεται για τον μοναδικό της αρωματικό καφέ, με τον ξεχωριστό του χαρακτήρα. Ας τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Σύντομη ιστορία του καφέ στην Κένυα

Παρόλο που η Κένυα γειτονεύει με την Αιθιοπία, που είναι η πατρίδα του καφέ, η καλλιέργεια των καφεόδεντρων δεν εισήχθη στην αφρικανική χώρα παρά στα τέλη του 19ου αιώνα, από Ιεραπόστολους που έφεραν ρίζες από το νησί Reunion και την Βραζιλία, ενώ λίγο αργότερα οι Βρετανοί  αποικιοκράτες συνεισέφεραν και αυτοί μετα δικά τους καφεόδεντρα. Η καλλιέργεια και το εμπόριο του καφέ βρίσκεται για δεκαετίες κάτω από τον απόλυτο έλεγχο της αποικιακής διοίκησης της χώρας, ενώ ο σχετικός οργανισμός συνεχίζει να ρυθμίζει πολλά από τα σχετικά ζητήματα ακόμη και σήμερα.

Σήμερα, η Κένυα συγκαταλέγεται ανάμεσα στις 15 πρώτες καφεοπαραγωγούς χώρες του κόσμου, έχοντας αποκτήσει πολύ καλό όνομα αλλά και φανατικούς οπαδούς στον κόσμο του καφέ. Το σύστημα παραγωγής του καφέ στην χώρα στηρίζεται στους συναιτερισμούς, αφού παραπάνω από το 70% του καφέ προέρχεται από μικρούς παραγωγούς.  Σχεδόν το σύνολο της καλλιέργειας γίνεται στις περιοχές γύρω από το όρος Κένυα (το δεύτερο υψηλότερο της Αφρικής μετά το Κιλιμάντζαρο), με μικρότερους θύλακες ναεντοπίζοντας στα ανατολικά της χώρας, ενώ περίπου έξι εκατομμύρια Κενυάτες απασχολούνται, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, στην καλλιέργεια του καφέ.

Τι γεύση έχει ο Κενυάτικος καφές;

Πάνω από το 90% της παραγωγής καφέ στη χώρα αφορά Arabica, και μάλιστα στη συντριπτική πλειοψηφία των σοδειών χρησιμοποείται η «υγρή» μέθοδος επεξεργασίας, δηλαδή ο καφές είναι πλυμένος. Δεδομένου του υψηλού υψομέτρου των φυτειών, αλλά και του μικροκλίματος που παρουσιάζει ομοιότητες με άλλες αφρικανικές χώρες, ο καφές της Κένυας χαρακτηρίζεται από ζωηρή οξύτητα και γευστική παλέτα που κινείται σε ανθικά και φρουτώδη μονοπάτια. Φυσικά, δευτερεύουσες νότες όπως το κακάο ή η σοκολάτα είναι επίσης παρούσες, αλλά γενικά πρόκειται για έναν έντονο καφέ, με δυνατό σώμα και αξέχαστο, ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Αυτά του τα χαρακτηριστικά τον καθιστούν πραγματικά περιζήτητο και με φανατικούς οπαδούς, που τον προτιμούν σαν μονοποικιλιακή επιλογή και τον απολαμβάνουν είτε σαν καφέ φίλτρου είτε σαν espresso, αν και δεν συνδιάζεται τόσο καλά με το γάλα.  Σε blends, προσθέτει οξύτητα στους πιο γλυκόπιοτους καφέδες της Κεντρικής και της Νότιας Αμερικής, ενώ τιθασεύεται ιδανικά από καφέδες από την Βραζιλία ή και την Ασία. Πάντως, είναι γεγονός ότι ακόμα και τα χαρμάνια espresso που περιέχουν Κενυάτικο καφέ σε μεγάλο ποσοστό, αποκτούν κάτι από τον μοναδικό του χαρακτήρα – γεγονός ενδεικτικό της έντονης γεύσης και του αρώματός του.

O Μοναδικός AA, το καμάρι της Κένυας

Πολλοί εκλεκτοί μονοποικιλιακοί καφέδες από την Κένυα φέρνουν την σήμανση «ΑΑ», με αποτέλεσμα να μην είναι λίγοι οι λάτρεις του καφέ που να πιστεύουν ότι αυτά τα γράμματα αναφέρονται σε κάποια εκλεκτή  τοπική ποικιλία. Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη σήμανση όντως σημαίνει καφέ ανώτερης ποιότητας,  όμως είναι δηλωτική του μεγέθους των κόκκων και όχι της ποικιλίας τους. Σύμφωνα με το σύστημα της Κένυας, οι κόκκοι του καφέ διαχωρίζονται ανάλογα με το μέγεθος τους, με το «ΑΑ» να είναι η μεγαλύτερη βαθμίδα. Αν και το μέγεθος του κόκκου από μόνο του δεν είναι αποκλειστικός παράγοντας ποιότητας, οι «ΑΑ» κόκκοι έρχονται συνήθως από φυτείες στις οποίες η παραγωγή είναι εξαιρετικά προσεγμένη σε όλα της τα στάδια, και ο καφές εξαιρετικά ποιοτικός.

Δυο γευστικές προτάσεις espresso από την Κένυα

Καφές Espresso Caffè Lab Kenya AA 250g σε κόκκους: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica υγρής επεξεργασίας από την Κένυα, από φυτεία  που έχει καφεόδεντρα από τα Γαλάζια Όρη της Τζαμάικα. Έχει έντονα πικάντικο χαρακτήρα, με νότες μπαχαρικών και καπνού, ενώ το σώμα είναι ελαφρύ και με ζωηρή οξύτητα. Η κρέμα στο χρώμα του φουντουκιού και ο ισορροπημένος, γλυκόπικρος χαρακτήρας του, θα σας χαρίσουν μια μοναδική εμπειρία espresso.

Κάψουλες Nespresso Συμβατές 101Caffè Kenya 12 τεμάχια: Μονοποικιλιακός, 100% Arabica καφές από την Κένυα, από φυτείες σε υψηλό υψόμετρο και με εύφορα ηφαιστειακά εδάφη, που προικίζουν τους κόκκους με ένα σπάνιο αρωματικό μπουκέτο. Στη γεύση κυριαρχούν οι φρουτώδεις νότες, με υπόνοιες εσπεριδοειδών ενώ η ισορροπημένη οξύτητα χαρίζει  στον καφέ σπάνια ζωντάνια, κάνοντάς τον κατάλληλο για κάθε ώρα της ημέρας.

 

Μπορεί η εξωτική Κένυα να μας φαίνεται κομμάτι μακριά – όμως ο συναρπαστικός καφές της δε παύει να είναι ένα μαγικό ταξίδι στις αισθήσεις, με κάθε γουλιά.

 

 

 

Easy & delicious cold chocolate drinks, using Monbana Ice!

01/07/2021
by coffees.gr

Everyone loves a rich, tasty, velvety and delicious chocolate. How easy is it to enjoy cold drinks with real chocolate?

Πέντε παράξενες καφεμόδες από την προηγούμενη δεκαετία.

28/06/2021
by coffees.gr

Mια ματιά στα πιο παράξενα coffee trends των χρόνων που πέρασαν.

Four Unusual Coffee Processing Methods

23/06/2021
by coffees.gr

Coffees that are out of the ordinary.

Coffee & Longevity: new findings from an English study

21/06/2021
by coffees.gr

A British scientist deifies our daily coffee.

Coffee Vinaigrette & Espresso Bacon for Sunday table

15/06/2021
by coffees.gr

When coffee meets cooking, the result is delicious and umami.

5 + 1 types of coffee produced with the help of animals.

14/06/2021
by coffees.gr

Fine coffee with the help of the ... animal kingdom.

Coffee & Tea combined, on an icy Ais Kopi Cham

08/06/2021
by coffees.gr

Το δίλημμα "καφές ή τσάι" παίρνει τέλος με έναν Ais Kopi Cham.

Caffe Latte: the coffee with a thousand names

07/06/2021
by coffees.gr

We examine the history and spread of popular coffee.

Café Chorreado: the secret of Costa Rica

03/06/2021
by coffees.gr

The country of rich coasts, apart from good coffee, also has an imaginative device.

Breaking down the myths of Cappuccino

01/06/2021
by coffees.gr

An Italian coffee that is Austrian and a forgotten shade of brown.

5 + 1 Καλοκαιρινά Facts για τον καφέ

28/05/2021
by coffees.gr

Όσο ο καιρός ζεσταίνει και το μυαλό μας μπαίνει σε περισσότερο καλοκαιρινό mood, τόσο αρχίζουμε να επιθυμούμε ένα καφεδάκι παραπάνω. Είναι όμως ο καφές μια σωστή καλοκαιρινή συνήθεια ή είναι προτιμότερο να τον αποφεύγουμε; Η αλήθεια είναι πως ο καφές όχι μόνο δεν μας επηρεάζει καθόλου αρνητικά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, μα η λελογισμένη κατανάλωσή του έχει ευεργετικές ιδιότητες, τόσο για τον οργανισμό μας, όσο και για την διάθεσή μας.

Ας γνωρίσουμε έξι καλοκαιρινά facts, που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε ένα υπέροχο καλοκαίρι με άρωμα καφέ.

 

5 + 1 Καλοκαιρινά Facts για τον καφέ

 

Ο καφές ΔΕΝ προκαλεί αφυδάτωση: Για χρόνια, κυκλοφορούσε η αντίληψη πως η υψηλή κατανάλωση καφέ προκαλεί αφυδάτωση, ακολουθούμενη από το μύθο πως ο καφές θα πρέπει να αποφεύγεται τους θερινούς μήνες. Αν και είναι γεγονός πως ο καφές έχει διουρητική δράση, και ως εκ τούτου συμβάλει στην απώλεια υγρών, δεν πρόκειται να προκαλέσει αφυδάτωση, αν η συνολική μας πρόσληψη υγρών εντός της ημέρας είναι φυσιολογική. Συνεπώς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να περιορίσουμε την κατανάλωση καφέ το καλοκαίρι, με την προϋπόθεση πως καταναλώνουμε αρκετά υγρά, κάτι που είναι ούτως ή άλλως απαραίτητο για την υγεία μας.

Ο ζεστός καφές δροσίζει: Παρόλο που ακούγεται παράξενο, ένας ζεστός καφές το καλοκαίρι μειώνει την αντίληψη του θερμού στο περιβάλλον, κάνοντας τον γύρω χώρο να φαντάζει δροσερότερος από ό,τι πραγματικά είναι. Ακόμα, ο ζεστός καφές ενεργοποιεί τους ιδρωτοποιούς αδένες, που η βασική τους λειτουργεία είναι να δροσίζουν το ανθρώπινο σώμα, ρίχνοντας την θερμοκρασία. Δεν είναι τυχαίο ότι χώρες με εξαιρετικά θερμά καλοκαίρια, όπως για παράδειγμα τα κράτη της Μέσης Ανατολής ή ακόμα και η Νότια Ιταλία, δεν αποχωρίζονται τα φλιτζάνια του ζεστού καφέ ούτε κατά τον καύσωνα.

Προσέχουμε τις θερμίδες του καφέ μας: Το καλοκαίρι είναι μια εποχή γενικότερης χαλάρωσης, που όσο και αν δεν ευννοεί την υπερκατάλωση φαγητού, είναι γεμάτο πειρασμούς, όπως παγωτά, ταβερνάκια, σνακς που τρώγονται στον δρόμο ή την παραλία και πολλά πολλά άλλα. Προκειμένου να μείνουμε υγιείς, είναι καλό να μην παραφορτώνουμε θερμίδες τον καφέ μας, αποφεύγοντας σιρόπια, σαντιγί, παγωτό και την υπερβολική προσθήκη ζάχαρης, αλλά και να τον συνοδεύουμε με κάποιο υγεινό σνακ (φρούτο, κουλούρι ολικής άλεσης, σαλάτα) και όχι με κάτι βαρύ και λιπαρό. Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, όχι μόνο θα κάνουμε καλό στη γραμμή μας, μα και στην καθημερινότητά μας, αφού ένα βαρύ στομάχι και μια δίαιτα με λιπαρά και ζάχαρη δεν είναι ό,τι καλύτερο για τις συνθήκες του καλοκαιριού.

Ελέγχουμε πόσο καφέ καταναλώνουμε: Έχει παρατηρηθεί πως ο κρύος καφές καταναλώνεται ευκολότερα από τον ζεστό, ειδικά σε μια ζεστή μέρα, που είμαστε διψασμένοι κι αναζητούμε κάτι αναζωογωνητικό. Αν συνυπολογίσουμε πως ένας freddo espresso ή freddo cappuccino συνήθως έχει διπλή δόση espresso, τότε καταλαβαίνουμε πως είναι έυκολο να χάσουμε το «μέτρημα». Φυσικά, οι παρένεργειες της υψηλότερης κατανάλωσης καφέ δεν είναι κάτι τρομακτικό, ωστόσο ενδέχεται να επιφέρουν αϋπνία ή εκνευρισμό σε κάποιους ανθρώπους. Μένουμε πιστοί στον αριθμό των καφέδων που πίναμε πάντα και δεν παρασυρόμαστε από την λαχταριστή, ξεδιψαστική αίσθηση ενός Freddo Cappuccino.

Το ανθρώπινο σώμα κουράζεται ευκολότερα τους θερινούς μήνες: Οι υψηλές θερμοκρασίες καταπονούν το σώμα πιο γρήγορα και πιο εύκολα, με αποτέλεσμα η ίδια φυσική δραστηριότητα (όπως το περπάτημα προς τη δουλειά ή η απογευματινή γυμναστική) να είναι περισσότερο κουραστική κατά τους θερινούς μήνες. Η καφεϊνη είναι φυσικό τονωτικό και μπορεί να μας βοηθήσει σε αυτό αποτελεσματικά, οπότε η κατανάλωση καφέ (ή ακόμα και κρύου τσαγιού) είναι μια καλή καλοκαιρινή συνήθεια. Μάλιστα, η κατανάλωση καφέ είναι πολύ πιο υγεινή από την κατανάλωση energy drinks, στην οποία καταφεύγουν αρκετοί για να αντισταθμίσουν την κόπωση που αισθάνονται.

Επιλέγουμε τον καφέ που μας ταιριάζει: Ο παγωμένος καφές είναι ένα παγκόσμιο trend που εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη τα τελευταία χρόνια, ωστόσο στη χώρα μας ήταν πάνοτε δημοφιλής, από την εποχή του φραπέ, την οποία διαδέχτηκε η παντοδυναμία του Freddo Cappuccino και του Freddo Espresso. Πέρα από τον Freddo, που είναι ίσως ο πιο αγαπημένος καφές των περισσότερων Ελλήνων, έχουμε στη διάθεσή μας πληθώρα παγωμένων επιλογών για το καλοκαίρι: Cold Brew, παγωμένο καφέ φίλτρου, ροφήματα που συνδυάζουν τον espresso με τόνικ, λεμονάδα ή σόδα, ως και πιο ξεχωριστά ροφήματα όπως ο Nitro Cold Brew, ενώ για τις απογευματινές και βραδινές ώρες υπάρχουν σε αρκετά bars cocktails που συνδυάζουν καφέ κι αλκοόλ, τα οποία καλό είναι να καταναλώνουμε με μέτρο.

 

To καλοκαίρι αλλάζουμε ρούχα, αλλάζουμε συνήθειες, αλλάζουμε (προς το καλύτερο) διάθεση... αυτό που σίγουρα δεν αλλάζουμε, είναι ο καφές μας!

Coffee Colada, for wonderful summer evenings

26/05/2021
by coffees.gr

The Puerto Rico's national drink meets the strong coffee.